1 2 3 > 
1 of 3
Three Guides to Logical & Smart Thinking
Posted: 06 October 2006 11:10 AM
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2006-08-14

Three Guides to Logical & Smart Thinking:

1. Being Logical: A Guide to Good Thinking
English/D.Q. Mcinerny/Random House/ISBN: 0812971159/Random House/PDF/2005/160 pages/2.4MB
2. Smart Thinking, 2nd Ed.
English/Allen,Matthew/Oxford U.P./ISBN:0195517334/PDF/2004/208 pages/3.36Mb
3. How to Think About Weird Things, Critical Thinking for a New Age
English /Schick,Theodore&Lewis Vaughn/McGraw Hill/ISBN: 0767420489/PDF/336 pages/9 Mb

I zbilja ne znam kome bi sadržina ovih naslova mogla biti potrebnija sem nama koji živimo sada i ovde… A osobito fanovima B92 😉
P.S. Zainteresiranima dostupno na poznatom mestu.

Signature 

S poštovanjem

Profile

Posted: 06 October 2006 03:13 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

prof.Milgram wrote:

I zbilja ne znam kome bi sadržina ovih naslova mogla biti potrebnija sem nama koji živimo sada i ovde… A osobito fanovima B92 😉
P.S. Zainteresiranima dostupno na poznatom mestu.

Dosadan si više i sa B92 i sa kvalifikacijama ostalih članova (ne, ne osećam se prozvanim) ovde, gde im nije mesto. Zašto svoje frustracije, a i borbu protiv B92 i ostalih neprijatelja ne nastaviš na tom ‘poznatom mestu’, a nas malo poštediš?

Profile

Posted: 06 October 2006 05:29 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Joined  2006-08-14

milke wrote:

Dosadan si više i sa B92 i sa kvalifikacijama ostalih članova (ne, ne osećam se prozvanim) ovde, gde im nije mesto.

Osećao se ti ili ne osećao, nemam nameru da nervno preosetljive ometam daljim iznošenjem svojih političkih stavova (BTW. u za to prikladnom podforumu ‘Razno’) osim pod uslovom da ovde opet bude neizazvanog pominjanja B92 ‘i ostalih neprijatelja’...

A sad da raspravimo jedno blago rečeno nekorektno preterivanje, zapravo tvoje podmetanje: nisam se bavio ‘kvalifikacijama ostalih članova’, već jednog ili dvojice, svakako ne više od trojice. A od 3 do 300 ima puno da se broji pod uslovom da se ume i hoće tačno računati, te da se nema namera gadno preterivati 😉
Eto primera zašto su one knjige kao lektira preko potrebne ovde i sada. Uče nas kako da uočmo i izbegnemo logičke greške u rasuđivanju i aljkavost u mišljenju, kako sopstvenom tako i u tudjem.

Signature 

S poštovanjem

Profile

Posted: 06 October 2006 05:29 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Joined  2006-08-14

milke wrote:

Dosadan si više i sa B92 i sa kvalifikacijama ostalih članova (ne, ne osećam se prozvanim) ovde, gde im nije mesto.

Osećao se ti ili ne osećao, nemam nameru da nervno preosetljive ometam daljim iznošenjem svojih političkih stavova (BTW. u za to prikladnom podforumu ‘Razno’) osim pod uslovom da ovde opet bude neizazvanog pominjanja B92 ‘i ostalih neprijatelja’...

A sad da raspravimo jedno blago rečeno nekorektno preterivanje, zapravo tvoje podmetanje: nisam se bavio ‘kvalifikacijama ostalih članova’, već jednog ili dvojice, svakako ne više od trojice. A od 3 do 300 ima puno da se broji pod uslovom da se ume i hoće tačno računati, te da se nema namera gadno preterivati 😉
Eto primera zašto su one knjige kao lektira preko potrebne ovde i sada. Uče nas kako da uočmo i izbegnemo logičke greške u rasuđivanju i aljkavost u mišljenju, kako sopstvenom tako i u tudjem.

