milke, probao sam da procitam tvoj post, stvarno sam probao, al ne ide, zaista. sorry…
Što je vrlo nekorektno. Žališ se na nedostatak argumenata, a kada ispišem roman, sa linkovima i sve to, ne bih li argumentovao, onda ne možeš da čtaš. Verovatno si nekada video dva deteta kako se prepiru, pa u jednom trenutku jedno kaže nešto i brzo pokrije uši da ne čuje što ovo drugo odgovara. Ovo je ista situacija.
Kanacki wrote:
samo bih da kazem da ko je ikadda od mene dobio djonom, ja ga vodim na pivo:laugh:
ne verujem da ima takvih…
Krljanje đonom se nije odnosilo na tebe, da si obratio pažnju (i potrudio se da pročtaš); video bi da je to odgovor drugom korisniku, koji je TEBI uputio jako vulgarnu i uvredljivu poruku. Izgleda da je Darko bio jako brz u maskiranju iste, te ju je samo par ljudi videlo.
U svakom slučaju, neću više smarati ovde. Temu bih samo zaključao, ali ne i brisao, da može da posluži kao referenca ako opet dođe do slične diskusije u budućnosti. A kada jednom, nadam se, bude mogućnosti ignorisanja tema, čtavih podforuma, pa zašto ne i pojedinih korisnika (da ne izvlačš opet pogrešne zaključke kao u slučaju homofobije, ovo ne znač da bi se ti našao na mojoj ignore listi); onda neka piše šta ko hoće. Pre toga glasanje, naravno.
da, u pravu si potpuno. sorry, iscitacu veceras, prosto imam 1000 obaveza i boli me mozak od njih, kad sam video roman, odustao sam. moja greska…:(
no, dao sam ti zavrsnu rec. dalje necu komentarisati, tako da eto nesto zauzvrat…
procitacu, obecavam
Naravno, ukoliko se pokaže da je većina korisnika za usmereniji kurs, bez velikog off-topica o politici, veri i ostalim lako zapaljivim temama, a verujem da hoće biti, nije nikakav problem da se tog kursa i držimo. Poenta jeste udovoljiti većini 😊
Ja sam, Mario, stavio novu temu, mislim da je ok da se izjasne ljudi koji imaju stav po tom pitanju. Kao sto nije milke-ova svojina ovaj forum, nije ni moja.
Ako sam preglasan, naravno da necu ici u off-topic cak ni u Razno/Razno.
Ja iskreno mislim da je glupo da u Razno/Razno ne sme da se pojavi neka zivotna tema. Pa nismo mi roboti, ljudi smo, valjda.
No, to sto ja mislim tako, ne mora ama bas nista da znaci. Uvek sam se drzao pravila foruma, cak kada nisam bio siguran uvek sam pitao admine.
Vecina: iskljucivo Mac
Ja: Razumem, Druze Vecina
(milke procitao sam no rec je rec, necu komentarisati)
Ja sam, Mario, stavio novu temu, mislim da je ok da se izjasne ljudi koji imaju stav po tom pitanju.
Moj stav je:
1. Sta ko radi u svom stanu/spavacoj sobi/kuhinji/garazi itd. mene ne interesuje!
2. Pedere/Homoseksualce (i ostala imena) ne volim, ne podrzavam ali postujem svaciju volju.
ako zelis da volis **tu to je tvoja stvar moje ne, ja je ne volim, neka hvala
Fakti:
- Oni koji veruju u Boga znaju da je Bog stvorio ADAMA i EVU a ne ADAMA i EVANA, znaci nit je prirodno nit je normalno to sto pederi/lezbejke rade.
