< 1 2 3 > 
2 of 3
Three Guides to Logical & Smart Thinking
Posted: 08 October 2006 12:44 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

prof.Milgram wrote:

Da vidiš, ne pamtim ni S od slanja ‘ženski u Mac konferenciju’, ali si me podsetio na tvoje javne muke - ako sam dobro zapamtio - sa narezivanjem homemade tzv. Playboy’s Girls CD-a.

Sva sreća da tvoje selektivno sećanje mogu da potkrepe sačuvane poruke na Sezamu. A moje kratkotalasno sećanje me stvarno dovelo u škripac kad sam pokušao da se prisetim kakve sam to muke imao sa snimanjem Playboy diskova.

Kakvu li si ti korelaciju uspeo da nađeš između ‘Mac zealota’ i ‘druge (b92) pesme’ ostaje tajna za svakoga ko ume logično da misli.

zeal•ot [‘zel&#601;t] n fanatičar; zelot; vatren pobornik

Da ti pojasnim. Tvoja ikone se zove Mac zealot. Ali ti to nisi, ti si fanatik sa B92 fiksacijom, dakle, sklanjaj tu ikonu ili sklanjaj svoju ličnost odavde.

P.S. Ili, da u stilu Velikog Brata sa B92 organizujemo glasanje da vidimo ko je ove nedelje na redu da leti sa foruma.
P.P.S. Jeres, u jednom poruci sam dva puta pomenuo B92.:evil:

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 08 October 2006 02:36 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

prof.Milgram wrote:

Veoma je neobično da administrator, koji bi trebao biti objektivan i pravedan, previđa sledeće dve čnjenice:
a) nisam se tvom štićeniku Ljubiši prvi obratio, a posebno nisam tvrdio da je Ljubiša ‘prolupao’ već je to on tvrdio za mene,
b) taman pošto sam napisao da se više neću baviti politikom - osim ako neko neizazvan pomene B92 - praktično se smesta javio Ljubisha sa neverovatnom konstrukcijom da Mac-zeloti treba da pevaju samo ‘pesmu’ podrške B92! To nije samo ‘biser’, to je jak i sporan politički stav.

Ispada da tebi pomenuta Ljubišina javna očekivanja ne smetaju, iako su izrečena u množini. Ja nisam zelot: nisam bilo čja fanatična pristalica (pa ni Meka) niti fanatični protivnik (pa niti B92).
Imam slabost, preosetljiv sam na licemerje i glupost.
1) Licemerje, odnosno hipokrizija - to je kada član ovog foruma na svom Meku ima piratski softver i uprkos tome ovde drčno nastupa kao protivnik STW-a i vajni poštovaoc intelektualne svojine i autorskih prava.
2) Glupost - to je, između ostalog, kada se od svakog dugogodišnjeg zaljubljenika u Mekintoše očekuje da peva ode B92, a ako se usudi da ‘peva’ drugačju pesmu - onda se svakome dozvoljava da javno tvrdi kako je takav ‘prolupao’.

Bojim se da bi tvoja istrajnost u negovanju pomenutog licemerja i gluposti na ovom forumu, mogla biti mnogo veća opasnost po njega od poneke prejake reč koju sam ja izrekao.

Ponovo ću citirati:

Taj se ‘načn razmišljanja’ može prihvatiti kao tačan samo uz visinu IQ jednaku ili blisku broju muških cipela, sa čme valjda i računaju ideolozi B92.

Ti ovo izjednačavaš sa onim što ti je Ljubiša rekao da si prolupao i da si zealot? Izvini, to je već ne znam koja uvreda koju su uvio u kvazi literarne pokušaje duhovitosti.

Ostalo neću da komentarišem, ponašaš se kao klinac od deset godina, sa sve svojim komentarima o licemerstvu, obožavanju B92 i sličnom izvođenju zaključaka onako kako ti odgovara ne bi li i dalje palamudio i mrsomudio o onome o čemu želiš da se svađaš sa celim svetom.

Jeste, Čeda je narkoman, B92 je izdajnička kuća, masoni vladaju svetom, i ja sam licemer i glupan, Ljubiša je moj štićenik, baš razmišljamo Ceca i ja da ga usvojimo, moji kompanjoni i ja, pod vođstvom masona, smo se urotili i privatnim porukama se dogovaramo kako da te iznerviramo našim glupim porukama, a naročto pominjanjem B92 u svakoj poruci. Možemo li sada da se vratimo Macintoshu i Appleu?

P.S. ‘Trebao’ i ‘obzirom’ ne idu uz načtanog čoveka.

