< 1 2 3 4 > 
2 of 4
IDEM NA GEY PARADU!
Posted: 20 March 2009 05:13 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ja sam na ovaj forum uvek gledao kao na neko ‘stručno’ i/ili ‘usko specijalizovano’ mesto, gde se diskutuje o jabukama i problemima pri uzgoju istih (na nivou đubriva i koncentrata, ne na meteorološkom ili političkom nivou).
Daklem, kad dođem ovde volim da pročtam o novom softveru, hardveru, prodajnim mestima, tračevima o novim proizvodima i sličnim stvarima koje su u vezi sa jabukama, a smara me novi talas regionalno-versko-seksualno-političkog proseravanja gde sve pršti od noževa i sikira.
Bolje i ništa da se ne piše nego da se piše zarad pisanja o jedinoj stavki dnevnog reda, tj. ‘razno’.

I ne, nisam politički korektan i nisam u ‘sunshine lollypops and rainbows’ fazonu da je sve super. Kome se ne priča o jabukama, nek’ ide na forum o kruškama.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 20 March 2009 05:36 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

dao bih iljadu maraka da mogu da znam sta je pisalo u autocenzurisanom tosinom postu…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 20 March 2009 08:54 AM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

:laugh:

Hajde da ne trujemo fino mesto.
Otrgla se šala kontroli :(

Profile

Posted: 20 March 2009 11:15 AM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

kk, ajde da ne trujemo, iako Mario, kao jedini ‘zvanicnik’ foruma koji se ukljucio, nema nekih zamerki na post,
evo ja molim da se post zakljuca ili obrise il sta ja znam.
Dovoljno sam jasno iskazao svoj stav.
To cu raditi i u buduce. Hvalaaa:woohoo:
Replike:
1.Jedini razlog sto sam kuckao u 3 ujutru je sto me razvaljivala instalacija OSX na Air-u.B)
2. Temu nisam zapoceo ja
3. Stoku na vlasti nisam ni pominjao. Nego da stoka vlada zakonom jaceg(misli se na batinase)
4.Argumente sam bar vise nego opsirno izneo(cak i slikovito) B)
5.Tosi(SERBIAN-u) sam se mislim i izvinuo i pomerio se s njegovog posta.

Dakle, tvoje reakcije mogu shvatiti kao subjektivi stav NE SVIDJA MI SE TEMA, nisu utemeljene niti na jednom argumentu. Zasto je tebe toliko pogodila moja tema a ne recimo ARCUS-ova tema ‘prolecna dijeta’ koja je na isti nacin povezana sa MAC korisnicima, to ostavljam clanovima da procene…

Homofob je naziv za osobu bilo kojeg spola koja otvoreno izražava mržnju prema osobama homoseksualne orijentacije.
Homofobija kao skup predrasuda prvenstveno je uzrokovana neinformisanoscu.
Hvalaaa…;)

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 20 March 2009 11:21 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
na nivou djurbiva i koncentrata

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Signature 

Profile

Posted: 20 March 2009 11:50 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  287
Joined  2009-03-12

Razlog zasto sam ja postovao u ovoj temi je taj sto sam primetio duhovitog coveka sa kojim je lepo razmeniti po koju misao. Ne mora sve da se vrti oko racunara. Zaista bih se osecao kao poslednji fah idiot ako bih dozvolio sebi da se suzdrzim od prepiske sa duhovitim covekom zato jer se nalazim na forumu posvecenom Macintosh racunarima.

Profile

Posted: 20 March 2009 12:13 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Momci, ok je da se izjasnimo ko je za koga, ko šta podržava, kome ne smeta, ali mislim da se na osnovu naših poruka o Macu, Appleu, Džobsu, iPhone može nazreti ko je za koga, kao i iz susreta svake druge subote u mesecu. I meni je OK da ponekad se neko osvrne na nešto odgovarajući na nešto vezano za tematiku, ali da se otvara tema koja nema veze sa tim mi je glupo. Pogotovo što ovaj forum nema mogućnost filtriranja tema, tj. da se opali ignore na pojedine delove. Dok to ne budemo u mogućnosti da pružimo, molim da se suzdržite politike/sporta/seksualne orijentacije i slično.

Ako ikada budemo puštali teme ovog tipa (eventualno jedino na novom softveru); prethodno će biti glasanje tipa kao što je bilo sa glasanjem za logo.

Ova tema ostaje otključana do kasno večeras da se ostavi mogućnost za odgovaranje na ovaj moj post, posle toga je zaključavam.

