fce fail!!!
Posted: 05 April 2009 10:18 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  116
Joined  2008-02-05

ne mogu da verujem da je doslo do toga da final cut express ne moze da cita obican mpg fajl… jel ima neka caka za koju ja ne znam, ili je caka a zove se adobe:)?

Profile

Posted: 05 April 2009 11:50 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Nece da ga uchita? Koji .mpg? S kojim softverom je napravljen? Jel PS ili TS? jel HD ili SD? jel MPEG1 ili MPEG2?.. Ne postoji obichan .mpg fajl, postoji samo onaj po standardu i oni drugi, kojih je nazalost mnogo vishe…Takodje, MPEG1/2/4 je delivery format i nije namenjen za reeditovanje..To shto microsoft i adobe u svojim video ‘alatima’ omogucavaju reeditovanje necheg shto nije namenjeno tome, to je njihova stvar…Apple se, nazalost, i pod pritiskom kompanija kao shto su Sony, JVC, Canon i josh neke, prikljuchio toj besmislici pojavom MPEG2 Trasport Stream formata u tzv. HDV camerama…Nego da ne tupim do u beskraj…

Jel mozesh taj .mpg da otvorish u QuickTime-u?

Adobe Premier je djubre i nemoj to da si meto, molim te…To shto ti pevaju PC-jashi da je to to /i Vegas recimo/ to zanemari slobodno i drz se Final Cut-a…

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/04/05 23:56

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 06 April 2009 06:05 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-02-05

pazi ovako… fajl ja napravljen sonyevom camerom, posto doticna ima hard disk… e gledaj sada, nemam pojma koj je mpeg fajl, znam da je hd, da kad kliknes info kaze mpeg movie, ne moze quick time da ga cita (iako imam perian); cita ga vlc ali nesto traljavo, fazon vidim izmrljane linije tokom kretanja u kadru:P… na pc je sve radilo normalno, kolko se secam otvarao ga je i windows medija plejer:)... imam nekih 2 sata tih video klipova nacinjenih kamerom, i trebam da ih obradim, iseckam, povezem, dodam zvuk itd… kako to da izvedem, uskoro ce mi puci film i izbrisacu osx i ostavicu samo windows u masini, pa cu ga reinstalirati svakih mesec dana, manja ce mi biti muka!!!

Profile

Posted: 06 April 2009 10:15 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

1. Jesi probao da uradish capture direktno na Mac sa kamere?

2. Ako nisi ili ne mozesh ili nece da radi, prvo shto treba da uradish je da instalirash Apple MPEG2 Component za QuickTime /ako vec nisi do sad/...

3. Skini MPEG Streamclip program /freeware/ i probaj sa njim da konvertujesh taj MPEG2 u recimo AIC ili Pixlet Video format /.mov/ a zatim da ga importujesh u FC…Ta dva formata su uncompressed pa necesh izgubiti skoro nishta pri konverziji…

4. Ako MPEG Streamclip nece, javi pa cu ti poshaljem moj program da probash..

windows decodira MPEG uz pomoc directX-a i preko odredjenih codeca koje daje svaki proizvodjach kamera..Na zalost deo kamera nece da radi kako treba na Mac-u iz raznoraznih razloga od kojih QuickTime tehnologija nema nikakve veze..

Ajd probaj ovo gore pa mi javi shta si uradio..Josh bolje, ako imash neki manji fajl, aplouduj negde za mene da ga skinem i chekiram, pa cu ti kazem shta da radish…

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/04/06 22:17

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 08 April 2009 06:48 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-02-05

e ovako ja skinah MPEG Streamclip al se on zali da nemam onaj plug-in za qucktime… jel postoji neka caka da ne dajem 50$ za glupi plug-in?
ps. koja sam skrtica:laugh:

Profile

Posted: 09 April 2009 12:40 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Postoji..Poshalji mi email na sserbian [at] gmail.com i napishi koju verziju QuickTime-a imash..

Signature 

Profile

‹‹ matrice      VOB fajlovi ››