1 2 3 >  Last ›
1 of 5
iPhone OS 3.0 softver
Posted: 12 March 2009 07:14 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Apple je najavio predstavljanje nove verzije OS-a za iPhone, 3.0, kao i nove verzije SDK-a za 17. mart.

Imate par dana da pustite mašti na volju 😊
Šta očekujete da će nova verzija sistema doneti? 😊

Evo za sada se zna da donosi:

- Copy/Paste
- Tethering via Bluetooth and USB (deljenje konekcije)

Od MMS-a izgleda ništa.

Post edited by: Mario, at: 2009/03/15 23:05

Profile

Posted: 12 March 2009 07:18 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  266
Joined  2008-06-05

Taman da otvorim temu, kad ono kao i uvek Mario 😊.
Elem: copy/paste,MMS, bluetooth…

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 12 March 2009 07:52 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Hmm..a nešto malo inovativnije? 😊
Evo, od juče imamo i famozni fajl transfer bluetoothom, copy/paste već opostoji na nekoliko različtih načna, a i MMS je tu.

Ja bih doduše voleo da barem MMS uvedu kao novu opciju u sistemu, jer je SwirlyMMS comercijalna aplikacija (i iBluetooth je doduše, ali mi je to već manje potrebno).

Meni bi se recimo svidela upotreba bežične tastature sa telefonom 😊

Profile

Posted: 12 March 2009 08:41 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

Potpunije resenje SMS bi isto bila lepa inovacija..
mislim na vecu tastaturu pri rotiranju ekrana i opciju daljeg prosledjivanje primljene sms poruke.
ovakve stvari ne bi trebalo da budu resavan nekim dodatnim aplikacijama koje nisu free…

Safari sa nekom vrstom tab-a bi dobro dosao..

ps:> Mario shta koristish za copy/paste ?

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 12 March 2009 09:00 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Evo novih novosti..3.0 donosi

- MMS
- Tethering via Bluetooth and USB (deljenje konekcije)

Za c/p koristim hClipboard i Clippy.

Profile

Posted: 12 March 2009 09:25 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

koliko je sigurno da ce biti ova dva? :/

mms mi je totalno nepotreban ali tethering moze biti veoma koristan.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 12 March 2009 10:13 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Tako pričaju oni koji obično pričaju o tim stvarima (i budu u pravu) 😊

MMS ni ja nisam voleo dok mi Telekom u paketu nije da cenu MMS-a jednaku ceni SMS-a 😊 E onda sam počeo da ga koristim 😊

Profile

Posted: 12 March 2009 11:11 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Mario wrote:

copy/paste već opostoji na nekoliko različtih načna

Ma daaaaaj, mora da se šališ... iPhone/iPod je prva Apple stvar kod koje sam u startu počeo da razmišljam šta ne može da se uradi, baš zbog c/p. Copy/paste da ne postoji u 2009. g., nego samo neke budževine… strašno.

Kako kopiraš linkove iz Safarija u nešto drugo? Kako kopiraš delove teksta iz npr. Maila u Notes? Jel’ ta dva programa koja si naveo mogu to da urade i na šta to lič u praksi?

I taj Mail bih sredio, Mark all as Read pod broj 0, isto neki mass delete i sl.

I Maps bi mogao da počne da se sinhronizuje sa My Maps.

Ima tako nekih detalja za koje mi uopšte nije jasno šta izvode i zašto ih ne unapređuju ali ovaj copy/paste je ipak najgori kriminal.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 12 March 2009 11:56 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Moram priznati da uopšte nemam predstavu kako će i sam Apple uopšte rešiti kopiranje linka sa neke strane 😊

Da mi treba kopiranje linka sa neke adrese, otvorio bih taj link i onda ga kopirao iz Safarijevog address bara.

Deo texta iz Maila mogu da iskopiram tako što ću raditi reply ili fwd, selektovati deo koji mi treba i ugasiti reply/fwd, a ako mi treba ceo text, kopiranje je još lakše..samo ga iskopiram 😊

Metodi koje koriste Clippy i hClipboard nisu uopšte budževine, u tom negativnom kontextu te reč 😊

Profile

Posted: 13 March 2009 02:00 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Možda ubace multitouch gestove sa tri i četiri prsta ili ko zna kakve sve. Mogli bi da ubace neki Mobile Finder, pa onda i Download bilo kog fajla (ne samo slike) iz Safarija, a i Search opcija za pdf ne bi bila loša. Koliko mi se čni, jedino PDF+ iz App Store ima ovu opciju. Bio bi red da prošire funkcionalnost Bluetooth-a da može da radi kao na svakom normalnom uređaju (prebacivanje fajlova, ali i da može da se koristi za stereo slušalice što prilič player-u ovakvog kalibra). Stvarno mi nije jasno šta izigravaju s tim kad već postoji gomila programa koji omogućavaju korišćenje wireless-a za prenos fajlova.

