Ljudi ja sam bio na gey paradi u Berlinu. Pa vi ne bi verovali kako je to dobar fazon.
Ma tamo je 25% ljudi gey, od 2 miliona koliko dodje, jos 25% je ‘kao’ bisex, a 50% ljudi(citaj MILION) je tu da se sprda i da kresne nesto Znaci trip je do j…a, sve je sprdnja, od oblacenja muzike sve je totalno blesavo i opusteno
a verujte pune su ulice posmatraca i ljudi koji su tu da podrze celu stvar.
Znaci totalno ludilo.
Ako budu pravili ovde, ja cu ozbiljno potruditi da se nadjem tamo pri ruci ako krene naopako. Pa nisu bre ta stoka palanackog uma frustrirarani imbecili jedini koji znaju da potegnu pesnicu.
Ne smemo, to kazem u svoje ime prvenstveno, da CUTIMO. To se ne sme. Nije moralno gledati kako ljude tuku/sutiraju/batinaju skrstenih ruku.
Ako drzava nema snage, a pokazalo se vec vise puta da nema, da zastiti jednu grupu ljudi bili oni romi/gey populacija/starci/deca onda mi, koji smo, ili bi trebali biti, nosioci ovog drustva, ne smemo da se krijemo u foteljama nasih toplih stanova.
Docice vreme, ja u to ne sumnjam, kada ce svako od nas shvatiti da bas u njegovom okruzenju, porodici, familiji jedno dete odrasta trpeci torturu/batinanje/zlostavljanje, neki sasvim cool gey momak mora da ljubi cure svaki dan za javnost (to vam je kao kada bi neko vas naterao mene da ljubite) samo da mu neko ne bi polomio kosti. Ocete onda reagovati?
Empatija, rec nije teska, je proces neposrednog uživljavanja u emocionalna stanja, mišljenje i ponašanje drugih ljudi. Stavite se malo u kozu tih roma/gey-eva/zlostavljane dece/zlostavljanih zena, i verujem da ce dilema, ukoliko je bilo, nestati.
IDEM NA GEY PARADU!
slicnost izmedju ta dva dogadjaja u Beogradu i Berlinu se svodi na isto pocetno slovo gradova…
Zato za svaki slucaj izbrij nogice i stavi kacigu na glavu…
ah da, sretno ti bilo i da nam se ziv vratis junace !
B bi zaista bila jedina slicnost, ili ce mozda i biti, ako dozvolimo da stoka vlada.
Verujem da si inace duhovit covek, pa ipak ovaj pu ne zablista. Nogice necu brijati jer sam str8. Mada, koliko ja znam ni gey-evi valda ne briju nogice. Ako si na takvo sto naleteo, verujem da si sreo travestita. I? Kako je bilo? :woohoo:
Ma zezao sam se za nogice i tako to. Zaista nemam nista protiv takvih skupova. Sta vise, jako je to zanimljiv svet. Moj komentar je bio vise u fazonu da pokaze kako je to kod nas.
Da li vlada stoka ili ne… ne bih ulazio u te finese, agro tehnicke prirode. Ja sam ti neka mesavina fasisto-anarhicnog liberalizma sa dusom…
Pretpostavljam da mislimo na istu moralnu gromadu od coveka…
Do pre nekih 10 godina sam imao raznih dilema/trilema i tako to… ali od kako sam video tu moralni-intelektualnu grdosiju, siroke srpske duse, sve dileme su nestale - VELJU ZA PATRIJARHA !
Za to ce ipak biti potreban novi puc u SPC.
Ustvari, puca nije ni bilo. (ONO PRE PAR MESECI KAD POKUSASE DA FALSIFIKATOM SMENE PAVLA)
Puca nije bilo, JER NIJE USPEO…(rece jedan istoricar, pucajte me al ne secam se koji)
Momci, ne bih želeo da ispadnem mrgud i da kvarim zabavu, ali kako bi bilo da diskusiju pomerite totalno van ovog sajta, na neki forum koji takve diskusije neguje? Ovde smo već imali neke korisnike koji su trućali o B92, Čedi izdajniku, Koštunici i DSS, pa je, verujem na radost većine, napenaljen kada je preterao.
Super je što neko hoće da ide na paradu, a neko drugi neće, ali ne vidim kakve to veze ima sa Eplom ili Mekom.
ne znam jesi li u pravu…
razgovaramo o problemima sa kojima se susrecu recimo dva MAC korisnika i ljubitelja Jabuke u sekciji RAZNO pa jos pod RAZNO
Mozda imas pravo, ali postoji opravdana sumnja.
tako da… prosto zaobidji ili sta ja znam. Nemoj sad opet ona prica sto je ovaj program ovakav ili onakav. Ima sto drugih, nemoj taj da gledas.
jedna tema ne cini prolece, koje, nesto razmisljam, nikako da stigne B)
Dakle, imamo još jednog koji smatra da je RAZNO na sajtu MEK KORISNICI U SRBIJI prigodno mesto za takve teme… Gde ja onda da tražim karburator za Stojadina? Mogu li ovde, ili ipak da odem u male oglase. Ipak su to MALI OGLASI…
I dosta mi je više tog generičkog odgovora ‘zaobiđi,... ne otvaraj,... ne čtaj,...’ Neću da zaobilazim! Znam da je forum javno mesto i da svako može da piše šta hoće (u određenim granicama); ali imajte bre malo obzira ljudi. Prvo je bio ES, pa su ga pretvorili u sranje (bar Mekintoš deo foruma) dozvoljavanjem tema koje sa Epl/Mek nemaju nikakve veze, slično je i na Benchmarku. Sva sreća da smo imali ‘bekap’ masto ovde, hajde sada i ovde da ‘eremo.
