Mighty Mouse - originalan problem
Posted: 15 March 2009 11:08 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Mighty Mouse, ovaj poslednji, sa štrokavom kuglicom i žičani, počeo je da bira na šta može da se klikne.

Ne znam kako da do kraja objasnim ali pokušaću: levi i desni klik rade ali samo polovično, u svakoj aplikaciji.

Npr. ako je u Safariju otvorena neka YouTube str. mogu da kliknem na sadržaj, play/pause, linkove, itd. ali ne mogu da kliknem na Safari tabove, bookmark bar, itd.

‘Ne mogu da kliknem’ znač da kliknem ali se ništa ne dešava, kao da klikćem sa mišem koji nije priključen.

U Finderu npr. mogu da manipulišem fajlovima na desktopu, rename i sve ostalo ali ako je otvoren neki Finder prozor ne mogu da uradim baš ništa s njim.

TextEdit - menu bar radi, tekst ne mogu ni da pipnem. Što bi rekao MC Hammer - Can’t Touch This.

Preko tastature sve može. Sam scroll radi odlično, u svim pravcima.

Od terapija probao sam samo trivijalne - restart, repair permissions a sada koristim nekog drugog usb miša.

Jel’ video neko nešto slično?

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 15 March 2009 01:19 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

A drugi mis otvara sve bez problema?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 15 March 2009 03:25 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Radi, neki Logitech od par stotina dinara.

A ovo sranje od 50 evra zajebava… Evo, butovao sam se i u winblows i slična priča, ne može da se klikne ni na šta ali ako su otvorena dva prozora, onaj koji je u pozadini može se aktivirati klikom. Tako da se bojim da je hardverski problem.

Probao sam još nekoliko puta da uradim verify i repair permissions i tek mi je iz trećeg puta prijavio problem sa IOUSBFamily.kext. Uradio sam repair ali ništa. Svejedno, zašto ovaj drugi radi najnormalnije ali ne i MM?

Sad više nema ni desnog klika, totalno je poludeo. Desni klik postao je dvoklik a na kuglicu se neki put dobije levi klik ali uglavnom je ništa, kao i na samom levom kliku. Sve to bez obzira šta piše u System Preferences.

Šta god da je u pitanju ne znam kako ih nije sramota da za ovo sranje naplaćuju 50 evra. Ovaj je radi, tj. ‘radi’, jedva dva meseca i na stranu što sam morao da ga čstim zilion puta, već krepava.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 15 March 2009 05:02 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Ako se nekome desi ovo isto - u pitanju je hardverski problem.

Ne znam tačno šta je ali sam ga otvorio i malo čačkao i sada radi.

Ništa na samoj oplati, sa unutrašnje strane - gde je ona bakarna nalepnica, nije bilo oštećeno tako da problem nije bio do toga.

Ne znam da li je sledeće uzrok ali: i pre nego što sam ga rascopao primetio sam da je kuglica upala u telo, tj. nije ‘dihtovala’, da upotrebim taj izraz, već se oko nje stvorio zazor. Kada sam rastavio taj njen nosač video sam da se metalna podloška na kojoj kuglica stoji deformisala i priljubila uz plastiku iznad koje treba da drži kuglicu. Iskrivio sam je na drugu stranu i sada sve radi. Još jednom, kako i zašto - ne znam ali radi.

Tako da sada imam miša od 50 evra koji se čsti svakih par nedelja i koji sam morao da sečem posle par meseci radi popravke ali zato radi. :dry:

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 15 March 2009 06:54 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Jao bre, Miloše, pa ako si ga čstio tako što si ga udarao o sto, ti si nagurao kuglicu unutra!
Saosećam s tobom, ali moram da napomenem, da, iako mi je svašta crkavalo (obično mojom krivicom); mišonja radi kao sat! Niti se prlja toliko koliko pominju ljudi, niti je čšćenje komplikovano: sve što uradim je da ga prebrišem krpicom koju sam dobio uz Cinema displej! Krpicu perem redovno, a ovo što pomenuh radim jako, jako retko, ali po potrebi i radi se o zahvatu koji traje 8 sekundi, ne podrazumeva nikakvo otvaranje i posle sve radi ko što i treba.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 15 March 2009 07:08 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Otkud znam,  moram njega da čstim kad već ne perem ruke :side:

Nisam ni primetio da je upala kuglica. Znač taj deo sam ja skenjao, priznajem krivicu ali znaš šta mi nikako nije jasno: ovo polovično radi-ne radi? Lepo u svakom programu za nešto radi a za nešto ne. Kao što sam gore napisao, kliknem na hard disk. Hoće. Kliknem još jednom da ga preimenujem. Hoće. Selektujem nekoliko ikonica, hoće i to. Otvorim folder dvoklikom i kliknem na crveno dugme. Neće. Kliknem unutar prozora - ništa. Vratim se na desktop, sve radi??  :whistle:

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 15 March 2009 10:52 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Da li si probao da podigneš miša sa podloge i da ‘počneš’ iz drugog ćoška? Znam, zvuč glupo, al kad je problem lud, onda i istraga mora da bude otkačena 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile