iPhone 3G help
Posted: 05 March 2009 02:16 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  864
Joined  2007-11-26

imam iPhone 3G kupljen u italiji fabricki otkljucan hteo sam da pitam da li njega mogu da jailbreak-ujem tako otkljucanog?
znam da je na pwnage-u onom starom bila opcija da uradi samo jailbreak bez opcije otkljucavanja. moze li neko da mi malo pojasni oko toga imam na telefonu verziju softwer-a 2.2. kako i s cim da ga samo jailbreakujem ?
hvala unapred 😊

Profile

Posted: 05 March 2009 03:53 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Može.
QuickPwn.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 06 March 2009 11:46 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  864
Joined  2007-11-26

nisam uspeo da nadjem nigde neko uputstvo za to sto mi treba a ne bi bas na svoju ruku da to radim ako neko ima neki link ili zna kako to da obavim bio bi mu zahvalan. pomozite dobri ljudi 😊

Profile

Posted: 06 March 2009 12:22 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Nema uputstva zato što je QuickPwn u sebi sadrži ‘uputstva’, a od tebe zahteva da odgovoriš na svega jedno pitanje (hoćeš ananas kao boot logo ili jabuku?).
Kad upališ QuickPwn on ti kaže ‘ubodi iPhone’, nakon čega sam kaže ‘aha, imaš iPhone 3G’, tu negde potraži ipsw iz iTunes-a, pa ti objasni kako da ga ubaciš u DFU mode (sve sa on-screen odbrojavanjem i sličcama ‘pritisni ovo, drži ovo’) i na kraju sam odradi pwnage, restore i sve ostale zavrzlame za koje se sa PwnageTool-om iole razmišlja, nakon čega ti se upali jailbreakovan iPhone.

Praktično, u Windows terminologiji, jailbreak 3G-a je ‘next next’.
Pošto ti je telefon otključan - ovo je ceo proces, nema ničeg preko.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 10 March 2009 02:38 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Da li neko možda koristi Telenor 3G i Edge?

Vrlo često mi se dešava da Safari prijavi da nema internet konekciju, a rešenje je isključti 3G i ponovo ga uključti (ili uključti pa ponovo isključti ukoliko sam bio na Edge-u). I onda radi neko vreme, pa opet počne da trokira. Ono što je čudno, u jednoj aplikaciji radi, u drugoj neće i sve tako. Još čudnije, na neke sajtove hoće da ode, na druge odbija prijavljujuću da nema konekciju. Za ve to vreme signal je full i nemam problema sa pozivima i porukama bez obzira da li sam na Edge ili 3G. S druge strane sa WiFi mrežama nisam imao nikakvih problema. Cenim da je do ‘sjajnog’ kvaliteta naših mobilnih mreža, ali opet je bolje da proverim.

Koliko vas služi baterija?

Meni uz intenzivan surf (nekad na 3G, nekad na Edge, otprilike pola-pola); oko sat dnevno Wi-Fi, nekad i duže, isključen 3G uvek kad nisam u Safariju, isključeni Location Services i isključen Push, slušanje muzike oko dva do dva i po sata dnevno, tridesetak SMS-ova na dan koje prosečno kucam oko minut i oko pola sata razgovora dnevno izađe na oko dan i po. Ako je uz sve to uključen MobileMe Push, onda se iscedi za oko jedan dan, možda malo više.

Post edited by: ivicam, at: 2009/03/10 02:40

Profile

Posted: 10 March 2009 03:16 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Ovo što si spomenuo za Safari i 3G mi se desilo dvaput, na MTS-u.
Mada mi pada na pamet da nije nemoguće da se Safari zaglupljuje jer i desktop varijanta hoće (bar kod mene) ponekad da utripuje kad je konekcija slabija, pa neki sajt otegne sa učtavanjem i posle Safari odustane sa učtavanjem manje-više svega dok ga ne restartujem.

Post edited by: Dachaz, at: 2009/03/10 03:19

Signature 

Carnival of Flesh

Profile