- Oni koji ne veruju u Boga i koji imaju uverenje da smo svi nastali tako sto se nasa planeta przila godinama i da smo nastali od ameba i ostalih koje kakvih sitnih organizama pa kasnije prerasli u majmune i evoluirali mora da shavti da su zenka i muzijak razmnozavali se a ne dva majmuna
- Sami pederi/lezbejke znaju da to sto rade nije prirodno, da nije moralno a samim ti se ne mogu razmnozavati i ostavljati potomke, ali i dalje prave te parade kako bih ih svet priznao jer negde duboku u njima u njihovoj podsvesti ili svesti sami znaju da to sto cine ne valja.
3. Kao Srbin mrzim i prezirem sve homosekusalce i ne mogu ih ocima niti cu ih ikada moci a one ljude koji imaju blagonaklon stav prema njima smatram da nisu normalni.
uh, mislio sam da se izjasnimo da li smo za razno/razno ili mac/razno, al nema veze, verovatno nisam bas najbolje pojasnio.
i sad samo kratko moja odjava iz ove teme.
Ja ne mrzim nikoga.
Malo su mi gadni ti iz gey populacije, sta ja znam, ali to je njihovo pravo, i njihov problem. Mnogo su mi gadni ljudi sa ivice drustva, sljam ljudski koji batinaju rome, geyeve, zene, decu, uh to mi je, verujte, mnoooogo gadnije.
Uvek cu se pre staviti na stranu ugrozenih, nego na stranu tih baraba, kome god da su ugrozena osnovna ljudska prava i slobode, i ko god bile barabe.
Je l’ to u ‘ja sam politički korektan do besvesti’ fazonu ili mogu da dođem da ti odsećem nogu i da posle toga budemo najbolji ortaci?
U svakom slučaju nije zdravo ne ispoljavati pun spektar emocija!
Primetio sam da u poslednje vreme na forumu, malo-malo pa neka rasprava.
Mislio sam da smo sa slucajem ‘profesor’ to zavrsili.
Posto nisam pratio temu od pocetka, nego je sad iscitavam, opet mi dodje da krenem da ispisujem gomilu angry smajlija, i bacam hejt nasumicno.
Ovde se okupljaju Apple/Mac istomisljenici.To znaci da ne moramo da se slazemo i oko drugih stvari, pa dali to bilo pitanje sta sme, a sta nesme da se pise u forumu, dali vise volim teatar ili kino, Azra ili Riblja Corba…
Pa tako imamo Maria(opet Mario) 😉; koji je recimo Hrvat, Tosu Srbina, Dacu hevi metalca, Mikija 4D programera, Ivicu studenta hemije, Pedju baletskog igraca….verovatno tu ima i obozavaoca lika i dela J.B.Tita, fanova Tool-a, volontera u Orki, lezbejki…itd. Medjutim… svima je zajednicko Apple/Mac.
I to je jedina spona koja nas vezuje. Ako neko nadje istomisljenika na neku drugu temu, O.K. tu su sastanci ,PM, e-mail…
Ovakve teme i rasprave samo doprinose razgradnji nase male zajednice.
Ja sam, Mario, stavio novu temu, mislim da je ok da se izjasne ljudi koji imaju stav po tom pitanju. Kao sto nije milke-ova svojina ovaj forum, nije ni moja.
Ako sam preglasan, naravno da necu ici u off-topic cak ni u Razno/Razno.
Ja iskreno mislim da je glupo da u Razno/Razno ne sme da se pojavi neka zivotna tema. Pa nismo mi roboti, ljudi smo, valjda.
No, to sto ja mislim tako, ne mora ama bas nista da znaci. Uvek sam se drzao pravila foruma, cak kada nisam bio siguran uvek sam pitao admine.
Vecina: iskljucivo Mac
Ja: Razumem, Druze Vecina
Nije trebalo da postavljaš drugu temu, već sam jednom napisao: dokle god forum, a u skladu sa onim što se zalažeš, nema mogućnost da neko ignoriše te poruke i lako ih odvoji od ostalih koje ga ne interesuju ne bi trebalo da se postuju teme koje nemaju direktne ni indirektne veze sa Macom (pri tome da se inderektno, u ovom konkretnom slučaju, ne svede na to da mnogi Apple hejteri smatraju da je većine korisnika Apple računara i opreme gej orijentacije, pa hajde da pričamo o homosekualnosti i pravima onih koji su gej u forumu Razno).
