< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 5
iPhone OS 3.0 softver
Posted: 16 March 2009 07:03 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ma sve je to lepo ali mi pričamo o nečemu što još ni ne postoji i to nešto se upoređuje sa telefonom koji je u prodaji već dve godine i još neko donosi zaključak kako je Pre oduvao iPhone i sl.

Da vidimo prvo:
1) šta će taj Pre da ima kad se konačno pojavi
2) gde će iPhone tada biti.

A što se tiče investitora… Roger McNamee se tako nalupetao da je sam Palm morao da reaguje i objašnjava da stvari i nisu baš tako sjajne-bajne kao što je ovaj izbaronisao.
Roger McNamee’s wild predictions shot down—by Palm itself

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 16 March 2009 07:28 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Sta li je ovde novo ja ne vidim, isto kao i iPhone, samo malo jadnije

http://www.youtube.com/watch?v=JRnlzbuLRwM

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 16 March 2009 09:16 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

DS_Store wrote:

Ma sve je to lepo ali mi pričamo o nečemu što još ni ne postoji i to nešto se upoređuje sa telefonom koji je u prodaji već dve godine i još neko donosi zaključak kako je Pre oduvao iPhone i sl.

hm… pa koliko se secam svi su mogli da prichaju kako je iPhone oduvao Blackberry, Symbian i ostatak tabora i sve to mesecima pre nego shto je iPhone predstavljen. nerazumem zashto to ne moze/ne sme da vazi za palm?

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 16 March 2009 09:32 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Ma kakvi ne sme, ko sam ja da zabranim.

Što se tiče tih prethodnih priča (iako ih se ne sećam); Apple nije izbacivao odgovor ni na šta, već je lansirao nešto novo a Palm posle dve godine zakašnjenja izbacuje odgovor na iPhone. To je prvo, a drugo, mislim da ne treba gubiti iz vida čuvenu izjavu: ‘We’ve learned and struggled for a few years here figuring out how to make a decent phone, PC guys are not going to just figure this out. They’re not going to just walk in.’ Ja nekako ne polažem prevelike nade u ovog tipa.

Da me ne razumeš pogrešno, iz sveg glasa navijam za ozbiljnu konkurenciju Apple-u, samo tako umeju da prestanu da glume primadonu.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 16 March 2009 09:41 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

Mislim da ce proci dosta vremena dok neko ne izbaci telefon u rangu iPhona.. a mozda se to nikada i ne desi!

cela prica o nastanku i expanziji iPhona moze da se uporedi sa vec matorim iPod-om i njegovom istorijom , sa sve iTunes organizacijom.. godine prolaze mi dobijamo sve bolje i bolje iPod-e za svaciji dzep i ukus.

Tako da vodjen vidjenim verujem da ce i iPhone proci kroz josh puno usavrsavanja kao lider kvaliteta na trzishtu..

ps> kada smo Mario i ja zadnji put nesto pricali spomenuo mi je iPhone sa dva procesorska jezgra… to nije nista novo (u mobilnoj tehnologiji) ali videti takav iPhone jeste novina 😊

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 16 March 2009 09:48 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

nisam te pogreshno shvatio ali pre iako nije josh final vec ima gomilu funkcija koje iphone 3g nema a svi ih zele.

za pochetak pre dozvoljava istovremeno pokretanje velikog broja aplikacija i taj broj aplikacija je jedino ogranichen memorijom uredjaja. znachi pre je blizi principu rada kompjutera i sama chinjenica da moze da se pokrene vishe programa od jednom meni je vec dovoljan razlog da predjem na pre. zatim pored multitacha pre podrzava i multigestures odnosno mozesh u isto vreme da zumirash neku web stranicu i da je skrolujesh. priznajem ovaj feature mi nije toliko zanimljiv koliko pokretanje vishe aplikacija ali nije loshe ga imati.
pre ima onaj chuveni touchstone punjach koji znatno umanjuje shansu da uredjaj pregori u zemljama poput banana srbije gde su elektro instalacije postavljene 1923. i nikada vishe nisu menjane.
ima tu josh gomila manje-vishe sitnica koje su odlichno reshene na pre-u i ako su ih vec demonstrirali ne vidim zashto to ne bi radilo na finalnom proizvodu.

zapravo jedino pitanje je shta ce apple da uradi sa trecom generacijom iPhone-a i da li ce hteti da odgovori ne neke od feature-a koje pre ima.
ponavljam, pitanje je da li ce hteti a ne da li ce moci jer to svakako mogu ali apple ume da vodi jako chudnu politiku.