Post edited by: madamov, at: 2006/10/08 02:41

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 08 October 2006 12:18 PM   [ # 18 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2006-08-14

madamov wrote:

Ponovo ću citirati:
‘Taj se ‘načn razmišljanja’ može prihvatiti kao tačan samo uz visinu IQ jednaku ili blisku broju muških cipela, sa čme valjda i računaju ideolozi B92.’
Ti ovo izjednačavaš sa onim što ti je Ljubiša rekao da si prolupao i da si zealot? Izvini, to je već ne znam koja uvreda koju su uvio u kvazi literarne pokušaje duhovitosti.

Naravno da ne izjednačavam, ali u obrnuto tvojim pomalo neukim očekivanjima: ja nisam bio toliko neinteligentan da se bavim ličnim uvredama tj. da pišem kako je uvaženi Ljubiša ili bilo ko drugi poimenično glup - dočm erotoman Ljubiša jeste napisao jednu nedvosmislenu ličnu uvredu, da sam ja ‘prolupao’ i to sasvim neuvijeno, što vidim da ceniš.
Ja sam ocenio ‘taj načn razmišljanja’, a tvoj je Ljubiša moju malenkost! Zar je moguće da razlika između ovde dve vrste pisanja nije uočljiva svakome pri jasnoj svesti?

Miki moj, ovo je elementarno znanje iako tebi izgleda strano: jedno je karakterisati negativno određeni načn razmišljanja (to znač društvenu pojavu) a sasvim je druga stvar negativno i javno karakterisati određenog čoveka (to znač ličnost)...
Dopuna tvom (kvazi)znanju: prvo je uvek dopušteno a drugo nije. U našem Krivičnom zakoniku ovo drugo je zabeleženo kao krivično delo, kao jedan od oblika uvrede, odnosno klevete. Proveri.

Ostalo neću da komentarišem, ponašaš se kao klinac od deset godina, sa sve svojim komentarima o licemerstvu, obožavanju B92 i sličnom izvođenju zaključaka onako kako ti odgovara ne bi li i dalje palamudio i mrsomudio o onome o čemu želiš da se svađaš sa celim svetom.

Razumem ja tebe bolje nego ti mene. Nije u pitanju to da nećeš da komentarišeš, nego si dovoljno pametan da se ne baviš onime što ti ne daje izgled za uspeh. Ne znam s kojom bi se kontrargumentacijom mogao suprotstaviti mojoj napomeni o licemerju? Da slučajno nećeš, uprkos zdravom razumu, reći da je neistinita ili pogrešna?
Evo njene konačne provere: Zažmuri i priseti se da li ti i Milke, ovdašnji vajni čstunci i agresivni borci protiv STW-a, na svojim računarima imate nelicencirani odnosno neregularno registrovani ili nabavljeni softver? Mmm? Kupili ste, npr. Word, Tigar itd.? Evo, možemo i mi ostali za tren da pretpostavimo šta ti i Milke imate na svojim računarima. Sad otvori oč i slušaj ‘vamo: Ako kojim slučajem imate neregularno nabavljeni softver onda je savršeno jasno ko ovde u stvari, kako si se literarno lepo izrazio, palamudi i mrsomudi protiv sviju nas koji međusobno delimo nelicencirane i krekovane kopije… A jasno je i drugima. I još jedna važna stvar u vezi ovdašnjeg stava prema korišćenju tuđe intelektualne svojine bez nadoknade: mi, iskreni, pošteniji smo od vas koji se ovde folirate. Ne puno, samo za jednu celu klasu.

Neću o našim političkim i medijskim nesporazumima, iako sam ubeđen da bi se tvoja opredeljenja lako mogli objasniti raznovrsnim kombinovanjem već pomenutog i dokazanog licemerja i (kvazi)znanja, samo u drugim sferama društvenog života. Ne sviđa ti se? Sorry, tako izgleda život u Srbiji bez malograđanske hipokrizije i ‘uzajamnog milovanja idiotskih glava’.

Možemo li sada da se vratimo Macintoshu i Appleu?

Da podsetim: već smo se mi bili vratili, ali je onda iz niske živice istrčao ljutiti, autoerotični Ljubiša, a za njim dohitao plahi gazda, sve mašući teškim štapom iznad sede glave. Pa nam ne dadoše.

P.S. ‘Trebao’ i ‘obzirom’ ne idu uz načtanog čoveka.

.

Sada sve shvatam! ‘Trebao’ i ‘obzirom’ ne idu, a ono tvoje ‘mrsomuđenje i palamuđenje’, sve sa licemerjem i kvazi/ne/znanjem, idu uz načtanog čoveka! Aha! Formalni prigovori često postaju osobito važni pri nedostatku bolje argumentacije. Shvatio sam i da su za tebe suštinski prigovori previše komplikovani.