Mislim logike, ‘dva korisika Meka raspravljaju o problemima sa kojima se susreću’. I ja se susrećem sa mnogo problema koji nemaju veze ni sa čme od onoga čme se ovde bavimo, pa mi ne pada na pamet da ovde pravim šum.
O, zaBoga, on je ljut i vice…
U redu je milke, prolece ce doci, imaces svoj server jednoga dana, bice sve ok, Postaces administrator, sve ce biti u redu…. Do tad, zaobidji me, milke, molim te.
Jedno je kad kazes svoje misljenje, pa ga ja skoro usvojim, rekoh gore:‘Mozda imas pravo’ a drugo je kad mi drzis tu neka predavanja… Ajde milko, ipak, zaobidji… Ne mogu sada da se smaram i raspravljam, 3h je s-jutra… Ajd, ajd…
Daj, molim i ja tebe, poštedi se sarkazma kao pribežišta nedostatku argumenata, kada nemaš pojma o čemu pišeš. Niti imam želju za imam svoj server, ako ga budem imao sigurno se na njemu neće vrteti forum, administratorska prava ovde već imam ali ih ni jednom nisam upotrebio (jer i ne radim ništa korisno u vezi održavanja, pa smatram da ne treba da koristim ni ono ostalo što sa tim pravima ide, u stvari, Miki, imam li ja još uvek admin prava?).
Nikakva ja predavanja ne držim, već sam samo lepo i kulturno zamolio da pomerite diskusiju negde drugde, na šta dobijam dobro poznati odgovor ‘zaobiđi’... Pa se onda tamo na nekoj temi od pre mesec dana konstatuje da se ovo polako pretvara u ES Madzone. Razumem ja da se diskusija razvije u dovoljnoj meri van početnog kursa, kao što su neki ljudi postavili slike svojih radnih stolova sa Mekovima, pa se tu video portret autora, pa ga pitamo je l’ to on, pa on kaže da jeste i da ga je to kćerka nacrtala i da ide u 4. razred umetničko - grafičke - koj_god škole i tako… Ali vi smoriste za medalju, toliko da je čovek (Toša) rekao Mariju da ukloni onu fotografiju sa prstenjem, a ako treba i celu temu (Tošo, nadam se da mi ne zameraš što sam ovo izneo). ‘Ebo te, postavio čovek interesantnu sličcu kako je iskoristio dugme sa Epl tastature, a vi se odmah uhvatili za portret i Pavla, pa paradu, pa stoku na vlasti… Na kraju i posebna tema o tome i to kakva, kao stvorena za prepucavanje i ‘nadjebavanje’ do besvesti.
Mislim nema problema, neka se i ostali izjasne odgovara im li takva politika foruma ili ne, pa ako odgovara ja ću da počnem da koristim svoja admin prava i da na naslovnu stranu, gde su (slabo ažurirane) vesti, šaljem novosti iz sveta mode, izveštaj sa fudbalskog derbija, mislim ima koga i to interesuje. Mada ću u tom slučaju ipak pre da izbrišem ovu adresu iz bukmarka.
A na vreme nemoj meni da se žališ, ne udaram te ja po prstima da kucaš poruku u 3 sata ujutro.
Držim da je Kanacki u pravu za podforum Razno/Razno. SMUG nije ničje privatno odmorište da se može tražiti da se ne priča o tome i tome. Budući da je poenta postojanja SMUG-a, ne samo sajta, nego i same grupe i sve većeg broja Mac korisnika, da se druži, virtuelno ili ne, neke stvari će se verovatno morati promeniti. Ne kažem da će novi forum imati podforume Ljubav&Sex, Lepota&Zdravlje i sl. ali da ja (podvlačm, ja) mislim da je normalno da postoji jedna advocacy tema o politici, religiji, izboru deterdženta za veš.. Da li bih učestvovao u takvim temama..verovatno ne bih, ali poštujem nečju potrebu da sa kolegama SMUG-ovcima pretresa neke životne teme. Uz to, nisu svi paralelno članovi nekih 10 drugih foruma, pa da za svaku temu o stvari koja na sebi nema jabuku i ne radi na struju ide na neki drugi forum. Taj neko to želi, kao u ovom slučaju sa gay paradom, da podeli sa kolegama SMUG-ovcima..i to je ok.
I da ne budem nečji drveni advokat, ali da ipak pojasnim u kom kontextu i ja sam ljude u ovoj zemlji nazivam stokom..ne mislim bukvalno na sve stanovnike, već na onaj mentalni sklop koji je i Toša posebno akcentovao..‘navijački’. A taj će tek stasati da vodi ovu zemlju dalje.
Dalje, onaj momenat koji mi je posebno zanimljiv kod strejt ljudi koji se protive gej paradi je taj da ta parada ipak njih na neki načn ugrožava. Podseti me na to kako ja ne volim EXIT 😊 Verovatno iz istih razloga. Grad zakrčen, svi u nekom transu, urnišu tvrdjavu.. Ali jbg, drzava ima vise koristi od EXIT-a, nego od ne-EXIT-a 😊 Isti je slučaj i sa berlinskom paradom. Beogradska, kako rekoste, deli samo slovo B sa berlinskom 😊 Medjutim, ne znam kdlad je tamo taj šou počeo, ali verujem da tog finansijskog momenta nije bilo ni u najavi 😊
... Ali vi smoriste za medalju, toliko da je čovek (Toša) rekao Mariju da ukloni onu fotografiju sa prstenjem, a ako treba i celu temu (Tošo, nadam se da mi ne zameraš što sam ovo izneo). ...
Ne zameram, naravno .. Josh jednom zahvaljujem Mariu shto je obrisao i sliku i temu .. Takodje sam obriso sam svoja zapazanja odozgo ..