< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 5
Pomozimo sebi, dinar za jabuku
Posted: 15 March 2009 02:17 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ja koristim Host Excellence vec 6 godina za 5 sajtova registrovanih na moje ime i nisam imao nikakvih problema..Sve radi savrsheno…Evo prijavljujem se da sponzorishem hosting za nas /da placam sam/ ali pod uslovom da NE budem moderator i da NE moram ja da odrzavam…Shto bi se reklo da ne radim nishta, samo da placam…

Mislim da bi nam ovaj Professional paket odgovarao, pa ako ocete ja cu da otvorim josh jedan account, registrujem domen, platim sve za sledece 2 godine unapred i tako to, a ondak da se admini izlomataju da prebace sve ovo i nastave sa odrzavanjem istog..

https://www.hostexcellence.com/index.php/v2/pages.packages

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 15 March 2009 03:22 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ja sam nešto preko godinu dana na Lunar Pages (sličan je paket kao ovaj na Host Exellence) i isto sam zadovoljan.

Inače, ako se na kraju reši da se uzima host - da ne bi bilo loše da se odmah digne EE?
Ako treba, da zasednemo jedan vikend koliko nas ima a da smo ikakvi developeri, pa da to dignemo na noge?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 15 March 2009 07:20 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Dachaz wrote:

Ja sam nešto preko godinu dana na Lunar Pages (sličan je paket kao ovaj na Host Exellence) i isto sam zadovoljan.

Inače, ako se na kraju reši da se uzima host - da ne bi bilo loše da se odmah digne EE?
Ako treba, da zasednemo jedan vikend koliko nas ima a da smo ikakvi developeri, pa da to dignemo na noge?

Eh, kako isto razmišljamo, čtam Tošinu poruku i gledam šta ima na tom njegovom hostingu i mislim da bi to bilo zgodno za konačan prelazak na EE. B)

Kod koga se nalazimo? B)

A razmišljao sam upravo iz razloga bezbednosti, naime ovaj Mambo je bušan kao sir i nismo defacovani preko godinu dana samo zato što su na serveru u firewallu blokirane sve IP adrese iz Turske. Kada bi to digli na nekom hostingu, već bi nas našli, a za ovu verziju Mamboa koju imamo ne znam da li uopšte više ima security updejta.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 March 2009 11:05 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

madamov wrote:

Da objasnim ponovo šta nam je bila želja u početku: da imamo svoj server, pod našom potpunom kontrolom, koji radi na Appleovim tehnologijama. I to imamo.

...
Međutim, uzmite u obzir da to treba organizovati, treba skupiti pare, voditi evidenciju i slično. Ma koliko vam to izgledalo smešno malo, to oduzima svima nama dragoceno vreme.

Elem, da skratim priču, mislim da je pravo rešenje neka vrsta sponzorstva. Na primer, nahvatamo nekog da nam bude sponzor za server housing s obavezom da server nećemo koristiti u komercijalne svrhe i onda imamo najbolje od oba sveta. Ili recimo Pop odluč (što sam mu i predlagao, ne znam šta će biti od toga) da hostuje svojih pet sajtova sa našeg servera, a mi mu se ‘prišljamčmo’ pa se ogrebemo za prostor i bandwidth za sajt i mail i onda on plaća housing negde, a ja mu održavam server gratis.

Dakle, moj predlog je da se ne kreće sa ovom akcijom dok ne iscrpimo tu mogućnost jer uvek možemo koliko za par sati da podginemo sajt negde na hostingu sa poslednjeg bekapa (obavlja se jednom rano izjutra i uploaduje se na dva eksterna servera) i prebacimo mail naloge i slično, ali vraćanje nazad je malo komplikovanije.

Evo ja uzimam na sebe da sve izogranizujem, pokupim pare, izevidentiram…itd

A onda te pare lepo damo Popu i budemo sami sebi sponzori i dogovorimo se u buduce kako ce to funkcionisati.

Znaci dobijamo brz sajt, koji ce biti opet u rukama admina (ljudi koji su i zasluzni sto uopste macserbia postoji); i to na apple tehnologiji (sto je ocekivano da bude, posto se ne bavimo PC racunarima ovde).

