Normalno sam radila na mom meku (mislim da mi je bio uključen samo QTM koji je konvertovao jedan fajl, iMovie, FCE i FF koji nisu ništa radili) i ekran mi se jednostavno zacrneo, ali je mašina ostala uključena, tj. čulo se ono slabašno zujanje. Prvo mi je palo na pamet da je otišao u sleep, a onda sam shvatila da sam glupa jer radim na njemu pa to ne može da se desi. Kliktala sam pacovom i po tastaturi, ali ništa (naravno, proverila sam i da li su dobro priključeni - jesu).
Isključvala sam i uključvala kabl, povadila sve priključke osim pacova i tastature, držala opt dok sam pritiskala dugme za paljenje, držala (po apple uputstvu) dugmad alt, cmd, p i r odmah nakon što sam pritisla dugme za uključvanje (krajnje nezgodno, moram da priznam)... I ništa.
Kada pritisnem dugme za paljenje, on se pokrene, ali se ne čuje onaj zvuk prilikom podizanja sistema i sve ostaje crno. Ali on sam je uključen jer se čuje ono tiho brujanje.
Možda je bitno što sam nedavno instalirala novu memoriju, ali tome ima tri nedelje i sve je radilo normalno.
Neko neki predlog?