1 2 > 
1 of 2
Problem sa Mail-om!
Posted: 07 March 2009 02:13 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  5
Joined  2009-03-07

Već mesec dana imam problem sa odlaznom poštom, program ne može da uspostavi kontak sa smtp serverom vektora.
Problem se javio iznenada, a iz tehničke podrške Vektora su mi rekli da je problem u Mail.app.
Proverila sam sva podešavanja i mislim da je sve u redu, portovi su 25,465 i još jedan (zaboravila sam)
Da li neko ima ideju u čemu je problem?

Profile

Posted: 07 March 2009 04:24 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Neka te ne čudi što su ti to rekli iz Vektora - softverski ogranak podrške im je apsolutno najgori, a osoba sa kojom si razgovarala najverovatnije nije ni videla Mac, kamoli nešto više.

Ne znam kako stvari funkcionišu sa njihovim (lokalnim) mail serverom, ali ni jednom drugom SMTP serveru koji je na portu 25 ne možeš da pristupiš sa Vektora jer je port 25 zatvoren ‘iz sigurnosnih razloga’. Tako sam se ja brecao na nedužnog administratora mreže na faxu, dok neko na Vektor forumu nije uspeo iz podrške da izmuze tu informaciju (koju, inače, nigde ne spominju).
Tako da, probaj sa ovim drugim portom, samo uključ SSL, ako nisi (Preferences -> Accounts -> Outgoing Mail Server (SMTP) -> Edit Server List -> smtp.vektor.net i vidi SSL checkbox).

Ako to i dalje neće, da nemaš kojim slučajem instaliran Little Snitch, pa da je u njemu, slučajno, blokiran Mail.app?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 07 March 2009 06:24 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Pozdrav Anita, skrati sebe muka, i batali taj mail, Vektor je ubedljivo najgori provajder u Beogradu, imao sam slican problem da kod tetka namestim da radi, na kraju sam napravio gmail nalog i zavrsio posao za sekundu, inace ono sto me pogotovu nervira kod Vektora je to sto moras da koristis proxy tj. (proxy.vektor.net) da bi ti net uopste radio, dok npr na sbb-u to ne moras.

Elem sto se tice Vektora, o njima sve najgore!

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 07 March 2009 07:34 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

koristi gmail.com i problem reshen.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 07 March 2009 08:49 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Markooo wrote:

inace ono sto me pogotovu nervira kod Vektora je to sto moras da koristis proxy tj. (proxy.vektor.net) da bi ti net uopste radio, dok npr na sbb-u to ne moras.

Proxy se koristi samo kod najjeftinijeg paketa, ostali su normalni.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 07 March 2009 09:09 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Da da onaj najjeftiniji 256kbps, za skype i mail, ali opet ne vidim cemu svrha toga

Signature 

Profile

Posted: 07 March 2009 09:54 PM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-03-07

Dashaz, iskreno od tebe sam i očekivala odgovor jer znam sa vektorovog foruma da si imao iskustva sa njima, a čtam te i na ovom forumu. Potpuno si u pravu za tehničku podršku, dečko sa kojim sam razgovarala nikad nije čuo za Mail.app.
Pokušaću da uradim ovo što si mi napisao, naravno ako budem umela.
Hvala!

Profile

Posted: 09 March 2009 10:19 AM   [ # 7 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-03-07

Proverila sam podešavanja, onako kako mi je rečeno i sve je u redu a problem i dalje postoji:sick:
Vrtim se u krug i to me nervira! Nemoguće da ne postoji rešenje.
Da li neko ima još neku ideju?

Profile

Posted: 09 March 2009 10:43 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

1. Promeni mail
2. Promeni provajdera (ako je moguce)
3. Promeni nacin koriscenja interneta (ako si na kablovskom predji na adsl ili wireless)
4. Promeni racunar (predji sa Mac-a na PC ahahahahaha)

A za licnu satisfakciju nazovi ih i spomeni im citavu familiju 4 kolena unazad 😊

Signature 

Profile

Posted: 09 March 2009 01:53 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Zašto bi se downgrade-ovala sa kabla na ADSL ili, još gore, wireless?!
No, kako si krenuo, mog’o si da staviš i ‘5. Odseli se iz Srbije’

Anyho’ - prelazak na Gmail će te rešiti brojnih muka sa ovim našim nesposobnjakovićima, a ako ti je izričto bitno da možeš da šalješ sa @craptor adrese, zovi im podršku, smaraj ih, ako ne uspeju da ti srede - nateraj im da ti pošalju nekoga da dođe i da ti na licetu mesta sredi problem (jer imaš pravo na to, a i moja tetka ih tako gnjavi da joj dolaze, tako da nećeš biti neki poseban slučaj).