Signature 

S poštovanjem

Profile

Posted: 06 October 2006 06:17 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

(BTW. u za to prikladnom podforumu ‘Razno’)

Nije ni on prikladan, jer je ovo sajt grupe korisnika Macintosha u Srbiji pa je logično da se podforum ‘Razno’ ne odnosi na ugroženost od ptičjeg gripa ili da li su nas posetili vanzemaljci, već na interesantne linkove koje imaju bar nekog dodira sa tematikom celog sajta.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 October 2006 11:27 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

E, ako si ti Mile, još više si prolupao kad si na Sezam slao ženske u Mac konferenciju. Ako nisi Mile… pa svejedno, prolupao si.

I skloni tu ikonu, nemoj da nas blamiraš. Predstavljaš se kao Mac zealot a pevaš neku sasvim drugu (b92) pesmu.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 07 October 2006 12:53 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

prof.Milgram wrote:

Dobar primer. Pre nego što kreneš na aljkavost u tuđem mišljenju, pozabavi se svojim. Znač, tih ‘jedan ili dva, svakako ne više od tri člana’ nisu ostali članovi? Da li je ovo aljkavost, ili šta?...

Knjigama, ma kako dobre bile, reklamiranje na piratskom forumu, a sve uvijeno u već mnogo puta ispričanu priču o Robinu Hudu i borbi protiv imperijalista, nikako ne ide u prilog. Može im samo biti anti-reklama. Bar ljudima sa određenim ‘logičkim greškama u rasuđivanju i aljkavošću u mišljenju’.

Profile

Posted: 07 October 2006 01:52 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Nego, Milke, kako ide sa Springy-jem?...Nikako da te pitam..😊...Nadam se da je dobro…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 07 October 2006 02:15 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

SERBIAN wrote:

Nego, Milke, kako ide sa Springy-jem?...Nikako da te pitam..😊...Nadam se da je dobro…

Tja, ništa naročto, par desetina prodatih licenci. Krajem jula se pojavio i serijski broj u iSerial, jer po pitanju zaštite ništa nisam učnio. Treba uskoro, ali se nema vremena, ipak je to hobi projekat. Treba i tebi da se javim i uzvratim baner, nema se vremena. Treba da neđem načna kako da ga malo ‘probijem’ da što više ljudi sazna, nema se vremena (a ni ideja); treba da bla, bla, bla…, nema se vremena :-(

Profile

Posted: 07 October 2006 12:50 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Krajem jula se pojavio i serijski broj u iSerial, jer po pitanju zaštite ništa nisam učnio.

Tu tjesh teshko neshto da uradish…Moji programi ni nemaju zashtitu jer i da imaju bilo bi svejedno…Moratjesh s tim da se pomirish…

Treba da neđem načna kako da ga malo ‘probijem’ da što više ljudi sazna, nema se vremena (a ni ideja)

Za pochetak trebalo bi da postujesh update svakih 15-20 dana na Macupdate i Versiontracker.com…Mislim, uradio neshto ili ne, postuj update i napishi ono ‘small fixes’ ili ‘Improved overall performance’...S tim update-ima postitjiitjesh stalnu prisutnost na listinzima a samim tim i u glavama ljudi…Pod uslovom da trzishte prihvati tvoj program pricha tje zatim sama da se shiri…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 07 October 2006 01:02 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

SERBIAN wrote:

Tu tjesh teshko neshto da uradish…Moji programi ni nemaju zashtitu jer i da imaju bilo bi svejedno…Moratjesh s tim da se pomirish…

Ma OK je to, nemam ja iluzija da ću pobediti pirateriju, ali i ovako mi je baš glupo. Mislim, i Kagi AGC konfiguracioni string sam stavio hard-coded, dovoljno da otvoriš executable u hex editoru i za dva minuta gotova stvar. Bar ću to malo da zakamufliram. Takođe, svaki novi serijski broj ću blokirati u nakraćem mogućem roku (zavisno od vremena kojim raspolažem). Nekako se osećam obaveznim prema ljudima koji su kupili da bar nešto učnim, pa ako ništa drugo, a to da malo otežem onima koji hoće da koriste i registered mogućnosti, a neće da se registruju.

Za pochetak trebalo bi da postujesh update svakih 15-20 dana na Macupdate i Versiontracker.com…Mislim, uradio neshto ili ne, postuj update i napishi ono ‘small fixes’ ili ‘Improved overall performance’...S tim update-ima postitjiitjesh stalnu prisutnost na listinzima a samim tim i u glavama ljudi…Pod uslovom da trzishte prihvati tvoj program pricha tje zatim sama da se shiri…

Da li mi veruješ da nemam vremena da radim tako česte update-ove? Ipak ja 8 sati dnevno radim nešto sasvim drugo. No pokušaću da nešto poboljšam u tom smislu.