Post edited by: madamov, at: 2009/03/20 12:15

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 20 March 2009 12:53 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ajmo neka se jave svi oni koji su za sto brže stavljanje novog foruma, umesto ovog! :D
Šalim se, nejavljajte se 😊

Profile

Posted: 20 March 2009 01:07 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Ovo sve je bolesno :sick:

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 20 March 2009 01:09 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

mipko, svaka cast, slicnog sam stava.
hvalaaa…
e, a temu sam postavio zato sto je bilo stavova koji mi se blago receno ne dopadaju.
takodje je trenutno u drustvu otvorena rasprava na temu diskriminacije, a kako smo i mi deo ovog drustva, ne razumem odbojnost prema temi. svako ima pravo da iskaze svoj stav i to je sasvim uredu. pljuvanje i budalastine trebaju biti osudjeni. a ne rasprava.
hvalaaa

Post edited by: kanacki, at: 2009/03/20 13:31

Signature 

Profile

Posted: 20 March 2009 01:13 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  266
Joined  2008-06-05

Kanacki wrote:

Ljudi ja sam bio na gey paradi u Berlinu da kresnem nesto Znaci trip je do j…a,
Znaci totalno ludilo.
IDEM NA GEY PARADU!

edit:
ako može malo da se smirite B)

Post edited by: Darko Selaković, at: 2009/03/20 13:44

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 20 March 2009 01:14 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Kanacki wrote:

1.Jedini razlog sto sam kuckao u 3 ujutru je sto me razvaljivala instalacija OSX na Air-u.B)

Šta ti radiš u tri sata noću me uopšte ne interesuje. Ti si se žalio na doba dana, nisam ja.

b]Kanacki wrote:

2. Temu nisam zapoceo ja

Idi na prvu poruku u ovoj temi da se malo potsetiš šta si radio juče.

Kanacki wrote:

3. Stoku na vlasti nisam ni pominjao. Nego da stoka vlada zakonom jaceg(misli se na batinase)

Stoka na vlasti je pomenuta negde u onoj drugoj temi, koja je započela fotografijom prstenja, ne znam da li sam tačno citirao, u svakom slučaju znam da je totalno van konteksta onoga čme se ovaj sajt bavi (ili bi bar trebalo).

Kanacki wrote:

Dakle, tvoje reakcije mogu shvatiti kao subjektivi stav NE SVIDJA MI SE TEMA, nisu utemeljene niti na jednom argumentu.

A subjektivni stav ne može biti utemeljen na argumentima? Da, to je moj (subjektivni) stav, a za argumente se vrati na jednu od prethodnih mojih poruka i svode se na to da takvim temama nije ovde mesto (smatram ja, a već vidim da nisam jedini).

Kanacki wrote:

Zasto je tebe toliko pogodila moja tema a ne recimo ARCUS-ova tema ‘prolecna dijeta’ koja je na isti nacin povezana sa MAC korisnicima, to ostavljam clanovima da procene…

Homofob je naziv za osobu bilo kojeg spola koja otvoreno izražava mržnju prema osobama homoseksualne orijentacije.
Homofobija kao skup predrasuda prvenstveno je uzrokovana neinformisanoscu.
Hvalaaa…;)

‘Prolećna dijeta’ me nije pogodila jer je, iskreno, nisam ni primetio. U svakom slučaju, ta tema je jedna najobičnija zajebancija (kao ona šumadijska panda); bilo ih je još i završe se nakon par poruka tipa ‘Ha - ha, dobro ti je ovo…’, ‘Super, evo ti karmica…’ i slično. Ova tvoja je mnogo kontraveznija i prosto poviza na prepucavanje. Nemam ja ništa protiv sukoba mišljenja, naprotiv, ali ne OVDE o nečemu što ne pripada OVDE.

Procena ostalih članova me uopšte ne brine, jer smatram da će biti rezultat svih mojih nastupa ovde. Zašto mi se ova tema nije svidela - kažem ti, vrati se gore pa pročtaj još jednom, valjda će ti biti jasno. Ni _ova_ tema mi se nije svidela, pa sam isto reagovao (doduše, imao sam malo više strpljenja, jer nas je dotični ‘profesor’ u par navrata na drugim temama već gušio svojim stavovima glede političkih stranaka, B92, masona, USA skotova, Čede i ostalim domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima); a kako vidiš nema veze ni sa homoseksualcima, ni sa homofobima. Ima jedna sličnost doduše, i profesor je dozvolio sebi da analizira psihološke i socijalne/sociološke profile drugih članova, baš kao što me i ti optužuješ za homofobiju, a da nigde ni jednu reč nisam rekao protiv homo zajednica i pojedinaca. Naravno, sve to uvijeno u oblandu ‘procene ostalih članova’.

Kanacki wrote:

Dovoljno sam jasno iskazao svoj stav.

To cu raditi i u buduce. Hvalaaa ...😉

Napred, ali samo tamo gde mu je mesto. A da li je gej paradi ovde mesto proceniće baš ti ‘ostali članovi’. Mogu i ja da mislim da Srbija treba odmah i bez ikakvog uslovljavanja da prizna Kosovo, pa mi nije ni na kraj pameti da ovde započnem temu o tome.

