1 2 3 >  Last ›
1 of 5
Pomozimo sebi, dinar za jabuku
Posted: 13 March 2009 11:46 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

Ako ima 1500 clanova recimo, pa zar je tesko da svako da po 1 euro mesecno? Taman da se napabirci za jednu platu ili dve nekom adminu sto bi bio 24/7 na raspolaganju i jos ako ima i za resenje problema brzine… bilo bi extra

e sad ako neko nece da da 1 euro mozda i ne mora ali bi moglo da se napravi neki DOBROVOLJNI fond ili nesto, recimo kad imas dobru prodaju das 5 eura ili 10 sta ja znam.
Mada ja mislim da nije uredu da arcimo sajt prodajemo kupujemo, ucimo postajemo pametni momci i sve to za dzabe.
Pa cak i ako vam ima slisla sve to za dzabe, pa daj da pomognemo sami sebi. Znaci da neki dinar damo kako bi NAMA bilo bolje.
Ne mislim da bi neko trebao da profitira i to, cisto zbog nas samih.

Sta vi mislite o tome?

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 14 March 2009 12:49 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

ZA!

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 14 March 2009 01:31 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

ja sam za ali dajte napravite neku online uplatu da se necimam ne znam ni ja gde za 5-6 eura.
mislim da bi najpametnije bilo da 10ak ljudi da po 5eura i da platimo normalan hosting umesto da chekamo po 5 minuta da se otvori jedna stranica.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 14 March 2009 02:10 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Pokrenuta je akcija odavno za kupovinu nekog chuda umesto ovog Mamba i kolko se ja secam bio je veoma dobar odziv…Tada je dogovoreno da ce hosting da bude 2. stavka za razgovor…Uglavnom radi se na svemu…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 14 March 2009 03:06 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

Na stranu što je ovo mac sajt, za sitne pare mogao bi da se sklepa server koji bi držao ovaj sajt sa sve forumom u malom prstu… Nakač sa to na dobar net i eto!

Zezanje na sve strane, samo ne može se to tako ajmo ljudi, ako se bilo šta radi mora biti na određenom nivou da bi se završilo. Tako da par ljudi treba da zapne i izgura to, iscima ljude, skupi parice i sve što ide pride… Inače ostaju samo srpska posla…

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 14 March 2009 03:38 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Iskreno sumnjam da mašina na kojoj je sajt ne može da podnese opterećenje, već da je problem isključvo u uplinku, tako da nema potrebe za sklepavanjem nečega.
Možda nisam u pravu.

Kvalitetnog hostinga ima u Amerikama za smešne pare, pa možda nije zgoreg razmisliti o tom poduhvatu umesto povećanja brzine kod SBB-a.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 14 March 2009 04:23 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Mashini ne fali nishta, a za hosting sam predlozio josh odavno da se plati u USA…I da se batali ovaj SBB…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 14 March 2009 01:20 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Pretpostavljam da admini vole da imaju stvar u svojim rukama (a ko nebi); ako nisu svi za ne mora se ici na hosting u USA (mada vecina sajtova koje odrzavam su u USA izuzev par na Sezamu za koje imam samo reci hvale). Ali kao sto je Kanacki rekao, da svi daju po 100-200din moze se uzeti ekstra dobar paket i da sve radi savrseno.

Signature 

Profile

Posted: 14 March 2009 07:31 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

I sa Virtual Private Serverom se ima puna kontrola, kamo li sa nečm skupljim.
Mada mislim da bi i običan shared hosting odradio valjano posao 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 14 March 2009 08:58 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  125
Joined  2008-05-11

Odlicna ideja.Karma za organizatora:)

Profile

Posted: 15 March 2009 01:13 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

hvala na podrsci. drago mi je sto nema ‘ne dam dinar’ stavova.
Admini, ukljucite se polako da vidimo sta koliko kosta kako bi se to organizovalo i sta bi, recimo, bio prvi korak

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 15 March 2009 02:11 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

Za! Uzdrzanih - nema. Protiv - nema…

Profile

Posted: 15 March 2009 10:54 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Dachaz wrote:

Iskreno sumnjam da mašina na kojoj je sajt ne može da podnese opterećenje, već da je problem isključvo u uplinku, tako da nema potrebe za sklepavanjem nečega.
Možda nisam u pravu.

Kvalitetnog hostinga ima u Amerikama za smešne pare, pa možda nije zgoreg razmisliti o tom poduhvatu umesto povećanja brzine kod SBB-a.

