1 2 > 
1 of 2
Lowkey stand - utisci
Posted: 15 April 2009 10:08 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  287
Joined  2009-03-12

Stigao mi je danas iz USA ovaj stand za iMac.

http://www.macessitywebstore.com/ProductDetails.asp?ProductCode=LOWKEY

Krajnja cena kad sve saberem -

1. uredjaj
2. postarina do prijatelja u NYC
3. postarina od USA do Srbije
4. troskovi carinjenja

izadje oko 100e

Svakako da je preskupo, ali mi je bas bio ceif da ga kupim.

Utisci su sledeci:

1. izrada fenomenalna
2. krajnja obrada odlicna
3. kabliranje - minimalno (napajanje i USB konekcija do iMac)

Realna dobit se ogleda u sledecem:

1. podigao mi je monitor za nekih 4-5 cm i to je ono sto mi treba, znaci default visina iMac 24’ mi je bila preniska za moju visinu (185cm) i stolicu koju ja koristim. A koristim stilsku stolicu sa pocetka proslog veka - dekinu sudijsku stolicu :D Tako da sam upario dva neergonosmka uredjaja iMac i moja radna stolica :D

2. USB HUB je na pravom mestu, nema vise zaranjanja iza racunara ili negde sa strane, pipanja i napipavanja…

3. kad ne koristim racunar, odnosno kad sam nad knjigom ili nekim papirima, tastatura i mis se lepo slazu ispod standa i na stand. Mighty staje i sa leve i sa desne strane. MX 620 isto staje i sa leve i sa desne strane.

4. totalno eliminisanje mikro vibracija koje su se prenosile sa iMac na sto. Postolje ima dodatne silikonske ili kakve god stopice koje sluze da ne ostecujete povrsinu dok ga micete a u isto vreme dumpuju sve vibracije.

5. izgleda veoma lepo.

Jedina mana u celoj prici je cena, sve i bez troskova postarine i carinjenja ovaj komad pleka bi morao da kosta manje. Cudno je da nema preterano velikog izbora ovakvih gadgeta.
Sami troskovi postarine su nenormalno visoki - vise izadje postarina nego sam stand.

Fotkacu ga malo kasnije da vidite kako to izgleda onako vulgaris bez uglancavanja u photoshopu.

pozz
M

Profile

Posted: 15 April 2009 01:44 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

ovo je odlichno! sada i ja moram da ga kupim. :D
samo me kopka shto nisi uzeo ovaj drugi model gde se ne vide usb-ovi? izgleda mi mnogo lepshe.

pitanje. jesi li ga naruchivao preko njihovog sajta i da li je bilo nekih posrednika?

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 15 April 2009 03:10 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Mipko, ajd’ ga daj da napravimo blizance? 😉

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 15 April 2009 03:37 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

Hvala za sajt…
ukrashcu ideju za kucishte od pleksiglasa…
tamam mi tako nesto treba za novu postavku :evil:

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 15 April 2009 10:03 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

uzeo sam preko posrednika, posto ne salju direkt za Srbiju. Ne verujem da se to promenilo u poslednjih mesec dana.
Meni je ovaj sa USB-ovima napred lepsi i prakticniji, posto je lakse bockati usb-ove direktno ispred sebe.
Definitivno je ovih 4-5 cm koliko je iMac sada podignut, pravi pogodak. Ko hoce moze da dodje do mene da uzme plek pa da skine kako je uradjeno i da pravi sam ako ima uslove.

PS: nista od fotki, zena je sa aparatom u NYC :( a kad se ona vrati tada nastupa zezanje sa TC 😊

pozz
M

Post edited by: mipko, at: 2009/04/15 22:12

Profile

Posted: 17 April 2009 01:40 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Imam pitanja. Da li se i koliko ugiba pod tezinom iMac-a? Da li USB-ovi imaju spoljno, sopstveno, napajanje ili sa iMac-a? Ovo me interesuje zbog funkcionalnosti samih prikljucaka i povezivanja spoljasnjeg HDD-a preko njih.

Razgledao sam ih pre par meseci, a prijatelji iz Ameriku dolaze u julu pa bi ih zamolio za donos…

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 17 April 2009 04:34 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

Mene zanima josh preko kog posrednika si ishao, koliko si chekao i moze li da stane macbook umesto tastature ispod postolja?