Al’ ajde, da ne bude da je stvarno nešto zaglavilo u Mail.app, da rešimo tu sumnju:
1. U System Preferences, pod Accounts napravi novog user-a.
2. Izloguj se, pa se uloguj kao taj user.
3. Upali Mail.app, unesi odgovarajuće parametre, probaj da pošalješ mail
Ako hoće - onda treba da izgnjurimo šta u tvom User Account-u ubija slanje, ako neće - problem nije do tvog računara, vrati se na drugi paragraf :laugh:

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 09 March 2009 03:44 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Dachaz wrote:

Zašto bi se downgrade-ovala sa kabla na ADSL ili, još gore, wireless?!
No, kako si krenuo, mog’o si da staviš i ‘5. Odseli se iz Srbije’

Samo sam nabrajao opcije, nisam nista savetovao, a pod 5. ne morao iz Srbije, moze u neki drugi kraj npr. 😉

A zasto bi se downgrade-ovala sa kabla, pa zato sto koristi Vektor, to nije kablovski operater to je tuga.

Post edited by: Markooo, at: 2009/03/09 15:47

Signature 

Profile

Posted: 09 March 2009 10:07 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Vektor je daleko od savršenog, ali nisu ni drugi provajderi cvećke.

Da su đubrad - jesu - najneprofesionalnije poslovanije sa kojim sam imao dodira, ali sam znatno češće zadovoljan onime što mi prodaju nego što nisam.
Yet again, veoma sam nezadovoljan odnosom prema mušterijama (jer se skoro redovno mora svađati sa njima za bilo koju radnju); ali na internet ne mogu da se žalim.
Kod njih sam preko 5 godina i recimo da je 85% vremena internet radio kako treba - kol’ko plaćeno, tol’ko dobijeno. Prekidi su se dešavali, ali ne toliko da je situacija katastrofalna. Čak poslednje što me je zezao net, što sam mislio da je do njih - nije bilo, već je bilo do imbecila od komšije koji se malo igrao s kablovima i nešto isprespajao.
Torrenti su mi uvek uspešno koristili ceo bandwidth (pa čak i sad na 2mbit); čme se ADSL i wireless korisnici ne mogu pohvaliti. Naravno, direktan download ide kol’ko je deklarisan.

Sve u svemu, roba koju mi prodaju radi kako treba. To što nema hub i neke prcoboce i šljokice ne čni malopre spomenutu robu neispravnom.

Naravno, ima ljudi kojima nisu odradili posao kako treba, pa su s pravom nezadovoljni, ali na onom raspalom forumu je bilo i neopisivo mnogo drama queens koji bi urlali na sva usta ako bi mreža bila zagušena i na sekund.

Samo kratak osvrt na ono da ni ostali nisu cvećke: kolega s faxa je pre nešto manje od godinu ipo dana imao uplaćen 1mbit kod SBB-a koji se najednom pretvorio u 16kbit što je trajalo nekoliko meseci dok nije otkazao pretplatu. Tad je živeo pored Železničke Stanice i par meseci niko iz SBB-a nije stigao da dođe do njega da vidi šta se dešava. Neat.
Drugar na Neobee-u se upišavao od sreće kad su ‘duplirali’ ADSL nekoliko puta u poslednjih 6 meseci, da bi na kraju ispalo da mu je downlink zapravo postao ispod 50% brži zbog očajnog odnosa down:up

Bottom line - internet u Srbiji je lutrija - ne postoji univerzalno dobar provajder i, nažalost, još uvek postoje delovi grada gde postoji samo jedan non-dialup izbor.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 10 March 2009 01:06 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ja sam veoma zadovoljan sa IKOM-om.. Prekidi su vrlo retki i kvar obichno otklone za par sati…Proshle godine, u avgustu, bilo je vecih prekida, recimo sve ukupno 3-4 dana…Radovi na mrezi…Elem…Dobijem ja rachun krajem meseca kad ono 50% manje i pisamce u kome se vrlo ljubazno izvinjavaju zbog prekida i zahavaljuju na razumevanju…Isto se desilo u januaru ove godine ali u mnogo manjem obimu…I takodje sam dobio 50% manji rachun…Brzina nikad ne pada, ni upload ni download…Koristim onaj najveci paket - Kablovska TV + PAY TV + 3072/512 Kbps = 3,900 din….Podrshka im je takodje vrlo azurna i ljubazna, bar onih nekoliko puta kad sam zvao…U svakom sluchaju ja sam prezadovoljan…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 11 March 2009 10:44 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

E setio sam se sta mozes da uradis, mozes da otvoris negde mail (gmail, yahoo, hotmail ili nesto slicno) onda nazoves one beskicmenjake u Vektoru i kazes im da preusmere tvoj mail sa vektora na taj, i onda fino podesisi u Mail.app da ti posta dolazi sa tog novog mail-a i eto problem resen 😉

Signature 

Profile

Posted: 12 March 2009 09:27 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Vidiš, jako dobra ideja!

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 12 March 2009 11:08 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

ja sam to odmah predlozio. s tim da ni ne mora da zove beskichmenjake za preusmeravanje jer gmail od skoro podrzava multiple inboxes. znachi samo treba da podesi u gmail-u vektorov mail kako bi ga inache podesila u Mail.app-u i to ce da radi.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

1 2 > 
1 of 2