VM_Ware Fusion
Posted: 08 March 2009 02:52 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  493
Joined  2009-02-06

Da skratim pricu: prilikom podizanja programa (VM_Ware Fusion) trazi mi instalacioni cd za XP jel treba da bas instaliram njega na Mac il sta da radim, moze li neko da mi napise postupak kako da osposobim program za rad pod XP-om?

Hvlala unapred.

Poz!

Profile

Posted: 09 March 2009 12:22 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Naravno da moraš da instaliraš neki Windows ili Linux, VMware je samo virtuelna mašina.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 09 March 2009 12:39 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-06

Bolje da pitam, sto je sigurno sigurno je 😊

Poz!

Profile

Posted: 09 March 2009 01:30 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

Sun Microsystems je izbacio VirtualBox kao free software.
Mislim da je mnogo bolja varijanta od VM_Ware Fusion-a, a i besplatna je.
Pod ‘mnogo bolja’ mislim da je manje zahtevna varijanta virtual mashine programa, pa će ti samim ti bolje raditi komp dok se bude bakćao sa dva sistema istovremeno.

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 09 March 2009 02:59 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-06

Hvala na savetu, i ako sam vec instalirao VM_Ware Fusion skinucu i ovaj programcic.

Poz!

Profile

Posted: 09 March 2009 10:21 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

VMWare nisam koristio, ali mogu slobodno da kažem da je VirtualBox daleko lošiji od Parallels-a.
Kao besplatna varijanta jeste ok, ali ako zanemarimo cenu - Parallels ga šiša samo tako.

Šta mi je smetalo kod VirtualBox-a:
- Tastaturne prečce nisu radile. Ctrl+bilo šta uopšte nije radilo u VBox. Golem hendikep za svakoga ko koristi više od miša!
- Komunikacija sa host OS-om je radila katastrofalno - share-ovao sam nekoliko foldera i praktično nisam mogao da ih koristim. Inicijalan ulazak u neki Mac folder iz VBox-a bi prošao normalno, ali bi onda taj prozor postao non-responsive i dalja navigacija je išla tempom folder po minutu (pri čemu je drljanje Windows Explorer-om po VBox folderima radilo normalno u isto vreme).
- Video akceleracija nije podržana, što ne znač samo da nije moguće igrati igrice (što i nije neki gubitak); već i da se AJAX mrdalice kreću sa 5fps.

Siguran sam da će VBox ‘kad poraste’ moći da parira Parallels-u, ali trenutno nije udoban za rad. Sve i da je komunikacija sa host OS-om bila bug na mojoj mašini, sakato je to još za ozbiljniju upotrebu.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 10 March 2009 01:45 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-04

Nisam ih upoređivao, ali znam da je share folder varijanta kod VBox-a stvarno iskomplikovana da bola.
Jedini doibar načn je šerovani fleš uređaj, mount-ovan na oba sistema…
Ipak, ja sam ga koristio za linux, a tamo je radio jako lepo. Pa rekoh da preporučm (daleko od toga da se pravim expert…). Pozz

Signature 

Profile

Posted: 10 March 2009 01:08 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-06

Evo ja sam instalirao VM_Ware i zadovoljan sam u principu, sto se tice grafike koliko sam ja mogao da zapazim dopusta samo 128mb tako da igre mogu da rade ali nije preporucljivo igrati sa samo 128mb grafike, e sad ne znam neki kazu da je taj Paralel bolji - manje rama zahteva,.....pa sta mislite?

Poz!

Profile

Posted: 10 March 2009 01:14 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Najbolje je da skineš, pa probaš.
Parallels dozvoljava upotrebu do 100% memorije sa grafičke, mada ne znam na šta bi to izašlo.
Stvar koja mi je simpičantna je što Parallels može da radi sa oba procesorska jezgra (što sumnjam da ću ikad iskoristiti… ali fora je :D)

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 10 March 2009 01:25 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Dachaz wrote:

Stvar koja mi je simpičantna je što Parallels može da radi sa oba procesorska jezgra (što sumnjam da ću ikad iskoristiti… ali fora je :D)

E ovo je recimo meni interesantno :D
Juče sam baš stavio VBox i stavim Vistu..da imam za ‘banke’ (neka potpuno druga priča da mi se Vista zakucala posle 3 minuta rada..a ništa joj nisam radio)..pa sam video da koristi samo jedno jezgro. Greota da onih preostalih 7 ‘ćući i ćamo ćekajući’ 😊

Profile

Posted: 10 March 2009 11:17 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-04

Greota da onih preostalih 7 ‘ćući i ćamo ćekajući’

Hehehehehe…
Ma ustvari ko god diže virtualnu mašinu i ne treba mu full iskorištavanje resorsa, inače bi digao odvojeni sistem i koristio ga zar ne?
Bitno je samo da se upali na čas, završi posao, i nastavi sa normalnim radom na klik bez reboot-ovanja…

Signature 

Profile

Posted: 10 March 2009 11:49 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Zavisi kako definišeš ‘full resurse’..za nekog je to procesorska snaga, a za nekog svih 128MB grafike kako bi se igra mogla pokrenuti 😊

Doduše, meni treba isključvo zbog IE i banke, tako da sam definitivno ovakav korisnik kakvog si spomenuo.

Profile

Posted: 11 March 2009 02:51 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Meni je to rabljenje više procesora/jezgara moglo da bude zanimljivo kad sam spremao MPI ispit 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile