Time Capsule kao printer server
Posted: 10 April 2009 05:36 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  287
Joined  2009-03-12

Pozz,

Imam mogucnost da donesem TC iz USA ovih dana, pa me zanima nekoliko stvari.

1. da li bi radila OK sa Linksys WAG200G ADSL WIfi modem/routerom ?

2. kakva je TC kao printer server ? Citam na netu oprecna misljenja pa me zanima da li neko na forumu ima iskustva ?

3. da li neko sa foruma ima iskustva u interakciji TC sa Apple TV, i-Pod, iPhone, etc…

Pisem u velikoj zurbi zato je post ovako stur i zbrda zdola

pozz i hvala
M

Profile

Posted: 10 April 2009 08:04 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

1. Da radice, stim da mozes sam TC da koristis kao ruter

2. Ako su svi racunari Mac radi ce 100%, ako ima i PC trebalo bi ali…nikad se ne zna

3. Na ovo ne mogu da ti ogovorim jer nemam ni Apple TV, ni iPhone..😊

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 10 April 2009 08:46 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

Hvala na odgovoru 😊

zelim da jednim uredjajem ubijem nekoliko muva 😊
Naime zena koristi Windows i nece nikad preci na Mac - to joj je kazna 😊 I ne zelim da pali moju masinu kad hoce da stampa, znaci treba mi printer server - wireless. Takodje mi treba i backup HDD za time machine tako da se TC poklapa sa ta dva zahteva.
Ne bih TC koristio kao router iz dva razloga

1. imam Linksys ADSL modem/router koji se idealno uklapa tamo gde treba da stoji i cini da sve izgleda cool i uredno

2. gore pomenuti stampac bi onda morao da bude u predsoblju posto bi TC morao da vezem na ADSL modem koji je jelte u predsoblju… a stampac na TC…

dakle jedino pravo resenje je wireless printer server a posto mi treba kao sto rekoih i storage za TM onda cu ipak probati TC pa sta bude.

pozz
M

Profile

Posted: 11 April 2009 10:32 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

TC možeš slobodno koristiti kao printer server. Imaš dve mogućnosti povezivanja. Preko wireless, bezžično ako štampač podržava, ili preko ugrađenog USB-a. Može se prikačti i stari štampač na paralelan port PC mašine, ali je tada ta mašina deljena i ima problema štampati sa Mac mašine.
Što se tiče modema, on ako već ima wireless protokola 802.11n, TC smesti gde god hoćeš i nebrini, naši stanovi nisu dovoljno veliki da TC nema mreže.
Ne mogu ti pomoći savetom za umrežavanje Apple TV, i-Pod, iPhone jer ih nemam ali iskustvo mi govori da tu nebi trebalo da bude problema. Prouč i na
http://www.apple.com/timecapsule/wireless.html
Što se tiče povezivanja PC mašine i TC-a nema problema sa laptop mašinama, iskustvo sa HP i Dell. Sve radi savršeno i žično i wireless.
TC slobodno koristi kao ruter a umreži ga sa Linsys-om kao izlazom na internet. TC ima veće mogućnosti kao ruter od Linksysa, a i lakše se konfiguriše mreža.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 11 April 2009 04:44 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

^mnogo hvala, narucicu ga.

Profile