Znaci svi srecni.

p.s. a jos mozda i predjemo na taj novi engine, mada sam nekako na uvrnut nacin zavoleo ovaj forum kakav takav je, cak ni PM ne predstavlja problem vise, navikne se covek da proverava redovno :silly:

Misljenja?

Post edited by: Markooo, at: 2009/03/15 23:07

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 16 March 2009 06:22 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Markooo wrote:

mada sam nekako na uvrnut nacin zavoleo ovaj forum kakav takav je, cak ni PM ne predstavlja problem vise, navikne se covek da proverava redovno :silly:

Stokholmski sindrom 😉

Ako ti budeš skupljao pare javi koliko i gde.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 16 March 2009 08:56 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Markooo wrote:

Evo ja uzimam na sebe da sve izogranizujem, pokupim pare, izevidentiram…itd

A onda te pare lepo damo Popu i budemo sami sebi sponzori i dogovorimo se u buduce kako ce to funkcionisati.

Hm, jesi li gledao cene server housinga kod nas? S obzirom da nam je server G5 to prelazi 2U i to bi mogli samo nekim ‘prijateljskim’ vezama da ubacimo negde. Ili da naš samodoprinos posluži da kupimo neki polovni Intel mini i da ga napunimo RAM-om, a da se negde oraganizuje neki housing. Mada ovi hostinzi koje su naveli Dača i Toša zvuče dobro, nisam znao da daju i unlimited mail accounts za tako relativno male pare mesečno.

Znaci dobijamo brz sajt, koji ce biti opet u rukama admina (ljudi koji su i zasluzni sto uopste macserbia postoji); i to na apple tehnologiji (sto je ocekivano da bude, posto se ne bavimo PC racunarima ovde).

Znaci svi srecni.

ISkreno, ako se pređe na neki hosting ne da će biti još više ljudi uključeno u administriranje nego sada, već će to i morati da bude tako.

a jos mozda i predjemo na taj novi engine, mada sam nekako na uvrnut nacin zavoleo ovaj forum kakav takav je, cak ni PM ne predstavlja problem vise, navikne se covek da proverava redovno :silly:

Prelazak na novi engine ćemo uraditi bez obzira na rešenje u prelasku na housing ili na hosting, ko zna, možda i ono ubrza forum toliko da na bude drastično spor.

Misljenja?

Moje razmišljanje je ovako: prvo ću kod mog druga Valexa iz SBB-a (moj bivši urednik dok sam pisao za Računare i Mikroračunare, sada direktor za internet kod SBB-a) da probam da izmolim brži link kao vid sponzorstva, iako je modem u firmi koja im je klijent. Možda da nam daju drugi modem koji će biti samo za server, a Pop neka plaća pakete za firmu. To mi deluje kao najbrži i najjeftiniji načn, a pri tome bi imali nezavisnu vezu do servera i Popova firma i radnja ne bi opterećivala link.

Drugo je mišljenje da njega pitamo za housing, oni ga doduše ne nude kao uslugu, ali bi možda moglo da se sredi nešto.

Treće je da vidim sa Popom da li je spreman za server housing kod ?ose (bitsyu.net); jer znam da njemu već mesečno plaća neke hostinge.

Tek mi je četrvto da prelazimo na hosting koji bi plaćali svake godine.

U svakoj od varijanti mislim da ne treba žuriti sa skupljanjem para dok ne znamo koliko tačno treba skupiti (na primeru onog hostinga koji Toša koristi, tamo je 6 dolara mesečno, to je 72 doalra godišnje, pa kažemo skupljamo 150 dolara za dve godine). Inače, domen macserbia.org je registrovan na pet godina prošle godine tako da važi još četiri, Expression Engine sam produžio maintance pre jedno dve nedelje tako da ćemo verziju 2.0 koja treba da se pojavi uskoro dobiti u sklopu toga. Jedino treba da vidim kada nam ističe macserbia.rs (evo pogledah, 01.04.2009.); to ću ja da platim.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 16 March 2009 10:45 AM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

madamov wrote:

nisam znao da daju i unlimited mail accounts za tako relativno male pare mesečno.