P.S. O mojoj motivaciji: Nisam pasionirani ljubitelj rasprava i svađa, ali ih retko izbegavam. Rekoh već, reagujem pomalo nekontrolisano i nagonski, zato iskreno i u samo par karakterističnih situacija: kada se sretnem sa arogantnim licemerjem, sa agresivnom glupošću, tj. nametljivim neznanjem i sa nasiljem bilo koje vrste, uključujući duhovno (eto, opet ja o B92, N.Čanku, V.Batiću i Č.Jovanoviću a rekoh da neću!). Malo mi znač filistarski mir, pa zato u sukob mogu da uđem bilo kada, bilo gde i sa bilo kime. I bez obzira na posledice.
Srećom po druge i po sebe, tokom noći resetujem RAM i zaboravljam šta je sve rečeno, pa sutradan mogu lako, bez ljutnje i ružnih misli da nastavim dalje. Ili ispočetka.

I kao što reče moj američki drugar W.S.Burroughs: ‘I am not one of those weak-spirited, sappy Americans who want to be liked by all the people around them. I don’t care if people hate my guts; I assume most of them do. The important question is: ‘What are they in a position to do about it?’’

Eee, druže, možemo li SADA (pošto smo se bolje upoznali, razbistrili stavove, pozicije i motivacije, odigrali ‘čji je veći’) da se vratimo Macintoshu i Appleu? 😉

Post edited by: prof.Milgram, at: 2006/10/08 13:07

Signature 

S poštovanjem

Profile

Posted: 08 October 2006 02:42 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Dopuna tvom (kvazi)znanju: prvo je uvek dopušteno a drugo nije. U našem Krivičnom zakoniku ovo drugo je zabeleženo kao krivično delo, kao jedan od oblika uvrede, odnosno klevete. Proveri.

Znam da ti dosta znaš o ovome ali… Čoveče, daj oladi.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 08 October 2006 03:04 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

madamov wrote:

Cilj ovog sajta, tj. našeg okupljanja u Ozonu je bio da se jednog trenutka registrujemo kao zvanična korisnička grupa. Da bi to uradili, moramo da dozvolimo pristup svim sadržajima sajta Appleu.

E stvarno, kada će se zameniti ovaj template ili barem logotip, odnosno deluje mi da je krajnje vreme da se barem ukloni ono pitanje sa vrha strane. Mislim da stvarno deluje socijalno, stvarno kapiram da smo svi manje-više zauzeti, ali ako se već nema vremena da se ubaci banner i redizajnira template onda barem može da se na vrh strane stave reklame za Springy ili MPEG2Works ili tako nešto, mislim da je i to boje nego ovako da stoji.

Pozdrav

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 08 October 2006 04:44 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

prof.Milgram wrote:

Nisam pasionirani ljubitelj rasprava i svađa, ali ih retko izbegavam. Rekoh već, reagujem pomalo nekontrolisano i nagonski, zato iskreno i u samo par karakterističnih situacija: kada se sretnem sa arogantnim licemerjem, sa agresivnom glupošću, tj. nametljivim neznanjem i sa nasiljem bilo koje vrste, uključujući duhovno…

Nisam imao nameru, a i dalje nemam da ulazim u ispraznu polemiku sa tobom. Za razliku od tebe, koji jesi pasionirani ljubitelj svađa, a lažeš da nisi, ja zaista to nisam, pa mogu samo da kažem da će ovo biti moja poslednja poruka u kojoj diskutujem sa tobom i o tebi o stvarima nevezanim za tematiku ovog sajta. Jedini razlog za reakciju je to što sam u tvojoj poruci direkno prozvan, u negativnom kontekstu, naravno.

prof.Milgram wrote:

Evo njene konačne provere: Zažmuri i priseti se da li ti i Milke, ovdašnji vajni čstunci i agresivni borci protiv STW-a, na svojim računarima imate nelicencirani odnosno neregularno registrovani ili nabavljeni softver? Mmm? Kupili ste, npr. Word, Tigar itd.? Evo, možemo i mi ostali za tren da pretpostavimo šta ti i Milke imate na svojim računarima. Sad otvori oč i slušaj ‘vamo: Ako kojim slučajem imate neregularno nabavljeni softver onda je savršeno jasno ko ovde u stvari, kako si se literarno lepo izrazio, palamudi i mrsomudi protiv sviju nas koji međusobno delimo nelicencirane i krekovane kopije… A jasno je i drugima. I još jedna važna stvar u vezi ovdašnjeg stava prema korišćenju tuđe intelektualne svojine bez nadoknade: mi, iskreni, pošteniji smo od vas koji se ovde folirate. Ne puno, samo za jednu celu klasu.

Ja tebe nisam do sada vređao, niti sam imao nameru. Napisao sam da si dosadan sa B92, što nije ni uvreda, a jeste istina, pogledaj reakcije drugih članova koji su imali snage da reaguju. Pošto si krenuo sa vređenjem mene, odgovaram u istom tonu. Ja, za razliku od tebe, ne izigravam intelektualca, pa ću na taj nivo da se spustim onako kako se to i radi, bez uvijanja u nemušte literarne konstrukcije, prič o IQ nivoa broja muških cipela, sakrivanje iza retko korišćenih reč (što treba da da intelektualnu težinu obraćanju); pozivanju na fiktivne američke prijatelje i ostale gluposti, koje izviru iz tvoje glave. Dakle direktno. A ti izvoli, presavij tabak, pa me tuži.