Post edited by: jeeStyle, at: 2009/03/16 21:50

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 16 March 2009 10:48 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Vi ne vidite zasto je iphone savrsen:

1. Imas iPod,
2. Ne moras da kucas vise poruke, i imas savrsen razlog da ih ne kucas (koje kakvim glupachama) jer smara v. tastatura,
3. Mozes da zoves (znaci ono osnovno sto svaki tel. ima);
4. Mozes da instaliras milion aplikacija, to ce na Palmu da bude malo teze,
5. Ako imas probleme sa pomodarstvom i tripove da moras da ima najbolji tel onda je iphone savrsen (jer iskreno bolje telefona od njega nema niti ce ga biti ikad).

Pokretanje vise programa, koje kakve sega mega opcije i zelje da telefon vuce ka racunaru, to podseca na Linux zaledjenike (nista lose o njima) koji hoce da Linux gurnu i u peglu i od toga naprave komp.

💋

Post edited by: Markooo, at: 2009/03/16 22:52

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 17 March 2009 12:39 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Pokretanje više aplikacija uopšte nije nova stvar - poprilično je bajata.
Windows Mobile je to imao još 2002. a verovatno i ranije.
Apple je u promociji prvog iPhone-a baš skretao pažnju na to kako oni ne žele da puštaju aplikacije da divljaju kako im volja zbog baterije i whatnot.

Anyho’ Jailbreak-ovane aplikacije najnormalnije (mogu da) rade u pozadini, a postoji Jailbreak aplikacija koja omogućava da bilo koja regularna aplikacija može tako da se ponaša.
Jedina aplikacija za koju mi to ćeranje u backgorund ima smisla je Beejive, tj. bilo koji chat klijent - čje usluge koristim ispod jednom mesečno.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 March 2009 12:39 AM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Meni na iPhone-u ne treba vishe nishta da se doda..Ima sve, radi ko sat, i system je toliko intuitivan da nema teorije skoro da naprave neshto mocnije a lakshe za upotrebu..Ne vidim razlog za pokretanje vishe aplikacija odjednom na ovako malom ekranu..Jednostavno kako da ih gledash sve odjednom??...Ili je stvar u tome da stoje dignute pa da sharash iz jedne u drugu? Meni lichno to ne treba a sem toga na iPhone-u se aplikacije dizu dovoljno brzo /u pitanju su sekunde tako da stvarno ne vidim nikakvu ushtedu vremena ako su sve dignute/...

Ovaj OS na Pre-u nisam video ali sam imao/koristio/video smart telefone sa svim mogucim systemima…I zadnji Symbian, i Linux na Motorolama i Palm OS na telefonima i Palm uredjajima i win mobile os…Ni jedan jedini nije ni prineti iPhone OS-u u odnosu jednostavnost/snaga .. To potpisujem…

Shto se tiche Copy/Paste…Ajd to razumem da vecini ljudi treba..Meni lichno ne…Forward SMS i slanje kontakta putem SMS-a postoji u programu Bite SMS koji je uzgred vrlo korisna stvar ako se dopisujete s nekim iz inostranstva s obzirom da moze da shalje i web sms-ove po veoma povoljnim cenama…Swirly MMS je odlichan MMS program…Zashto bi pa trebalo da Apple sve to ubaci? Jel zato shto ima na Nokiji? Pa shta? Ljudi smatraju da je MMS prevazidjena stvar i da ga treba zameniti e-mail-om..S chim se slazem…Jedan MMS u mom paketu koshta 10 dinara…Da shaljem sliku nekom za 10 dinara? Pa nisam lood valjda…Nadjem hot spot /ima ih ko salate chak i kod nas tako da nemojte odma u kuknjavu kako zivimo u vukojebini…Ima ih maltene vishe nego u srednjem delu USA/ i poshaljem mail za dz. Pa valjda to ima logike…Opet, ko ne voli, ima Swirly…S druge strane u USA niko zivi ne shalje MMS-ove a SMS-ove veoma mali broj ljudi..Sad kad se iPhone rashirio po celom svetu, Apple radi na tome da doda ono shto trzishte ishte…

Ja u svakom sluchaju nikako ne bih voleo da se iPhone pretvori u neko chudo koje ‘ima sve’ kao Nokija, da ne pominjem one budalashtine shto vrte win mobile os…Ima brate lap top da se kupi pa nosi kompjuter a telefon nek ostane telefon…

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/03/17 00:42

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 17 March 2009 12:57 AM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Sada tvoj potpis dobija pravi smisao:
‘The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.’

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 17 March 2009 02:36 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

Markooo wrote:

1. Imas iPod,
2. Ne moras da kucas vise poruke, i imas savrsen razlog da ih ne kucas (koje kakvim glupachama) jer smara v. tastatura,
3. Mozes da zoves (znaci ono osnovno sto svaki tel. ima);
4. Mozes da instaliras milion aplikacija, to ce na Palmu da bude malo teze,
5. Ako imas probleme sa pomodarstvom i tripove da moras da ima najbolji tel onda je iphone savrsen (jer iskreno bolje telefona od njega nema niti ce ga biti ikad).