Unapred zahvalan na odgovorima 😊

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 17 April 2009 05:01 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

@leptir: apsolutno se ne ugiba ni najmanje. Jako robusno je uradjeno, cak i ja kad dodtano rukom pritisnem nema ni najmanjeg ugibanja. Ima dodatno napajanje, tako da bi ti HDD-ovi imali dovoljno struje. Ako si iz BGD i ne mrzi te da dodjes do Panceva slobodno mozes da dodjes da probas kako radi.

pozz
M

Profile

Posted: 17 April 2009 05:05 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

@jeeStyle: prijatelj iz NYC je narucio na svoju adresu, pa mi je prosledio posle za Srbiju. To je uvecalo troskove za apx $20-$30. Mogao sam da ostavim da mi zena donese posto je cesto u NYC ali je poprilicno teska - 3.5kg (to je ujedno i potvrda koliko je robusno uradjeno i da nema ugibanja). Inace cekao sam oko 4 nedelje od inicijalnog pocetka kupovine. Dok su isporucili prijatelju, pa on skupio vremena da dodatno upakuje i posalje za Srbiju, pa cimanje sa carinom - koja je trazila dodatni racun i tako… nakupilo 4-5 nedelja.

Air bi stao sigurno ispod, ali MacBook sunjam. No, ista firma pravi i standove za notebook-ove. Pogledaj link

http://www.macessitywebstore.com/SearchResults.asp?Cat=2

Rade i standove i holdere za Mini-a takodje, ima na sajtu

pozz
M

Post edited by: mipko, at: 2009/04/17 17:06

Profile

Posted: 17 April 2009 06:04 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

e ovaj za lap mi treba
ko ima da to radi od pleksiglasa?

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 17 April 2009 06:54 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

ja cu da napravim sebi od plexija jedno postolje za monitor sa prostorom za lap

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 17 April 2009 08:04 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

notebok postolja su im super uradjena, pazili su na svaki detalj.
Probao sam da fotogarfisem ovo mobilnim, ali je isuvise lose ispalo. Na zalost necu imati aparat do sledeceg petka.

pozz
M

Profile

Posted: 17 April 2009 09:34 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

Pleksiglas osim ako je ekstremno debeo nece izdrzati bilo shta teze na sebi. Upravo zato ovi i prave od akrila.

@mipko Hvala na informacijama. Definitivno cu da pazarim jedan za iMac-a (narochito sada kada znam da ima 3.5kg).

Zanima me samo josh ‘carina i dodatni rachun’. Kakav dodatni rachun?:blink:

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 17 April 2009 09:40 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

mipko wrote:

uzeo sam preko posrednika, posto ne salju direkt za Srbiju. Ne verujem da se to promenilo u poslednjih mesec dana.

Sada vidim da imaju Yugoslavia u listi zamalja u koje isporuchuju. Ne znam da li ovako sada da uzmem ili da chekam da neko zapali za US i da mu natovarim 3.5 kilograma na grbachu.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 18 April 2009 08:51 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

^
ja sam se ispalio bio sa narucivanjem Amige i Yugoslaviom pre jedno godinu dana. Pa sam iz tog razloga narucio preko prijatelja. Najbolje ti je da ih kontaktiras i zamolis da promene Yugoslavia u Serbia.

Sto se tice dodatnog racuna, morao sam da odem do carine da im prikazem neki papir koliko to kosta da bi mogli da urade carinjenje. Naime, prijatelj je na deklaraciji napisao da kosta $20 ali nisu oni glupi na carini… Pa su mi trazili bilo kakav racun koji potvrdjuje cenu stalka. Ortak mi je forwardovao mail koji je dobio kao potvrdu online kupovine i ja sam im to odneo, bez problema su prihvatili.

Ako hoces dodji do mene u ponedeljak da vidis kako zaista izgleda lim.

poz
M

Profile

Posted: 18 April 2009 10:31 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

Huh… Nemam vremena ali hvala na pozivu i svim informacijama. Verovacu ti na rech da je dobra pa cu naruchiti kada legnu neke parice.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

1 2 > 
1 of 2