Ti si jedna najobičnija baraba, sa načnom obraćanja koji je postao glavna robna marka Srbije: napad, pljuvanje i optuživanje bez ikakvog realnog dokaza i osnova, samo na osnovu pretpostavki/želja onoga koji takav načn komunikacije koristi. Napadnutome samo preostaje da ćuti (i time prećutno prizna svoju krivicu) ili upadne u zamku i počne da se brani (čme opet potvrđuje krivicu, jer da nije kriv šta ima da se brani jel’ te). Ja svesno upadam u zamku i biram drugu opciju, tek da bih iskoristio priliku da te još malo izvređam.

Na osnovu čega si došao do zaključka (u stvari, sam kažeš da je pretpostavka, ali koju si ti vrlo brzo digao do nivoa neopozivog zaključka, kome se nema šta prigovoriti) da ja imam piratovane i krekovane programe na svom računaru? Hoćeš jasan odgovor? Nemam ni jedan! Ništa!! Nada!! Znam da će čoveku koji poverljive informacije razmenjuje sa svojim zatvorskim prijateljima (čme se sam dičš) zvučati nemoguće da neko (ja) imam Jaguara dobijenog uz računar, Pantera i Tigra uredno kupljenih u Apple Centru YU, sve uredno registrovano kod Apple-a. Word? Šta je to? Od većih paketa tu je još samo iWorks, nedavno kupljen u Apple Store NL i uredno licenciran i registrovan. Imam još između 20 i 30 shareware programa, sve uredno licencirano. Neke od njih vrlo retko koristim, ali mi štede puno vremena kada mi njihova funkcionalnost zatreba, pa sam licenciranjem zahvalio autoru na trudu i uloženom vremenu i radu da mi tu funkcionalnost omogući. Pored toga, to je još 10-ak freeware-a. Zadovoljan? Hoćeš diskove na uvid? Serijske brojeve?

Naravno da u ovakav odgovor nećeš verovati, ali to je tvoj problem. Ja nemam razloga da se od bilo koga krijem i lažem, pa mogu da kažem i da jesam koristio piratovan program. Dakle, čstunac nisam, ali se takvim nikada nisam ni predstavljao, ti si mi tu titulu dodelio. Koristio sam piratovan MS Excel, ali ni to više nije slučaj. Google speadsheet mi radi bolje i potpuno će završiti posao dok Apple ne izađe sa nekim spreadsheet-om. Nakon ‘otkrivanja’ Google tabela (spreadsheet.google.com) MS Excel je takođe završio u kanti i dalje gde treba. Ja pak svoje korišćenje piratovanog Excel-a pravdam sasvim ljudskim i ‘prizemnim’ razlozima. Oko $250 dolara mi je bila prevelika investicija za program koji pokrenem jedanput u dva meseca, ne bih li napravio neku tabelu, a sve to za kućnu upotrebu. Čim se pojavila valjana alternativa (i finansijski povoljnija); ja sam na nju prešao. Ne bi mi predstavljo problem ni da Google-u platim razumnu cifru za ono što mi je od koristi. Dakle, ponavljam da je razlog korišćenja piratovanog Excel-a jako prizeman. To mi ne smeta da kažem da to što sam radio nije legalno i da je ozakonjeni vid lopovluka. Čini li me to licemerom? Verovatno, ni od toga ne bežim. Ja bar svoje licemeje i lopovluk ne pravdam ‘borbom protiv imperijalističkih i globalističkih sila koje vladaju svetom i prete da sve ljude na planeti pretvore u robove’. Ako objasniš kako se licemerje klasifikuje, reći ću ti ‘egzaktno’ koliko je klasa tvoje licemerje iznad mog. Velike reč ne čne lopovluk niti manjim lopovlukom, niti dobrim delom. Ja se korišćenjem piratovanog programa ne dičm, iskreno i ne kajem se preterano. Ti, naprotiv, to vrlo glasno obznanjuješ i pri tome još smatraš da si nekakav moderni Robin Hud. Šta da se radi, čega se pametan stidi, budala se ponosi.

