ÄŒesto se oduševim kad vidim da postoji iPhone aplikacija koja ume nešto što nisam imao pojma da je nekome palo na pamet da napravi, a što se posle ispostavi kao krajnje korisno.
Pa k’o velim, da gvirnem u vaše telefone, možda se i tu nečm oduševim 😊
Kod mene:
[ul]
[li]Smart Dial - Pozivanje ljudi kucanjem dela njihovog imena u T9 fazonu, iliti k’o na Windows Mobile dialer-u[/li]
[li]Night Camera - Kao, pravi bolje fotke u loše osvetljenim situacijama[/li]
[li]ClearCam - Kao, pravi bolje fotke generalno - mada će uskoro da dobije uninstall[/li]
[li]Cycorder - Video recorder[/li]
[li]Wikipanion - Olakšano Wikipedijanje, savršena stvar za kafanske prepirke 😊[/li]
[li]GPS Kit - Sve živo GPS, konkretno koristio za GPS tracing[/li]
[li]Jaadu VNC - VNC klijent[/li]
[li]AirSharing - Konkretno ga koristim da sam sebi prebacim nešto što mi privremeno treba (pdf, sliku); a ne da mi neko prebaci nešto. Merkao onaj Flash Drive i ove sve neke nove, al’ ne vidim neku razliku[/li]
[li]Michelin Guide Restaurants - Prikazuje izbor restorana u blizini. Mislim da nema ubeležen ni jedan BG restoran, a napolju pokazuje solidan izbor sve sa kratim review-ima i opsegom cena[/li]
[li]WeightBot - Program za praćenje sopstvene težine koga istovremeno obožavam i mrzim 😊 Crta lepe grafikone[/li]
[li]TV forecast - Instalirao kad je crk’o istoimeni widget - obaveštava o datumima emitovanja izabranih serija/emisija[/li]
[li]Evernote - Super za syncovanje beleški između telefona i računara[/li]
[li]Cha-Ching - Money management, sync-uje se sa desktop aplikacijom - meni krajnje korisna stvar na putovanju, a i postojanje mobilne aplikacije me je nateralo da beležim i manje troškove koje ranije nisam[/li]
[li]iProRecorder - Audio recorder fancy interfejsa, diskutabilnog kvaliteta[/li]
[li]Converter (Unit Conversions) - Iz svega u sve, uključujući i novce (skidao je ažurnije kurseve nego izvesni money exchange program koji sam posle bacio)[/li]
[li]SwirlyMMS - Da primim čtav jedan MMS poslat u poslednjih 6 meseci 😊[/li]
[li]scrobble - iPod scrobbler koji meni radi savršeno. Ima queueing, ne kač se samoinicijativno na net nego iskoristi priliku kad se neka druga aplikacija nakač na net… Radi kako treba, a počeo sam da ga koristim kad je Last.fm.app (desktop) počeo da zeza sa iPhone scrobblovanjem[/li]
[li]OfflineMaps - Ime sve govori[/li]
[li]fring - Ostavio ga inicijalno kao chat klijent, a posle se ispostavilo da sam ga koristio i za voice jer je Skype zabadao[/li]
[li]Remote - Za slučaj da se nađem na žurci koja podržava iTunes DJ :D[/li]
[li]NOAD - New Oxford American Dictionary. Jes’ da bih preferirao neki koji nosi ‘British’ u nazivu, ali radi posao sasvim solidno.[/li]
[li]Serbian - Naški rečnik, spominjan ovde.[/li]
[li]Byki Irish - Minimalni ‘kurs’ Irskog. Bio džaba, pa se skinuo.[/li]
[li]IntelliScreen - Jer bez listinga kalendara na lock ekranu ne bih imao pojma šta kad treba da radim.[/li]
[li]Skype - Koji me je izneverio kad mi beše potreban, nisam probavao kako radi sa najnovijim apdejtovima svih komponenti koje se međusobno mrze.[/li]
[li]iBlacklist - Za troje ljudi koje više volim kad me ne zovu.[/li]
[li]MxTube - YouTube video downloader pod ‘nikad se ne zna’ parolom[/li]
[li]Searcher - K’o spotlight, samo pre OS 3.0 😊.[/li]
[li]AllRecipes Dinner Spinner - Simpatičan interfejs koji sugeriše šta kuvati.[/li]
[li]AccelaRuler - Ukoliko ikad budem želeo da krajnje neprecizno izmerim dužinu ičega.[/li]
[li]MotionX GPS - Nabacih ga jer Mario reče da je bolji od GPS Kit.[/li]
[/ul]
I još dva ekrana igrica koje se skoro uopšte više ne igraju 😊