Kako meni ne zavisi egzistencija od toga, ne žurim preterano. Radiću ga i dalje, jer mi to predstavlja zadovoljstvo. Ako u jednom trenutku osetim da mi se više ne radi, a do tada ne postigne neku respektabilnu ‘naplativost’, veroćatno će postati ‘deprecated project’ 😊

Profile

Posted: 07 October 2006 01:29 PM   [ # 11 ]
Member
RankRankRank
Joined  2006-08-14

ljubisha wrote:

E, ako si ti Mile, još više si prolupao kad si na Sezam slao ženske u Mac konferenciju. Ako nisi Mile… pa svejedno, prolupao si.

Da vidiš, ne pamtim ni S od slanja ‘ženski u Mac konferenciju’, ali si me podsetio na tvoje javne muke - ako sam dobro zapamtio - sa narezivanjem homemade tzv. Playboy’s Girls CD-a. Ne znam da li si se bavio kućnom produkcijom erotomanskih izdanja iz poslovnih ili ličnih razloga, ali pouzdano znam da su moje preokupacije, i onda i sada, bile malo ozbiljnije. :silly:
Da se razumemo, ne zameram ti ni najmanje zbog (auto)erotomanije, ali mi je baš zanimljivo kako su poneki još uvek skloni da uočavaju i kritikuju jednu jedinu ‘trunku u tuđem oku previđajući balvan u svom’. 😊

I skloni tu ikonu, nemoj da nas blamiraš. Predstavljaš se kao Mac zealot a pevaš neku sasvim drugu (b92) pesmu.

Kakvu li si ti korelaciju uspeo da nađeš između ‘Mac zealota’ i ‘druge (b92) pesme’ ostaje tajna za svakoga ko ume logično da misli. Valjda si, nesretniče, hteo reći da bi ‘Mac zealoti’ po definiciji morali biti pristalice B92 (i prateće ideologije); jer u suprotnome ‘vas blamiraju’. Vaaas!? Blamiraju!? :huh:
Taj se ‘načn razmišljanja’ može prihvatiti kao tačan samo uz visinu IQ jednaku ili blisku broju muških cipela, sa čme valjda i računaju ideolozi B92. :silly:
Lektiru u ruke, Ljubiša! Vreme je da sa slika pređeš na slova i čtanje. 😊

Signature 

S poštovanjem

Profile

Posted: 07 October 2006 02:44 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Taj se ‘načn razmišljanja’ može prihvatiti kao tačan samo uz visinu IQ jednaku ili blisku broju muških cipela, sa čme valjda i računaju ideolozi B92.
Lektiru u ruke, Ljubiša! Vreme je da sa slika pređeš na slova i čtanje.

Ako si slično pisao po mrskom ti B92 forumu, ni ne čudi me da su te banovali.

OK, profesore, pošto si za veoma kratko vreme uspeo da zgadiš praćenje ovog foruma pojedinim korisnicima tako da neki od njih razmišljaju da prestanu da ga posećuju, molim te da ubuduće ne ostavljaš političke i ostale komentare koji nemaju veze sa sadržinom sajta. Briga nas za politička i ostala ubeđenja svih korisnika, pa i tebe, držimo se teme.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 07 October 2006 06:07 PM   [ # 13 ]
Member
RankRankRank
Joined  2006-08-14

madamov wrote:

OK, profesore, pošto si za veoma kratko vreme uspeo da zgadiš praćenje ovog foruma pojedinim korisnicima tako da neki od njih razmišljaju da prestanu da ga posećuju, molim te da ubuduće ne ostavljaš političke i ostale komentare koji nemaju veze sa sadržinom sajta. Briga nas za politička i ostala ubeđenja svih korisnika, pa i tebe, držimo se teme.