Da li to što sam, koristio piratovan Excel, treba da spreč da kažem šta mislim o pirateriji i njenom propagiranju? Ne treba, i opet napominjem da sam protiv toga, kao i svakog vida lopovluka. Ne znam odakle ti zaključak (u stvari znam, iz tvoje prazne glave) da sam agresivni borac protiv STW-a. Uostalom, what the fuck is STW? Opet neka lepa skraćenica za još lepše ime, a koje samo sakriva pravo ime (lopovluk) cele stvari. Agresivnost (bar verbalna) je tvoja karakteristika, ali kao što ti je neko već na ovom forumu rekao, to već spada u psihološki fenomen projekcije, ili prosto ‘svako se češe tamo gde ga svrbi’. Da sam agresivni borac, gnjavio bih Mikija do iznemoglosti da ti ne dozvoli poruke takvog sadržaja, pa čak i da te banuje. Mene, međutim, to ne zanima. Tvoj potpis je tvoja mrlja, ne moja. Jedan klik na njega i sve mudre reč, citati i pozivanje na načtanost i naočtost tvoju, padaju kao kula od karata.

Knjige koje reklamiraš na svom forumu (ili šta li je već) možda zaista jesu dobre, ali ako jesu, ti ih očgledno nisi dobro pročtao, ili shvatio (biće da je ovo drugo ipak slučaj). Samo čoveku izvitoperenog načna mišljenja može pasti na pamet da je forum ‘Razno’ na sajtu ‘Mac korisnici u Srbiji’ mesto gde treba raspravljati o B92, političkim opcijama, Veranu Matiću i sličnim stvarima. pa zato koristiš priliku da tu ispoljiš svoje frustracije što su te tamo banovali na (verovatno) 10 godina i što te je Veran odjebao (lično, namam više nikakav stav o B92, ne volim TV generalno, a o Veranu nemam uopšte pozitivno mišljenje, ali ako te je odjebao razumem čoveka i zašto). Nikoga ovde to ne zanima. Uz to dozvoljavaš sebi da pretiš (opet karakteristika siledžija, ono makar verbalnih siledžija) da ćeš opet krenuti sa istom pesmom ako neko pomene B92. Ograničen mozak, kao što je tvoj, ne može da pojmi da informacija ‘u petak u 18:30 na B92 ide emisija posvećena Apple računarima’ predstavlja sasvim validnu informaciju za ovaj sajt. Verovatno ne možeš da shvatiš da ni oni koji ne vole RTS/Tijanića i Pink/Mitrovića na informaciju ‘u petak u 18:30 na RTS/Pink-u ide emisija posvećena Apple računarima’ neće početi da skaču kao jarci i da vrište o TV pretplati, šundu i kiču itd. Šta je sladeće? Šta ako dobijemo korisnika sa imenom Čeda? Hoće li svaki njegov post biti propraćen analizom masonerije, ratnih i antiratnih profitera i ostalim stvarima, za koje ne kažem da nisu tačne, kažem da im ovde nije mesto? Treba li svi da strepimo i pažljivo biramo svaku svoju reč, kako ti ne bi dobio povod da ponovo laprdaš?

Koliko si ograničen (a bezobrazluk, koga se ‘gadiš’ je upravno srazmeran tome) pokazuje i tvoje tumačenje Ljubišine poruke, iz koje si zaključo da svaki korisink Mac-a (bar na ovom forumu) mora da bude ljubitelj B92. Frustracije znatno smanjuju prostor intelektualnoj aktivnosti, ako ti neki dobar psiholog ili psihijatar pomognu, ostalo će doći samo po sebi. ‘Dobronamerna’ ponuda da nekome pomogneš u postavljanu portala/foruma za informacije i recenzije, kako se ne bi ‘prljao’ sa sajtom B92, verovatno uz moto ‘dođi na moj sajt da piratujemo zajedno, ja sam Robin Hud, ti budi moj mali Džon’ je toliko smešna i kontradiktorna (u vezi ‘prljanja’) da joj nije potreban nikakav komentar.

Na kraju, kako si ti sebi dozvolio da iznosiš pretpostavke (bez ikakvih argumenata) o sadržaju mog diska, dozvoljavam i ja sebi da, kao krešendo ove pljuvačne, iznesem pretpostavke o tebi i tvom radu/delu: verovatno si čovek koji u svom dosadašnjem životu, ne da nije ništa uradio, već je uradio par beznačajnih stvari od kojih samo ti imaš koristi, ali želiš da ih predstaviš kao opšte dobro i daješ im mnogo veću vrednost. Ako eventualno to što si ostvario koristi i još nekom (čtaj: nekom nesrećniku koji je na to prinuđen iz raznih razloga); onda taj drugi bez tvoje ‘pomoći’ i podrške ne može ni da krene, što tebi daje lep osećaj moći i uživanje u bespomoćnosti onog drugog (‘vidi me jebo te, skoro kao Bog’). Odatle i kompleksi i osećaj inferiornosti, koji vrcaju iz svake tvoje rečenice, prepunih pozivanja na načtanost i širinu u mišljenju. OK je to, možda će, ako dovoljno mnogo puta to pomeneš, neko i da ti poveruje.

