Stigao mi je danas iz USA ovaj stand za iMac.
http://www.macessitywebstore.com/ProductDetails.asp?ProductCode=LOWKEY
Krajnja cena kad sve saberem -
1. uredjaj
2. postarina do prijatelja u NYC
3. postarina od USA do Srbije
4. troskovi carinjenja
izadje oko 100e
Svakako da je preskupo, ali mi je bas bio ceif da ga kupim.
Utisci su sledeci:
1. izrada fenomenalna
2. krajnja obrada odlicna
3. kabliranje - minimalno (napajanje i USB konekcija do iMac)
Realna dobit se ogleda u sledecem:
1. podigao mi je monitor za nekih 4-5 cm i to je ono sto mi treba, znaci default visina iMac 24’ mi je bila preniska za moju visinu (185cm) i stolicu koju ja koristim. A koristim stilsku stolicu sa pocetka proslog veka - dekinu sudijsku stolicu :D Tako da sam upario dva neergonosmka uredjaja iMac i moja radna stolica :D
2. USB HUB je na pravom mestu, nema vise zaranjanja iza racunara ili negde sa strane, pipanja i napipavanja…
3. kad ne koristim racunar, odnosno kad sam nad knjigom ili nekim papirima, tastatura i mis se lepo slazu ispod standa i na stand. Mighty staje i sa leve i sa desne strane. MX 620 isto staje i sa leve i sa desne strane.
4. totalno eliminisanje mikro vibracija koje su se prenosile sa iMac na sto. Postolje ima dodatne silikonske ili kakve god stopice koje sluze da ne ostecujete povrsinu dok ga micete a u isto vreme dumpuju sve vibracije.
5. izgleda veoma lepo.
Jedina mana u celoj prici je cena, sve i bez troskova postarine i carinjenja ovaj komad pleka bi morao da kosta manje. Cudno je da nema preterano velikog izbora ovakvih gadgeta.
Sami troskovi postarine su nenormalno visoki - vise izadje postarina nego sam stand.
Fotkacu ga malo kasnije da vidite kako to izgleda onako vulgaris bez uglancavanja u photoshopu.
pozz
M