Pokretanje vise programa, koje kakve sega mega opcije i zelje da telefon vuce ka racunaru, to podseca na Linux zaledjenike (nista lose o njima) koji hoce da Linux gurnu i u peglu i od toga naprave komp.

1. pre takodje ima iPod. naravno, ne u pravom smislu te rechi ali pushta muziku a uz to ima i standardni 3.5mm dzek.
2. ovo po meni bash i nije za pohvalu. milion sam puta bio u situaciji da moram da iskucam dugachku poruku ili memo i za to mi je trebalo duplo vishe vremena nego shto bi mi trebalo sa tastaturom.
3. zamisli, mozesh i sa pre-a 😛
4. moci cesh i na pre-u i kako stvari stoje trenutno verovatno ce biti lakshe napraviti ih za pre nego za iPhone.
5. za ovo nemam komentar jer nemam takve tripove. imam trip da moram da imam ono shto mene impresionira a ne ono shto ce impresionirati druge.

pokretanje vishe aplikacija… nisi kuci, nemash notebook i chekash mail. mail stigne, unutra je neki link koji je kao i svuda oznachen plavom bojom i ti mahinalno i odmah po otvaranju mail-a klikcesh na taj link. ugasi se mail aplikacija, otvori se mobilni safari i otvori se link na kom se nalazi gomila raznoraznih informacija. u tom trenutku shvatish da ne znash shta trebash da trazish na tom sajtu i morash da gasish safari, otvorish mail i prochitash poslednji primljen mail pa da ugasish mail i upalish safari.
meni se chesto ovo deshava u razlichitim varijantama a ovo sam samo dao kao primer.
ako tebi ne treba vishe aplikacija istovremeno ne znachi da je to glupo ili nema potrebe da se ubacuje.

ni meni ne treba copy/paste na mom iPhone-u pa necu reci da to ubacuju u V3.0 samo zbog linux geek-ova.
ni na nokiji 3310 nisam imao copy/paste i prezivljavao sam.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 17 March 2009 02:54 AM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Uh, naveo si baš loš primer jer je Mail jedna od aplikacija koje su neprestano upaljene i rade u pozadini (uz SMS); a Safari nakon prvog paljenja ostaje upaljen u pozadini (kao i iPod.app).
Ako ne veruješ, SBSettings u ruke i bač Processes na njega.

Ti bi, zapravo, hteo neki ‘alt+tab’, da se tako popularno izrazim.

Uzgred, oko Androida je bio veliki hype dok nije izašao, a kad izađe nešto se mnogo stišalo sve…
Pazi samo da se ne razočaraš mnogo kad iziniđe (i ja sam se onomad™ ložio na hype oko prvog iPhone-a i epski se smorio kad su ga prezentovali)

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 March 2009 06:52 AM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

SERBIAN wrote:

Dok sam koristio iPhone, najviše me je nerviralo to mudrovanje od strane Apple-a gde se vidi da su terali neki svoj princip bez obzira na to šta ljudi traže. Pružaoci usluga koji u ime korisnika određuju šta im treba a šta ne podsećaju me na onog direktorčća iz telekoma koji je do pre godinu dana tvrdio da ljudima nije potreban internet brži od 768 kbps. Kada je krenula konkurencija - puj pike, više ne važi. Mogu da sačekam još do večeras sa iznošenjem definitivnih ocena ali ako zaista uvedu copy&paste, MMS,... sada, dve godine pošto su pustili telefon u prodaju, onda nemam šta drugo da kažem osim da mnogo jedu ...

Mislim, ako MMS i sl. ljudima nisu bili potrebni pre dve godine, logično je da su sada još manje potrebni, zar ne? Recimo kao floppy npr.? Ili možda ipak jesu potreban ljudima?

Teško je razumeti zašto nešto nekome treba ali ako je nešto koristi veliki, veliki broj ljudi, zašto ih na silu prevaspitavati? Recimo taj MMS. Jednom ili dvaput mesečno moram da razgovaram sa ljudima koji su na terenu gde treba usaglasiti ono što je isprojektovano sa onim što je na terenu (npr. projekat izvedenog objekta). U pitanju su relativno male stvari ali ih ima mnogo. MMS je takav spas za te prilike da ne mogu da opišem. Završimo usaglašavanje pre podne i izdamo ispravljene projekte do kraja radnog vremena. Alternativa MMS-u je ili nepostojeći internet i obuka ljudi sa prosečnim telefonom da šalje mejlove (ha!) ili da mi neko preko telefona objašnjava šta vidi.

