Ne znam bas, naravno sve je to stvar ukusa. Gledao sam sve te crtane ali Wall-E mi je omiljeni crtani i po meni je najlepsi koji je ikada napravljen od strane Pixar-a. A u tu pri vrhu su mi jos samo Pixar kratki crtani tipa One Men Band i The Birds.
Piksar je stvarno dobar, Wall-E je radjen preko 3 godine i vrh je, al Bolt je od Diznija i animacija je veoma dobra, nije kao Wall-E ali je bas dobra ali zato ima 3 puta vise fora.
Andrew Stanton se na dodeli Oskara (nakon sto je Wall-E osvoji jedan) zahvalio Steve Jobs-u sto je napravio racunare u kojima mogu da se rade animacije ahahaha 😊
I’ll put it in writing: the best motion picture released last year was WALL-E. Like 2001 — which WALL-E pays significant homage to — it wasn’t even nominated for best picture. But it effectively couldn’t be nominated — and that’s the real crime. Instead, WALL-E was nominated for and awarded the prize for “best animated film”.
(...)
That WALL-E is for children does not mean it is only for children. It is a precise, painstakingly detailed, evocative work of art that rewards multiple viewings. It is both thoughtful and thought-provoking.
Ne slažem se s čovekom ali sigurno će vam biti interesantno da pročtate.
Andrew Stanton se na dodeli Oskara (nakon sto je Wall-E osvoji jedan) zahvalio Steve Jobs-u sto je napravio racunare u kojima mogu da se rade animacije
Sve sto sam ja primetio na stolovima animatora su Linux/Fedora boksovi. Jedino ako nije mislio na render farmu koja je mozda sastavljena od XServe-ova, ne znam.