Mašina je, ko nije pročtao u FAQ delu sajta, PowerMac G5 single procesor na 1,8 GHz sa 512 MB RAM-a, trenutno bez grafičke kartice i više je nego dovoljna za ovo. Problem je uplink, kao što ti kažeš. Dodatno usporena time što dosta ljudi koristi mail sa macserbia.org putem IMAP-a, kao i to da tokom radnog vremena isti link koristi Popova firma, MIško guru za video i sada prodavnica.

Da objasnim ponovo šta nam je bila želja u početku: da imamo svoj server, pod našom potpunom kontrolom, koji radi na Appleovim tehnologijama. I to imamo.

Uz svo dužno poštovanje, jedno je ono skupljanje para za Expression Engine koje je jednokratno, mada uvek postoji mogućnost plaćanja hostinga godinu dana unapred, ali ovo bi bilo češće. Međutim, uzmite u obzir da to treba organizovati, treba skupiti pare, voditi evidenciju i slično. Ma koliko vam to izgledalo smešno malo, to oduzima svima nama dragoceno vreme.

Elem, da skratim priču, mislim da je pravo rešenje neka vrsta sponzorstva. Na primer, nahvatamo nekog da nam bude sponzor za server housing s obavezom da server nećemo koristiti u komercijalne svrhe i onda imamo najbolje od oba sveta. Ili recimo Pop odluč (što sam mu i predlagao, ne znam šta će biti od toga) da hostuje svojih pet sajtova sa našeg servera, a mi mu se ‘prišljamčmo’ pa se ogrebemo za prostor i bandwidth za sajt i mail i onda on plaća housing negde, a ja mu održavam server gratis.

Dakle, moj predlog je da se ne kreće sa ovom akcijom dok ne iscrpimo tu mogućnost jer uvek možemo koliko za par sati da podginemo sajt negde na hostingu sa poslednjeg bekapa (obavlja se jednom rano izjutra i uploaduje se na dva eksterna servera) i prebacimo mail naloge i slično, ali vraćanje nazad je malo komplikovanije.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 March 2009 10:55 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Kanacki wrote:

drago mi je sto nema ‘ne dam dinar’ stavova.

Darko Wolf:

Protiv - nema…

Samo polako, na mene ste zaboravili! ;}

Mene novac kao novac ne interesuje, tj. mislim da to nisu sume koje će nekoga oterati u propast, interesuje me ima li neko da može da garantuje da će isterati stvar do kraja.

Za manje obaveštene, pre više od godinu dana skupljen je neki novac za renoviranje foruma ali evo 2009. g. i još uvek ništa od toga.

Svi razlozi za odlaganje su, uveren sam, objektivni (ja prvi ne bih imao vremena da se posvetim tom poslu) i novac koji je izdvojen po čoveku je manje-više smešan. Znač, ne govorim o tome. Ima li neko ko bi mogao da garantuje neki razuman rok za završetak radova, pa da damo koliko god treba, samo da završimo posao.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 15 March 2009 12:55 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

Za manje obaveštene, pre više od godinu dana skupljen je neki novac za renoviranje foruma ali evo 2009. g. i još uvek ništa od toga.

Za ovo sam ja najveći krivac, Dača i ti ste poslali onaj novi template, ja sam počeo to da prerađujem, završio sam softver za konverziju, ali nikada da se dogodi da imam dva vezana dana potpuno slobodna da izvedem proceduru (ponov) od početka do kraja radi testiranja, a posle radi podizanja uživo.

Znač, ne govorim o tome. Ima li neko ko bi mogao da garantuje neki razuman rok za završetak radova, pa da damo koliko god treba, samo da završimo posao.

Zbog ovoga sam i ja pomenuo da ne bi trebalo žuriti, jer najbolje znam kako to izgleda kada garancije nema, ako misliš o akciji prelaska na neki hosting. Što se baze tiče, može se dobiti na zahtev pod uslovom da se većina složi, s tim da bih uradio dump tako da nema privatnih poruka u njemu.

Samo da dodam, iako piše da je broj članova preko 1600, realno registrovanih je manje, ima dosta spemera, eno neki uspeju da prođu i do foruma da ostave poruke eksplicitne sadržine, da se blago izrazim. A aktivnih je daleko manje, dakle onih koji se redovno prijavljuju na sajt, a možda nas ima stotiank koji smo aktivni i u forumu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 March 2009 01:13 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Hajmo da napraviilo listu neka je 100 ljudi. 100x200din=20000din

20000din za pocetak je fina para, a neko ce dati vise, mozda ce biti vise od sto ljudi.

Evo pokrenuo sam novu temu sa listom.

Signature 

Profile

1 2 3 >  Last ›
1 of 5