I, gde je ovde rasprava o Apple-u? Pa nakon tvog zagađivanja svake teme u kojoj si se pojavio (osim one o Rosetta-i); tako nešto uopšte ovde više ni ne očekujem.

Nemam ni najmanju sumnju da ćeš na ovo da odgovoriš. Tvoja mora biti poslednja, to je već tako jasno. Ja ti, pak, neću više davati duševnu hranu, koja ti je toliko neophodna. Ako budem imao vremena i budem raspoložen za gluposti i smeh, rado ću pročtati tvoj odgovor, a onda probati da nađem naćina da te ignorišem u budućnosti. Ovo je već zahtev par korisnika, možda ti i to nešto govori. Mada sumnjam. Ti ćeš ih već ‘proizvesti’ u glupe, licemerne, zavidne budale.

Eh da, završi nekim citatom (na engleskom, naravno) iz svoje bogate kolekcije. To je tako… tako pametno deluje.

Profile

Posted: 08 October 2006 08:09 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

amin, milke!

Zgadilo se i meni, i pored velikog truda, da ignorisem ovakve razgovore, da dolazim redovno i svakodnevno na forum a da se pri tom nerviram i ne saznam nista novo iz Apple sveta, vec da skrolujem kroz mnogobrojne tekstove uvrede i ovlas ih citam trazeci neku informaciju koja bi mozda bila vezana za Mac i koja bi mozda poboljsala moje skromno znanje…
Sto se mene tice - preterali ste. Ja sam mozda samo jedno zrno bez kojeg ce se pasulj skuvati, ali ja se povlacim do daljnjeg. Dok se forum ne vrati u svoje dobronamerne i korisne vode pozdravljam vas i zelim brz oporavak.

Andrej

ps. ako dodje do upotrebe znaka koji sam ja radio za zaglavlje sajta imate ga na raspolaganju.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 08 October 2006 11:26 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

SERBIAN wrote:
Tu tjesh teshko neshto da uradish…Moji programi ni nemaju zashtitu jer i da imaju bilo bi svejedno…Moratjesh s tim da se pomirish…

milke wrote:
Ma OK je to, nemam ja iluzija da ću pobediti pirateriju, ali i ovako mi je baš glupo. Mislim, i Kagi AGC konfiguracioni string sam stavio hard-coded, dovoljno da otvoriš executable u hex editoru i za dva minuta gotova stvar. Bar ću to malo da zakamufliram. Takođe, svaki novi serijski broj ću blokirati u nakraćem mogućem roku (zavisno od vremena kojim raspolažem). Nekako se osećam obaveznim prema ljudima koji su kupili da bar nešto učnim, pa ako ništa drugo, a to da malo otežem onima koji hoće da koriste i registered mogućnosti, a neće da se registruju.

Razumem tvoj odnos prema registered userima…Tu si potpuno u pravu…Ja, naravno, imam za nijansu drugachija iskustva s obzirom da nikad nisam imao niakvu zashtitu…Imam dosta korisnika koji su program kupili iz inata…Znash ono na Kagi store-u gde mozesh da ostavish poruku za developer-a?...Imam gomilu poruka tipa ‘nasho sam vash software na gomili mesta ali sam ga kupio jer mi se mnogo dopada…zavrshava mi posao…svaka chast’... i tome slichno…Znachi ima josh finog sveta…A valjda im i zanimljivo shto sam iz Srbije..Proshle /ili pretproshle?/ godine pisali su o mom programu u MacWorld-u /UK izdanje/ ali izasho je taj tekst i u USA izdanju…Dobio sam gomilu mailova posle toga sa pitanjem jel sam stvarno iz Srbije…I ove baje iz MacWorld-a su me pitali isto kada su trazili dozvolu da objave prichu…hehehehehe…Eto nekad se isplati da budesh ‘3rd world’...

SERBIAN wrote:
Za pochetak trebalo bi da postujesh update svakih 15-20 dana na Macupdate i Versiontracker.com…Mislim, uradio neshto ili ne, postuj update i napishi ono ‘small fixes’ ili ‘Improved overall performance’...S tim update-ima postitjiitjesh stalnu prisutnost na listinzima a samim tim i u glavama ljudi…Pod uslovom da trzishte prihvati tvoj program pricha tje zatim sama da se shiri…

milke wrote:
Da li mi veruješ da nemam vremena da radim tako česte update-ove? Ipak ja 8 sati dnevno radim nešto sasvim drugo. No pokušaću da nešto poboljšam u tom smislu.