Mogu da ne daju ni jedan, pa da se opet ima beskonačno - http://www.google.com/a/ (minimalno daju 100 adresa, ne znam da li postoji maksimum).
Sa hostovim e-mailom (na starom hostu) sam imao goleme muke (i po 1000 spam poruka dnevno); pa se preporodih otkad počeh da koristim GMail za poštu na mom domenu (a namontirao sam i na svaki domen gde je neko tražio da ima mail 😊)

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 16 March 2009 12:26 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

madamov wrote:

Hm, jesi li gledao cene server housinga kod nas? S obzirom da nam je server G5 to prelazi 2U i to bi mogli samo nekim ‘prijateljskim’ vezama da ubacimo negde. Ili da naš samodoprinos posluži da kupimo neki polovni Intel mini i da ga napunimo RAM-om, a da se negde oraganizuje neki housing. Mada ovi hostinzi koje su naveli Dača i Toša zvuče dobro, nisam znao da daju i unlimited mail accounts za tako relativno male pare mesečno.

Iskreno da kazem nisam gledao, jer nisam stigao, ali pogledacu.

U svakom slucaju kada odlucite sta je najbolje za macserbia vi nam to saopstite da znamo sta dalje.

Bitno je da ljudi zele da pomognu!

Post edited by: Markooo, at: 2009/03/16 12:26

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 16 March 2009 01:24 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

madamov wrote:

U svakoj od varijanti mislim da ne treba žuriti sa skupljanjem para dok ne znamo koliko tačno treba skupiti (na primeru onog hostinga koji Toša koristi, tamo je 6 dolara mesečno, to je 72 doalra godišnje, pa kažemo skupljamo 150 dolara za dve godine).

Za ono shto sam ja rekao ne treba da se skuplja nishta jer ko shto rekoh ja cu da sponzorishem…Znachi da ponovim josh jedared, ako se ipak odluchimo za moj predlog, ja placam hosting, nema skupljanja para nikakvih…Ako ne, onda ne bi bilo loshe da se otvori neki rachun, jednostavnije je za uplatu…

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/03/16 13:26

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 16 March 2009 02:05 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Ja sam pre za sopstveni server i housing.

Profile

Posted: 16 March 2009 10:27 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

ja sam ovo inicirao i samo bi da kazem ovde da ja POJMA NEMAM, pola razumem pola ne razumem od ovoga sto pricate. Kapiram da srbijanac ima koju pametnu da kaze, ali da ne plati on nego svi. Ne znam trebamo li se sasvim osloniti na administratore jer kapiram da niko vremena nema. Ako srbijanac kaze da on lako moze da ubrza, neka ubrza, a ako nije dovoljno onda cemo da cekamo admine ko i za forum/sajt mesec godinu dve nedelje dana pa ce biti jos brzi.

Aj sad ko ce da me pljuje a ko da se slozi? Bolje da se slozimo i damo srbinu da odradi.

Srbine, unapred hvala.

Aj kratke komentare podrske pa da srbijanac radi :whistle:

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 17 March 2009 12:45 AM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Nisi dobro ispratio - Toša hoće da plati hosting, ali ne i da ga održava/prebacuje/štagod - što je sasvim fer.

Anyho’, Miki ima ok plan, pa bih ja sačekao da vidim šta će od toga da ispadne bez stihije.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 March 2009 12:48 AM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Chekaj bre Kanacki da se ko ljudi dogovorimo, popijemo, pojedemo, dremnemo pa ce da vidimo..De si navalio ..

Signature 

Profile

Posted: 17 March 2009 01:12 AM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Tošo, ja ću ćufte opet :laugh:

Post edited by: Andrej, at: 2009/03/17 01:12

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 17 March 2009 03:04 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

pa mislim zaista nisam mogao da pratim otkad je post dobio drugu stranu. moja je ideja bila da admini kazu gde skripi. mi tu pomognemo i svima dobro. a vidim shvatili ste ovo malo vise akademski nego sto sam planirao. pa ipak…
ja idem u fade-out dok se ne otvori racun i dok neki admin ne saopsti taksativno gde skripi.
puno babica,.. kilavo serverce B)

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 5