Naravno, SMS delivery i forward, copy/paste, možda malo bolja notes aplikacija, mada takvih već ima u App Store. I da naprave sinhronizaciju sa više Mac-ova da radi (mada ne znam da li je ovo do iTunes-a, iPhone OS-a ili oba). Poludeo sam ovih dana dok nisam konačno ukapirao da to ne radi, mada još uvek nisam najbolje shatio koji komp šta briše, a koji dodaje. :lol:  Sve što skinem na jednom kompu i na iPhone-u, moram prvo da prebacim na drugi komp ručno koristeći File/Transfer Purchases. Ali ako onda neku od aplikacija obrišem s tog kompa, pa sinhronizujem sa iPhone-om, ovaj drugi komp neće tda je obriše iz svoje iTunes Library, nego će, naprotiv, da je vrati na iPhone.

I HO?U GRČKU TASTATURU! :laugh: Znač, nisam verovao kad sam video čega sve nema međ onim raznim tastaturama, samo fali grčka. Mada, i naša ćirilična ne bi bila loša. (Jesu li Makedoncima sva slova ista kao nama?)

Voleo bih da vidim Widget za prevođenje koji je baziran na Systran sistemu (kao onaj u Dashbordu). Ima u App Store dosta takvih prevodilaca, ali svi koriste Google Translate. I Dictionary ne bi bio loš.

Post edited by: ivicam, at: 2009/03/13 02:16

Profile

Posted: 13 March 2009 02:43 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

E, majka im stara, ja taman kren’o laganezi da čtam ‘The iPhone Developer’s Cookbook’, a ovi će sad sve da okrenu naopako za par dana :laugh:

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 15 March 2009 11:10 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Gizmodo prenosi ono što je Kevin Rouz preksinoć rekao o 3.0..

Po njegovim rečma, 3.0 donosi copy-paste, a od MMS-a i video rikordinga, kao i pozadinskih procesa/aplikacija ništa za sada.

- Cut and paste in 3.0
- Users magnify or double tap a word to bring up cut and paste
- Pinch ‘boundaries’ to select word(s); Rose called them ‘copy boundaries’
- Then you get option to cut, paste or copy

Rečeno je takođe da će od 3.0 iPhone imati sve funkcije koju ima i Palm Pre, ma šta to obuhvatalo 😊

Profile

Posted: 16 March 2009 12:36 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

palm pre ima, po onome shto sam video, mnogo vishe funkcija, dosta je brzi (pogotovo browser) i kako stvari stoje zaista ce da preshisha iPhone osim ako apple ne napravi neko chudo od trece generacije iPhone-a.

ja iskreno chekam sledeci iPhone ali po svemu sudeci preci cu na kraju na palm pre.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 16 March 2009 06:34 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Mario wrote:

Kad ga pre nađe, tek sam jutros pročtao vest B)

Elem, falim te bože ako se ispostavi da je ovo istina. Još bih samo blagoizvoleo i hleba preko pogače u vidu sinhronizovanja Google Maps.

Nema šta, konkurencija je divna stvar. Mislim da je velikog uticaja imala medijska buka oko Pre-a, jer pitanje je da li bi se Apple trgnuo zbog nečega što ima više funkcija a nije reklamirano od NYT do ‘Osmosmerke’.

Ipak je imidž čudo, bitno je šta su ljudi napričali a to što Palm Pre još ni ne postoji, to je deseta priča. I to sve dve godine posle pojave iPhona, a pitanje je kada će se i pojaviti. Do tada će verovatno biti old news.

Kada je obnarodovanje iPhone OS 3.0? U utorak?

Post edited by: DS_Store, at: 2009/03/16 06:35

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 16 March 2009 08:36 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

Ipak je imidž čudo, bitno je šta su ljudi napričali a to što Palm Pre još ni ne postoji, to je deseta priča. I to sve dve godine posle pojave iPhona, a pitanje je kada će se i pojaviti. Do tada će verovatno biti old news.

Ako firma Palm bude uopšte postojala dok stignu da izbace taj Pre. Ne znam zašto ih ljudi uzimaju uopšte za ozbiljno. to je samo, kako ovi sa MDN-a i kažu, mamac da ih neko kupi (MS sa svojim Zune Phoneom, ili tako neka suluda kombinacija).

Kada je obnarodovanje iPhone OS 3.0? U utorak?

Aha, sutra u 10 po pacifičkom vremenu koliko sam čuo, a to je 6 popodne po našem vremenu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 16 March 2009 05:59 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

palm je dobio par ozbiljnih investitora pa je TEK ONDA krenuo da pravi pre. odbacili su stari softver i preshaltali se na izradu webOS-a. iskreno, meni za sada webOS izgleda kao potpuni hit i makar i apple napravio neshto bolje mislim da ce se palm odrzati u vrhu. i nemojte da vezujete ovaj buzz samo za palm pre. palm pre je samo hardver a webOS je kljuchna stvar u celoj prichi i ne zavisi toliko od hardvera. chak shta vishe, ako iskljuchimo tastaturu palm pre ima gotovo isti hardver kao iPhone.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

1 2 3 >  Last ›
1 of 5