Kako meni ne zavisi egzistencija od toga, ne žurim preterano. Radiću ga i dalje, jer mi to predstavlja zadovoljstvo. Ako u jednom trenutku osetim da mi se više ne radi, a do tada ne postigne neku respektabilnu ‘naplativost’, veroćatno će postati ‘deprecated project’ 😊

Nemoj samo lako da odustajesh molim te…Razumem to za vreme, naravno da treba da se zivi od nechega, ali vidi da Springy isterash do kraja…Bash bi bilo ‘do jaja’...hehehehe

Post edited by: SERBIAN, at: 2006/10/08 23:30

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 09 October 2006 07:39 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

SERBIAN wrote:

Razumem tvoj odnos prema registered userima…Tu si potpuno u pravu…Ja, naravno, imam za nijansu drugachija iskustva s obzirom da nikad nisam imao niakvu zashtitu…

Ma, nemam pojma, ovim svojim rečma si me i malo pokolebao, pitam se da li uopšte da se bakćem oko toga. Moje stanovište kao korisnika svih registrovanih shareware-a koje posedujem je da me je briga za postojanje krekova, imam svoje razloge zašto sam se registrovao. Sa druge strane pak, opet mi je malo glupo, znaš, sasvim je moguće da neko reaguje u stilu ‘pa nije u redu, zašto bi neko tak tako lako besplatno koristio ono što sam ja platio…’ Verovatno su ti slučajevi retki, pretpostavljam da većina ljudi koji su se registrovali ne razmišljaju na taj načn. Da razmišljaju, ne bi se ni registrovali, nego po posegli za krekovanom verzijom. Takođe, nemam iluzija da će onaj ko neće da se registruje, ali hoće pošto - poto da koristi krekovanu verziju, ikada da se registruje. Videću…

[SERBIAN wrote:

Nemoj samo lako da odustajesh molim te…Razumem to za vreme, naravno da treba da se zivi od nechega, ali vidi da Springy isterash do kraja…Bash bi bilo ‘do jaja’...hehehehe

Da bilo bi super, ali nešto mi ne da mira, imam već neku drugu ideju (proizvod već postoji na tržištu u više varijanti, ali ne onako kako ja to zamišljam, ima nešto započeto, pa odbačeno, praktično beskorisno). Ali vremena nikako nemam. Ni da radim na poboljšanju ovoga postojećeg :-(

Inače, da ne gnjavimo ostale, možemo ovo da prebacimo i na lični kontak. Samo ne na macserbia.org privatne poruke, jer pojma nemam kada mi koja stiže (Miki, pitao sam te već može li da se uradi nešto po pitanju toga na glavnoj stranici).

Očekuj ovih dana i da (konačno) okačm tvoj baner.

Profile

Posted: 09 October 2006 07:52 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

Ghadafi wrote:

Sto se mene tice - preterali ste. Ja sam mozda samo jedno zrno bez kojeg ce se pasulj skuvati, ali ja se povlacim do daljnjeg. Dok se forum ne vrati u svoje dobronamerne i korisne vode pozdravljam vas i zelim brz oporavak.

Patetično će zvučati da te sad ja tu nešto ubeđujem i molim ‘nemoj, kuku,...’, ali ipak… probaj da svratiš ponekad.

Ja sam razmišljao da malo kontaktiram Mikija, pa da probamo da pokrenemo stvar sa mrtve tačke i objavimo poneki autorski tekst o stvarima sa kojima sam se detaljnije upoznao u svom preko 3.5 godina dugom stažu sa Mac-om, a sve to radeći na tri veća programčća (Off SezamPro, RečniX i Springy); kao i gomilom manjih ‘pola-sata’ projekata, koji mi olakšavaju svakodnevni rad. Nadam se da će podstaći i ostale (možda Mikija, Popa, Tošu pre svega) da takođe nešto napišu. Ako to i ne bude vrhunskog kvaliteta (što literarno, što po pitanju tačnosti informacija i znanja autora); ne bi trebalo da pradstavlja metu napada, već potsticaj da se na tome više radi. I ovako stalno kukam na vreme, ali smatram da ću moći da izdvojim toliko da nastane jedan tekst mesečno. Ako se javi još neko, eto nama novog teksta svake sedmice, možda i češće.

Miki može da poradi na redizajnu templejta, a tvoj Čiča/Gedža Finder je odavno moj favorit za logo 😊

Profile

Posted: 09 October 2006 08:22 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

milke wrote:

Moje stanovište kao korisnika svih registrovanih shareware-a koje posedujem je da me je briga za postojanje krekova, imam svoje razloge zašto sam se registrovao. Sa druge strane pak, opet mi je malo glupo, znaš, sasvim je moguće da neko reaguje u stilu ‘pa nije u redu, zašto bi neko tak tako lako besplatno koristio ono što sam ja platio…’ Verovatno su ti slučajevi retki, pretpostavljam da većina ljudi koji su se registrovali ne razmišljaju na taj načn. Da razmišljaju, ne bi se ni registrovali, nego po posegli za krekovanom verzijom.

