Zasto imam utisak da se ‘samo’ meni desavaju neke neobjasnjive i cudne stvari na compu.
Znaci iMac 24’, Intel, Leopard, 10.5.6. verzija
Ispod kursora mi se pojavio nekih ‘8 simbola’ koji su u tackicama i nisu razumljivi. Nemam pojma kako i zasto su se pojavili. Manifestuju se samo tako, sve radi odlino osim sto me nerviraju. :blink:
To meni smrdi na grafiku. Probaj da testiras sa nekom igricom, pa vidi kako se ponasa.
Imao sam slican problem uglavnom na PC-u da se napravi oko kursora puno tackica razlicitih boja i ide za njim. Kada sam zamenio grafiku sve je bilo ok.
To meni smrdi na grafiku. Probaj da testiras sa nekom igricom, pa vidi kako se ponasa.
Imao sam slican problem uglavnom na PC-u da se napravi oko kursora puno tackica razlicitih boja i ide za njim. Kada sam zamenio grafiku sve je bilo ok.
OMG! Nadam se da grešiš :blink:
Dachaz wrote:
Ako ti se često manifestuje, možda ti se pregreva grafička.
Skini iMac Fan Control pa malo nasviraj ventilatore i bićeš dobar:
Skinuo sam program. Šaljem PrtScr, pa me interesuje da li treba da podesim kako je na onom Download linku nacrtano?
Hvala veliko na svoj pomoći i nadam se da je sve okie sa hardwerske strane… just hope so… :pinch:
Kod mene u sobi je jako vruće pa ga držim na 30C/65C i sve je ok.
Stavio sam jednom prilikom na 55C/90C i nakon nekoliko sati kad sam se vratio računaru temperatura na grafičkoj je otišla preko 60C (ne sećam se koliko, ali mislim da je bilo nešto astronomski) i pršnjavalo je iscrtavanje svega 😊
Ako mozes nekako da pokrenes u target modu sistem sa nekog drugog kompa, to bi moglo da ti kaze da li je problem softverske prirode.
Ili prosto pokreni instalaciju sistema, i tada ce vec sve biti jasno.
Ako odlucis da reinstaliras, uradi archive&install, tako ce ti svi podaci ostati na mestu.
Drdra ti je dobro rekao..sad bi bilo dobro da nađeš još jednog Maca, pa da ih povežeš FireWire kablom, pa da onda upališ svog iMaca i pritisneš T dok se pali, kako bi se podigao u tzv. target modu, a onda upališ tog drugog Maca i kod njega držiš Alt, pa onda izabereš da se sistem podigne sa HDD-a tvog iMaca, pa onda vidi na tom drugom Macu vidiš li tu glupost sa mišem. Ako vidiš, onda je do instalacije tvog sistema, a ako ne vidiš, onda je do tvog hardvera.
Pa ukoliko neko ima jos neki info neka plzzz podeli sa svima nama! Jos jednom Vam svima hvala na brzim odgovorima!
Respect!
Mario wrote:
Znač da greška nije na nivou korisnika.
Drdra ti je dobro rekao..sad bi bilo dobro da nađeš još jednog Maca, pa da ih povežeš FireWire kablom, pa da onda upališ svog iMaca i pritisneš T dok se pali, kako bi se podigao u tzv. target modu, a onda upališ tog drugog Maca i kod njega držiš Alt, pa onda izabereš da se sistem podigne sa HDD-a tvog iMaca, pa onda vidi na tom drugom Macu vidiš li tu glupost sa mišem. Ako vidiš, onda je do instalacije tvog sistema, a ako ne vidiš, onda je do tvog hardvera.
Evo da svima dam feedback, kao i da čujem Vaše mišljenje. Obzirom da me je jutros čekalo iznenađenje kada sam uključo računar, pomenutog ‘problema’ više nije bio. Tek tako, ni traga ni glasa :blink: Nisam radio ništa, nikakav reinstall ili bilo šta slično!
Na neki čudan načn mi je krivo, jer ne znam zašto je bio prisutan!?
Svaki info je dobrodošao, a Vama svima VELIKO HVALA na pomoći i savetima! Respect! 😉