Nema zvuka u FCE
Posted: 22 March 2009 08:20 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  69
Joined  2009-02-11

Javio mi se jedan čudan problem. Kada uradim capture u Final Cut Express-u, pojavi mi se video, ali ne i audio (na thumbu se ne pojavi oznaka da ima i audio). ÄŒudno je to što sam pre sat vremena potpuno normalno skinula ono što treba da se skine sa kasetice, onda zamenila kaseticu i sad sa ove audio neće ni da mrdne. U čemu može biti problem? Ono, podešavanja su mi ista. Naravno, zvuk na kasetici ide potpuno normalno.
U pitanju je FCE4.

Profile

Posted: 22 March 2009 08:45 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

probaj da importujesh isti video materijal u iMovie pa vidi da li tu ima zvuka. ako ga ima onda je neshto od opcija zeznuto u FCE-u (mozda si stisnula sluchajno neki shortcut).
ako ni u iMovie-u nema zvuka onda je verovatno na kamkoderu neshto od opcija zeznuto.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 22 March 2009 09:01 PM   [ # 2 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Meni se par puta ovo desilo sa importovanjem preko QT-a… Ali nikad nisam ustanovio uzrok. Uvek je nakon stopiranja importa i ponovnog starta sve radilo.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 22 March 2009 09:11 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  69
Joined  2009-02-11

U imovie-u radi kako treba, tj. čuje se zvuk.

Meni je tu čudno što nisam nikakve opcije u FCE-u menjala u odnosu na vreme kada sam radila sa drugom kaseticom (a to je bilo danas popodne) :blink:. Mislim da čak ni FCE nisam gasila, a kameru je stalno bila povezana.

Čak sam i ugasila FCE i otvorila ga ponovo i sve je isto - nema zvuka.

Profile