Znaš šta, znam da je svako od nas sklon selektivnom pamćenju i previđanju svojih grešaka, uključujući greške svojih istomišljenika, ali ti to ne bi trebao da radiš. Veoma je neobično da administrator, koji bi trebao biti objektivan i pravedan, previđa sledeće dve čnjenice:
a) nisam se tvom štićeniku Ljubiši prvi obratio, a posebno nisam tvrdio da je Ljubiša ‘prolupao’ već je to on tvrdio za mene,
b) taman pošto sam napisao da se više neću baviti politikom - osim ako neko neizazvan pomene B92 - praktično se smesta javio Ljubisha sa neverovatnom konstrukcijom da Mac-zeloti treba da pevaju samo ‘pesmu’ podrške B92! To nije samo ‘biser’, to je jak i sporan politički stav.

Ispada da tebi pomenuta Ljubišina javna očekivanja ne smetaju, iako su izrečena u množini. Ja nisam zelot: nisam bilo čja fanatična pristalica (pa ni Meka) niti fanatični protivnik (pa niti B92).
Imam slabost, preosetljiv sam na licemerje i glupost.
1) Licemerje, odnosno hipokrizija - to je kada član ovog foruma na svom Meku ima piratski softver i uprkos tome ovde drčno nastupa kao protivnik STW-a i vajni poštovaoc intelektualne svojine i autorskih prava.
2) Glupost - to je, između ostalog, kada se od svakog dugogodišnjeg zaljubljenika u Mekintoše očekuje da peva ode B92, a ako se usudi da ‘peva’ drugačju pesmu - onda se svakome dozvoljava da javno tvrdi kako je takav ‘prolupao’.

Bojim se da bi tvoja istrajnost u negovanju pomenutog licemerja i gluposti na ovom forumu, mogla biti mnogo veća opasnost po njega od poneke prejake reč koju sam ja izrekao.

Signature 

S poštovanjem

Profile

Posted: 07 October 2006 06:07 PM   [ # 14 ]
Member
RankRankRank
Joined  2006-08-14

madamov wrote:

Znaš šta, znam da je svako od nas sklon selektivnom pamćenju i previđanju svojih grešaka, uključujući greške svojih istomišljenika, ali ti to ne bi trebao da radiš. Veoma je neobično da administrator, koji bi trebao biti objektivan i pravedan, previđa sledeće dve čnjenice:
a) nisam se tvom štićeniku Ljubiši prvi obratio, a posebno nisam tvrdio da je Ljubiša ‘prolupao’ već je to on tvrdio za mene,
b) taman pošto sam napisao da se više neću baviti politikom - osim ako neko neizazvan pomene B92 - praktično se smesta javio Ljubisha sa neverovatnom konstrukcijom da Mac-zeloti treba da pevaju samo ‘pesmu’ podrške B92! To nije samo ‘biser’, to je jak i sporan politički stav.

Ispada da tebi pomenuta Ljubišina javna očekivanja ne smetaju, iako su izrečena u množini. Ja nisam zelot: nisam bilo čja fanatična pristalica (pa ni Meka) niti fanatični protivnik (pa niti B92).
Imam slabost, preosetljiv sam na licemerje i glupost.
1) Licemerje, odnosno hipokrizija - to je kada član ovog foruma na svom Meku ima piratski softver i uprkos tome ovde drčno nastupa kao protivnik STW-a i vajni poštovaoc intelektualne svojine i autorskih prava.
2) Glupost - to je, između ostalog, kada se od svakog dugogodišnjeg zaljubljenika u Mekintoše očekuje da peva ode B92, a ako se usudi da ‘peva’ drugačju pesmu - onda se svakome dozvoljava da javno tvrdi kako je takav ‘prolupao’.

Bojim se da bi tvoja istrajnost u negovanju pomenutog licemerja i gluposti na ovom forumu, mogla biti mnogo veća opasnost po njega od poneke prejake reč koju sam ja izrekao.

Signature 

S poštovanjem

Profile

Posted: 07 October 2006 10:18 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Ok ali koliko ce sad tema biti otvoreno sa B92?
Na jednoj se vec digla prasina i sad imas nameru da nas zasipas tim i dalje?
Mozda se neki nisu slozili sa tobom ali niko nije pokrenuo pricu o Masonima ili sl.
Zakoci se molim te jer kad hocu da bistrim politiku odem na drugo mesto a ovde pokusavam da se iskljucim od manijaka a da nije na engleskom.

Profile

1 2 3 > 
1 of 3