jos jedan trash problem
Posted: 15 April 2009 01:06 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  116
Joined  2008-02-05

Podseti me ona frka sa trashom odozdo na problemcic za koj nisam siguran da li je ranije diskutovan… Kad probam da na OSX-u trashujem nesto sa flasha ili eksternog harda ili druge particije, makar i ispraznio trash, prostor ostaje zauzet, samo sto fajl nestane… da li postoji neka caka ili svaki put kad ocu da izbrisem nesto za flasha moram da dizem prozore? tj pitanje je: da li je recycle bin mocniji od trash-a:)?

Profile

Posted: 15 April 2009 01:39 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

huh… dunno. nemam taj problem ni sa flash ni sa externim diskovima.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 15 April 2009 02:37 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ostaje zauzet zbog razlichitih UID-a /User ID/ tvog i tog Trash-a…Mac OSX brishe samo tvoje fajlove, ne i od ostalih usera sa externih drajvova /shto je sasvim u redu, kolko se meni chini/...Uradi ono shto sam tamo napisao i bice sve u redu…Evo ponovo ako te mrzi da gledash prethodni topic:

$ sudo -s
$ rm -rf /Volumes/Tvoj_Externi_disk/.Trashes/*
$ sudo -k

‘sudo’ je login komanda za super usera i ona ti omogucava da radish svashta, pa STROGO vodi rachuna da ne otkucash neshto pogreshno… Na kraju obavezno otkucaj ‘sudo -k’ da ne bi ostao logovan kao super user, i da, ne daj Boze, neko sedne za tvog Mac-a, upali Terminal i krene da brlja 😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 21 April 2009 01:45 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  116
Joined  2008-02-05

Kul, hvala ti puno!!!
Jel ovo sad znaci da sam mu zauvek izbrisao trash i da ce odma da brise fajlove ili moram svaki put ovako?

Profile