Tek tada ćemo da glasamo da li smo za to ili ne. Ja nisam za to, sa druge strane, i nemoj to da shatiš lično, ako mi se postavi izbor da li ću da budem član na forumu na kojem ima mešovitih tema ili na onom na kojem su Milke, Toša, MMX, oba Darka i još dosta ljudi biram ovo drugo.
Ukratko, upravo si pao na testu koliko uopšte poštuješ prava drugih, za koje se navodno svesrdno zalažeš, jer im ne dozvoljavaš pravo izbora zato što oni ne mogu da izaberu da ignorišu poruke koje im se ne dopadaju.
Pa tako imamo Maria(opet Mario) 😉; koji je recimo Hrvat, Tosu Srbina, Dacu hevi metalca, Mikija 4D programera, Ivicu studenta hemije, Pedju baletskog igraca….verovatno tu ima i obozavaoca lika i dela J.B.Tita, fanova Tool-a, volontera u Orki, lezbejki…itd. Medjutim… svima je zajednicko Apple/Mac.
Da budem i ja u stilu političke korektnosti da dodam da sam poluSlovenac. B)
Međutim, ima još nešto šta nas spaja, neki su čuli ovu moju konstataciju na sastancima, ne znam da li sam je ikada napisao: družim se i koristim Macove evo preko 20 godina, sretao sam razne ljude koji su Mac korisnici - gejeve, cicije, lude iliti sa evidentnim psihičkim problemima, vladiku SPC i ostalo sveštenstvo SPC nižeg ranga, kriminalce, poslovne ljude, siromašne, bogate, umetnike, radnike, one koji se ne kupaju po nekoliko dana, ma apsolutno svakakve. Pored Maca koji je zajednička karakteristika, nijedan nije GLUP, nijedan. Još nisam sreo glupog korisnika Maca.
Pošto smo načeli drugi krug, ko ima da odgovori na ove dve moje poruke neka odgovori pa da ide lock, drugu temu sam već zaključao.
zakatanci ovu temu.
Mislim da su ipak u pravu ljudi koji se zalazu da je ovo Mac specific forum. Treba ga odrzati straight u tom smislu. Za sve ostalo imamo sasvim dovoljno foruma i kafana da brstimo razne teme.
Katanac na temu molim.
Pa tako imamo Maria(opet Mario) , koji je recimo Hrvat, Tosu Srbina, Dacu hevi metalca, Mikija 4D programera, Ivicu studenta hemije, Pedju baletskog igraca….
Ukratko, upravo si pao na testu koliko uopšte poštuješ prava drugih, za koje se navodno svesrdno zalažeš, jer im ne dozvoljavaš pravo izbora zato što oni ne mogu da izaberu da ignorišu poruke koje im se ne dopadaju.
hajde, hajde, madamov, pa kako si to smislio sad? jel mogu ja njihove poruke da ignorisem? NE, ZNACI IMAMO ISTA PRAVA…
zaista ne bih da se raspravljam dalje, svi ste nekako ok ljudi kad je u pitanju pomoc oko Maca-a, ne mogu i da hocu nesto da prigovorim, bolje da ne grebemo ispod povrsine, ko zna sta ce da ispliva iz svih nas B)
Hajde ljudi malo vise tolerancije, malo manje iskljucivosti. nemoj biti PC-jasi, mi smo pripadnici sekte Mac-ovaca.
ako tako krenemo, dokle cemo stici, ako mrzim svakog ko ne misli kao ja? treba recimo da mrzim 95% sveta sto koriste PC a ne Mac kao ja?
sve me ovo podseca na scenu iz ‘Crnog Gruje’, kad se svi svadjaju a Karadjordje jedino moze da ih smiri recima:
‘Braco ... Srbi ... stoko!’