Pozdrav svima.. Bio sam dugo pc korisnik,od skoro imam macbook pro i zadovoljan sam.. Naime, imam instalaciju leoparda na hardu, iso fajl velicine 7,5 gb(pretpostavljam da vam je to poznato).Juce sam pokusao na dual-r da ga narezem kao instalacioni dvd i nisam uspeo nista da uradim.. Nareze mi disk ali to nije to..radio sam preko toast titaniuma. Zamolio bih vas za neko uputstvo.. Hvala unapred:S
Extenzija tog fajla koji imas na hard-u, je .iso ili .dmg?Mountuj ga preko toast-a, kada ga mountujes u toast-u idi na COPY DISC, i kao SOURCE stavi taj mountovan fajl, koga toast u stvari vidi kao disk, i na DESTINATION stavi opticki uredjaj i to bi trebalo da radi. Ovo je ako je u pitanju .iso fajl, a ako imas .dmg fajl na hardu, ti napisi ovde da ti objasnim kako se to radi!Nadam se da ce ti ovo pomoci!
Jesi li siguran da je ISO, da nije .dmg? Ako jeste, onda mora da se reže sa Disk Utilityem.
Takođe, ako je Macbook Pro skoro kupljen, onda njega može da butuje samo sistem koji je došao sa njim, tj. samo sa DVD diskova koje si dobio sa njim. A verovatno si skinuo čsti 10.5 imidž ili eventualno 10.5.4 i oni ne mogu da podignu tvoju mašinu.
Ukratko, više detalja bi nam pomoglo, ali je ovo drugo najverovatniji problem.
Onda probaj da nađeš imidž od retail 10.5.6 sistema, taj bi trebalo (prema Mactrackeru) da podiže sve Macbook Pro mašine, jer su se svi isporučavali sa nižeom verzijom Leoparda.
Ako ne umeš da nađeš, a iz Beograda si, javi se na mail ili na PP da organizujemo primopredaju imidža (dovoljan je USB Flash od 8 GB).
Ja sam imao isti taj osx-leopard105.iso i s*ebao sam 5 Verbatim DL-DVD-a pokušavajući da ga narežem, što na PC-ju, što na MacBook-u, onda sam kupio neki NONAME DL-DVD i narezao ga iz prve sa Toast-om. Ako si iz NS-a javi se na PM.
Ljudi hvala, bas ste ok.. Bilo bi najzgodnije postom, ako neko zeli da posalje disk ili kako vec.. Ako je neko zainteresovan mogu mu adresu staviti na pm..Pozdrav..