Hocu da stavim neki usb hub na iMac 24’,da se ne bih zavlacio iza.E sad,da li imate neku preporuku,s obzirom da imam problem sa produznim kablovima,recimo,preko produznog nece da podigne externi wd passport,dok kad zabodem ‘direktno’,sve je u redu?
Eksterni je od 2,5’ pretpostavljam, bez posebnog napajanja?
Ako je to slučaj, trebalo je da si dobio USB kabl sa dva konektora sa jedne strane, gurneš oba u hub koji nema svoje napajanje i radiće, ili samo jedan u hub koji ima napajanje.
Nas drug sa foruma RingeRaja je imao neprijatno iskustvo sa USB hub-om (spalio mu je plocu); pa ga pitaj, ili evo ja ga pitam da nam kaze koji da se NE koristi.
Ja imam neki generic powered USB hub kupljen pre bar 6 godina, na kome ne piše kuj ga je spravio, ali System Profiler kaže da je NEC.
Radi sve kako treba.
Sem njega imam i TARDIS USB Hub (System Profiler kaže da je proizvođač Genesys Logic) koji i pored toga što je powered, neće da mi puni iPhone (a normalno je punio Qtek).
ja sam uzeo neki obican usb hub ne tako poznat po imenu.. sve shto sam prikacio do sada mi radi bez problema (nisam gledao da li ga System Profiler prepoznaje)
iPhone,mis,shtampaac,externi dvd rezac.. od ponedeljka cu probati i skener CanoScan LiDE 20 koji se napaja samo preko USB-a
Spaljivanje ploče hub-om meni zvuč mogućno samo ako je neki imbecilni non-powered hub koji umesto da kaže da nema struje za sva 4 traktora uštekana u njega, zapravo proba da povuče tu struju.
Ne?
Nije spalio hub, već neispravna kablovska instalacija.
Kada sam utakao elgato eyeTV u izlaz za kablovsku tv zbog neispravnih instalacija mini je dobio malo više struje preko tv karte, a ova je bila povezana na mini preko usb hub-a.
tv karta je ostala živa (prodao sam je preko foruma); ali su hub i mini otišli u večna lovišta.
Što se tiče hub-a u pitanju je izuzetan Belkin-ov hub, ovaj: http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=357387
Tako da nije bio problem hardver, već neki pametnjaković koji je u zgradi čačkao oko kablovskih instalacija (a mislim da znam i ko je, samo ne mogu da dokažem pa da mu ispostavim račun za nov mini).