Korisnici koji placaju za shareware upravo razmisljaju na nachin kao i ti…Ne interesuje ih shta drugi rade, oni jednostavno pomazu autora u sluchaju da im program odgovara, bez obzira da li mogu da ga nadju na net-u ili ne…To je bar moje iskustvo…Evo, recimo, Saatchi…Kupili su 6 kopija za razne podruznice u svetu…A mogli su da kupe jednu i da posalju emailom svima redom s obzirom da ja ne prodajem licence..Ali svidelo im se pa hteli da plate..Ima takodje dosta univerziteta i srednjih shkola koji su kupili vishe kopija bez obzira shto su mogli i jednu…Hocu da kazem da ima finog sveta koji ceni trud i vreme koji neko ulaze u neshto…

milke wrote:

Da bilo bi super, ali nešto mi ne da mira, imam već neku drugu ideju (proizvod već postoji na tržištu u više varijanti, ali ne onako kako ja to zamišljam, ima nešto započeto, pa odbačeno, praktično beskorisno). Ali vremena nikako nemam. Ni da radim na poboljšanju ovoga postojećeg :-(

To za vreme mi je jasno…Vechiti problem..:(

milke wrote:

Inače, da ne gnjavimo ostale, možemo ovo da prebacimo i na lični kontak. Samo ne na macserbia.org privatne poruke, jer pojma nemam kada mi koja stiže (Miki, pitao sam te već može li da se uradi nešto po pitanju toga na glavnoj stranici).

Jes, u pravu si za poruke…Ni ja nemam pojma kad imam novu poruku…Shto se tiche kontakta nema problema… tosa[at]mpeg2works.com 😊..Ne verujem da gushimo ljude s obzirom da prichamo o temi koja je verovatno i drugima ovde interesantna…‘imam ideju, znam kako da napravim, a shta onda?’...Ali ako gushimo, ja se izvinjavam, necemo vishe..😊

milke wrote:

Očekuj ovih dana i da (konačno) okačm tvoj baner.

Ma pusti banner, nemoj da gubish vreme na to…Hvala u svakom sluchaju…Najvaznija je dobra namera..😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 09 October 2006 08:32 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Ghadafi wrote:

milke wrote:

Patetično će zvučati da te sad ja tu nešto ubeđujem i molim ‘nemoj, kuku,...’, ali ipak… probaj da svratiš ponekad.

Ja se, takodje, pridruzujem u ovom molebanu…Svrni ponekad…

milke wrote:

Ja sam razmišljao da malo kontaktiram Mikija, pa da probamo da pokrenemo stvar sa mrtve tačke i objavimo poneki autorski tekst o stvarima sa kojima sam se detaljnije upoznao u svom preko 3.5 godina dugom stažu sa Mac-om, a sve to radeći na tri veća programčća (Off SezamPro, RečniX i Springy); kao i gomilom manjih ‘pola-sata’ projekata, koji mi olakšavaju svakodnevni rad. Nadam se da će podstaći i ostale (možda Mikija, Popa, Tošu pre svega) da takođe nešto napišu. Ako to i ne bude vrhunskog kvaliteta (što literarno, što po pitanju tačnosti informacija i znanja autora); ne bi trebalo da pradstavlja metu napada, već potsticaj da se na tome više radi. I ovako stalno kukam na vreme, ali smatram da ću moći da izdvojim toliko da nastane jedan tekst mesečno. Ako se javi još neko, eto nama novog teksta svake sedmice, možda i češće.

Shto se mene tiche, moze…Moj main field je film & video…Na Mac-ovima radim od ‘89…Ako neshto treba a vi pitajte…Ili da pishemo na zadatu temu…

milke wrote:

Miki može da poradi na redizajnu templejta, a tvoj Čiča/Gedža Finder je odavno moj favorit za logo 😊

Ja odavno htedoh da pitam Mr. Ghadafi-ja za dozvolu da stavim Gedzu na moj sajt…Pa evo koristim ovu priliku…

Post edited by: SERBIAN, at: 2006/10/09 20:33

Signature 

Profile

Posted: 09 October 2006 09:35 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  106
Joined  2006-10-04

Macovci,sta se desava ovde,mislim cisto me interesuje o cemu je ovolika rasprava,i u cemu je fora sa B92,mislim nisam u toku…:huh:

Signature 

\"You know what the scariest thing is?
To not know your place in this world.
To not know why you are here.
That’s just an awful feeling.”

Profile

Posted: 09 October 2006 10:50 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Neeeeeeeee :pinch:

Profile

Posted: 10 October 2006 11:59 AM   [ # 30 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2006-08-14

Oracle wrote:

... i u cemu je fora sa B92,mislim nisam u toku…:huh:

Mmmolim, mmmolim! Nisam ponajbolje rrrazumeo…
Jel’ on pomen’o il’ nije pomen’o Beee92? :woohoo: :laugh:

Signature 

S poštovanjem

Profile

< 1 2 3 > 
2 of 3