SERBIAN wrote:
Dok sam koristio iPhone, najviše me je nerviralo to mudrovanje od strane Apple-a gde se vidi da su terali neki svoj princip bez obzira na to šta ljudi traže. Pružaoci usluga koji u ime korisnika određuju šta im treba a šta ne podsećaju me na onog direktorčća iz telekoma koji je do pre godinu dana tvrdio da ljudima nije potreban internet brži od 768 kbps. Kada je krenula konkurencija - puj pike, više ne važi. Mogu da sačekam još do večeras sa iznošenjem definitivnih ocena ali ako zaista uvedu copy&paste, MMS,... sada, dve godine pošto su pustili telefon u prodaju, onda nemam šta drugo da kažem osim da mnogo jedu ...
Mislim, ako MMS i sl. ljudima nisu bili potrebni pre dve godine, logično je da su sada još manje potrebni, zar ne? Recimo kao floppy npr.? Ili možda ipak jesu potreban ljudima?
Teško je razumeti zašto nešto nekome treba ali ako je nešto koristi veliki, veliki broj ljudi, zašto ih na silu prevaspitavati? Recimo taj MMS. Jednom ili dvaput mesečno moram da razgovaram sa ljudima koji su na terenu gde treba usaglasiti ono što je isprojektovano sa onim što je na terenu (npr. projekat izvedenog objekta). U pitanju su relativno male stvari ali ih ima mnogo. MMS je takav spas za te prilike da ne mogu da opišem. Završimo usaglašavanje pre podne i izdamo ispravljene projekte do kraja radnog vremena. Alternativa MMS-u je ili nepostojeći internet i obuka ljudi sa prosečnim telefonom da šalje mejlove (ha!) ili da mi neko preko telefona objašnjava šta vidi.
Evo, sad u ovom trenutku ne mogu da zamislim za šta sve ljudima može zatrebati MMS ali ako ja ne mogu da se setim ničega to ne znač da to ljudima nije preko potrebno.
Ranije čak nije ni postojao jedan program za MMS-ove, već su bila dva - jedan za slanje, jedan za otvaranje pristiglih. Ne znam kako je sada.
Kada govorimo o američkom tržištu, zamisli Amera kome stigne MMS a telefon mu nije jailbreak-ovan. Dakle, pošto govorimo o tome kome je namenjen telefon, Apple imaginary land umesto stvarnog sveta. Umesto poruke, stigne mu link ka njoj, username i password. C&P ne postoji, znač čovek mora da zapiše sve to i da posle ukucava jedno po jedno. Uz svo dužno poštovanje Apple-u, stvarno mislim da nije njihovo da objašnjavaju ljudima da im MMS ne treba. Uostalom, videćemo večeras da li treba ili ne.
Apropo tih kopjutera umesto telefona - ne vidim šta je razlog da npr. ne mogu da sačuvam attachment na neko određeno mesto, zašto sam ograničen na to da moram da nosim kompjutOr umesto telefona za tako jednostavne stvari? Recimo, stigne mi mejl sa nekoliko osrednjih fajlova i pošto ima fora da ti se učta samo naziv i ona ikonica sa strelicom za download (znač da moraš jedan po jedan esplicitno da tražiš da ti se skine) ja to ne primetim, mislim da se mejl skinuo onako kako je normalno i kasnije kada hoću da pogledam neki fajl a više nema wifi-ja, cvrc milojka, mina.
I tog interneta ne da nema dovoljno, nego nema skoro uopšte.
Čitava poenta je zapravo to da bez ikakvog razloga prave tako neke gluposti tipa da pokušavaju da se distanciraju od drugih koji imaju objektivno inferioran proizvod tako što će da izbace nešto što taj drugi ima iako to treba velikom broju ljudi. I ako to sve ubace sada, posle dve godine, onda jebi ga gazda, stvarno ne znam šta izvode.
Do daljneg, iPod Touch mi je zakon. Sve preko muzike mi je čst ćar.