Mario wrote:

SMUG nije ničje privatno odmorište da se može tražiti da se ne priča o tome i tome. Budući da je poenta postojanja SMUG-a, ne samo sajta, nego i same grupe i sve većeg broja Mac korisnika, da se druži, virtuelno ili ne, neke stvari će se verovatno morati promeniti. Ne kažem da će novi forum imati podforume Ljubav&Sex, Lepota&Zdravlje i sl. ali da ja (podvlačm, ja) mislim da je normalno da postoji jedna advocacy tema o politici, religiji, izboru deterdženta za veš.. Da li bih učestvovao u takvim temama..verovatno ne bih, ali poštujem nečju potrebu da sa kolegama SMUG-ovcima pretresa neke životne teme. Uz to, nisu svi paralelno članovi nekih 10 drugih foruma, pa da za svaku temu o stvari koja na sebi nema jabuku i ne radi na struju ide na neki drugi forum. Taj neko to želi, kao u ovom slučaju sa gay paradom, da podeli sa kolegama SMUG-ovcima..i to je ok.

Ne smatram macserbia.org svojim ličnim odmorištem (mada nečje privatno vlasništvo ipak jeste, bar domen i server); ali ne vidim zašto ne bih mogao da izrazim svoje negodovanje na ne samo ovu temu, već i niz srodnih koje se mogu izroditi, a koje baš ti pominješ (politika, religija,...). Lepo je Miki predložio, hajde da glasamo, pa da vidimo, demokratski. Poenta nastajanja SMUGA, kao i njegov početak, se može videti _ovde_, citirano: ‘Onim što se bave sve User grupe u svetu, da se Macintosh korisnici medjusobno upoznaju, razmenjuju iskustva i savete. A to bi po prirodi stvari pratila mogućnost dobijanja novih poslova, neke vrste berze polovnih računara i slično.’. Sad, ne znam koliko široko tumačte ‘iskustva i savete’. Ovaj sajt i forum su smatrani posrednim delom cele priče, postoji tamo čak i diskusija da li postavljati novi sajt i forum, meni se to čnilo suvišnim pored razrađenog ES - Mekintoš, koji je tada još fino funkcionisao.

Čak je u početku aktivnost na ES - M bila znaaaaaačajno veća nego ovde i to je trajalo sve dok se nije pojavio krekovan OS X, a onda se svakog dana pojavljivalo par novih tema tipa ‘Koji hardver mi treba…’, ‘Ne podržava mi procesor SSE2, ima li nade…’  Pa kada smo se pobunili da to NIJE Mekintoš, kompromis je nađem da se slične teme objedine u jednu, koja je uvek na vrhu. Možda sam ja radikalan, ali to je i dalje bilo u okviru foruma ES - Mekintoš, očgledno nisam bio jedini, jer se gomila nas preselila ovde, gde možemo da se odmorimo od svakodnevnih forumskih rasprava (politika, religija,...); a da ipak koristimo maternji jezik. I tu mogućnost ćaskanja o Meku (+ Pod i Phone) bez šuma ostalih tema su korisnici par puta potencirali (ako se ne varam, jednom je Sim.a rekao nešto kao ‘da se odmorim od idiota, a da je još uvek na srpskom’, izvinjavam se ako sam promašio korisnika i/ili citat).

Nemam ja ništa protiv advokatisanja, ali ne na teme koje si naveo. Pobogu, ima toliko mesta na mreži na kojima se o tome može diskutovati (ako se to uopšte može nazvati diskusijama). Prave teme za ovdašnje advokatisanje bi bile, na primer, da li Epl treba da napravi OS X za generične PC računare i baci akcenat samo na softver, ili da li je za rezanje bolji Toast ili neki drugi (Disco,... šta ja znam) i slično. No, kao što rekoh, neka odluč zajednica.

EDIT: typo.

Post edited by: milke, at: 2009/03/20 17:27

Profile

Posted: 20 March 2009 01:40 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

sale wrote:

Uff, ovo je baš nisko i vulgarno, da ne upotrebljavam teže reč. Međutim eto, baš kao što sam i pretpostavio, počelo je krljanje đonom, pa ko koga stigne.

Post edited by: Darko Selaković, at: 2009/03/20 13:45

Profile

Posted: 20 March 2009 02:43 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  287
Joined  2009-03-12

samo da se zna, cela tema je za mene sprdacina - nemoj neko da pomisli da sam peder, pardon gey. Da mu ne bi oca u vr’... 😊

Iskreno mislim da je pravljenje takve parade totalno imbecilno bilo gde a pogotovo u ovoj zemlji.

Profile

Posted: 20 March 2009 03:58 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

milke, probao sam da procitam tvoj post, stvarno sam probao, al ne ide, zaista. sorry…
samo bih da kazem da ko je ikadda od mene dobio djonom, ja ga vodim na pivo:laugh:
ne verujem da ima takvih…

Signature 

Profile

< 1 2 3 4 > 
2 of 4