Evo, sad u ovom trenutku ne mogu da zamislim za šta sve ljudima može zatrebati MMS ali ako ja ne mogu da se setim ničega to ne znač da to ljudima nije preko potrebno.

Ranije čak nije ni postojao jedan program za MMS-ove, već su bila dva - jedan za slanje, jedan za otvaranje pristiglih. Ne znam kako je sada.

Kada govorimo o američkom tržištu, zamisli Amera kome stigne MMS a telefon mu nije jailbreak-ovan. Dakle, pošto govorimo o tome kome je namenjen telefon, Apple imaginary land umesto stvarnog sveta. Umesto poruke, stigne mu link ka njoj, username i password. C&P ne postoji, znač čovek mora da zapiše sve to i da posle ukucava jedno po jedno. Uz svo dužno poštovanje Apple-u, stvarno mislim da nije njihovo da objašnjavaju ljudima da im MMS ne treba. Uostalom, videćemo večeras da li treba ili ne.

Apropo tih kopjutera umesto telefona - ne vidim šta je razlog da npr. ne mogu da sačuvam attachment na neko određeno mesto, zašto sam ograničen na to da moram da nosim kompjutOr umesto telefona za tako jednostavne stvari? Recimo, stigne mi mejl sa nekoliko osrednjih fajlova i pošto ima fora da ti se učta samo naziv i ona ikonica sa strelicom za download (znač da moraš jedan po jedan esplicitno da tražiš da ti se skine) ja to ne primetim, mislim da se mejl skinuo onako kako je normalno i kasnije kada hoću da pogledam neki fajl a više nema wifi-ja, cvrc milojka, mina.

I tog interneta ne da nema dovoljno, nego nema skoro uopšte.

Čitava poenta je zapravo to da bez ikakvog razloga prave tako neke gluposti tipa da pokušavaju da se distanciraju od drugih koji imaju objektivno inferioran proizvod tako što će da izbace nešto što taj drugi ima iako to treba velikom broju ljudi. I ako to sve ubace sada, posle dve godine, onda jebi ga gazda, stvarno ne znam šta izvode.

Do daljneg, iPod Touch mi je zakon. Sve preko muzike mi je čst ćar.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 17 March 2009 08:33 AM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

3. zamisli, mozesh i sa pre-a

JOš ne možeš, u tome je poenta, a veliko je pitanje i da li ćeš moći jer je Palm kao firma u takvim problemima da je veliko pitanje da li će preživeti ovu finansijsku godinu.

Vest od pre dve nedelje:

‘Palm Inc. said Tuesday that revenue for the quarter ended Feb. 27 will be sharply below Wall Street’s estimates as sales of the company’s older wireless handsets continue to slide,’ Dan Gallagher reports for MarketWatch. ‘The company also said the launch of its highly anticipated Pre smart phone remains on track for the first half of the current calendar year.’

‘For the third fiscal quarter, Palm said it expects revenue to come in between $85 million and $90 million. That’s down more than 70% from the same period last year. Wall Street analysts were expecting revenue of $157.7 million for the period, according to consensus estimates from FactSet Research,’ Gallagher reports.

‘Palm has had no significant new devices of late. Instead, the company is banking heavily on the new Pre smart phone introduced in January and expected to go on sale by mid-summer,’ Gallagher reports. ‘The company is also facing a tighter cash supply. Palm said it burned through between $95 million and $100 million during the quarter, leaving it with a balance between $215 million and $220 million.’

Da li zaista misliš da u sred krize firma sa ‘samo’ $200 miliona u kešu može da se izvuče sa ukupnom prodajom od $90 miliona dolara? Pre je samo mamac za kupovinu i spas cele firme,i ništa drugo.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 17 March 2009 01:53 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Evo DS_Store navede dobar primer za MMS…Uopshte mi nije palo na pamet da moze da se koristi i u poslovne svrhe…U pravu si za to, u tom sluchaju koji si naveo bash treba…Elem, pogledaj Swirly MMS, radi stvarno dobro i iz verzije u verziju sve je bolji… Hocu da kazem da postoji reshenje iako ga sam Apple nije implementirao na svoju spravu…

Mislim da ne pokushavaju da se distanciraju od drugih praveci gluposti vec pokushavaju da naprave shto jednostavniju spravu sa shto vishe opcija i sa nekim tehnoloshkim reshenjima za koje predvidjaju da ce potisnuti neka druga ili ih potpuno izbaciti…Recimo kao sa FireWire 400 portovima na novim Mac-ovima…Meni lichno to smeta nevidjeno, ali razumem da su doshli u situaciju da podilaze proizvodjachima hardvera koji nisu prihvatili bolju tehnologiju iz ko zna kog razloga…Ali opet postoji reshenje u vidu FW 800 > FW 400 konvertera…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 5