Verovali ili ne - zanimljivo
Posted: 26 March 2009 05:05 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Nadam se da ovo moze da se svrsta pod ‘razno’. Ovo sam iskopao na nekom drugom forumu i bilo mi je zanimljivo pa reko’ da vam prenesem 😊 

‘Verovali ili ne, ovo možete pročtati.

Nsiam vrevoao da zpavrao mgou rzmaueti ono sto čtaim. Zaavljhuujći nobniečoj mćoi ljdksuog mgzoa, pemra irtažsiavnjima nučainka sa Kmbreidža, njie vžano kjoim su roedsldoem npiasnaa slvoa u rčei, jdieno je btino da se pvro i psldeonje sovlo nlaaze na sovm msteu. Otasla solva mgou btii u ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost, tkest mžeote čtiati bez pobrelma. Ovo je zobg tgoa što ljduksi mzoak ne čtia savko slvoo pnaooosb, već rčei psmraota kao cleniu.

Začuđujuce, zar ne? A uevk ste msilili da je pavrpois vžaan.’

Profile

Posted: 26 March 2009 09:58 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

odavno je objavljeno ovo istrazivanje ali nije bash 100% tachno jer ima odredjen redosled rechi za koje ovo pravilo, u mom sluchaju barem, ne vazi.

na primer rech ‘nlaaze’. ovo ‘L’ na drugom mestu mi toliko bode ochi da ne mogu da prochitam rech na keca vec zastanem kada dodjem dotle. isto vazi i za sve malo duze rechi koje, u nekim situacijama, mogu ili ne mogu da prochitam kako treba.

sve ovo moze da ima veze i sa mojim niskim koeficijentom inteligencije, naravno. :D

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 27 March 2009 12:21 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

Ima veze sa tim koliko si upoznat sa datom reč. Ako neku reč nisi nikada pročtao, čtaćeš slovo po slovo, gde ovo sve pada u vodu.

To se lako vidi kada uzmeš dve reč koje počnju i završavaju se sa istim slovom i imaju isti broj slova. Uzmi pet-šest ljudi i svako će videti onu reč koja mu je bliža i koju je više puta u životu video…

Tj. još jedna upotreba stare narodne: Svako vidi ono što hoće.

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 27 March 2009 02:36 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

sve ovo moze da ima veze i sa mojim niskim koeficijentom inteligencije, naravno.

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 27 March 2009 10:18 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

Kanacki wrote:

sve ovo moze da ima veze i sa mojim niskim koeficijentom inteligencije, naravno.

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Ma to je zbog IMENA , da se ne zove tako profi imao bi manji koeficijent inteligencije 😛

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 28 March 2009 12:15 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

iPhone:

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 28 March 2009 10:46 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

Najjač je. 100 evrića na buvljaku, ‘bolji od pravog’- kaže čka prodavac i plus dobiješ i kul olovku!!!  :woohoo: :woohoo: :blink: :blink: :woohoo: :woohoo:

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

‹‹ last.fm grupa      Jun je predivan mesec ››