Najbolja fora je u tome što sada u srpskoj tanstarturi stoji lepo QWERTY a hrvatsku su sje*ali u QWERTZ. Dobro je po mene u svakom slučaju, za ostale ne znam, jer mi je svaki QWERTZ = windows.
Hm… 3.0 ima lepih novina ali da li je moguce update a da se telefonu ne upgrejduje modem firmware tako da se posle vise ne moze otkljucati?
Imao sam prilike da drzim u ruci iPhone sa modem firmwareom koji je 4.xx i koji nisam nikako uspeo da vratim na 2.28 da bih mogao da ga otkljucam, a koliko sam shvatio 4.xx se dobije samo ako se uradi upgrade na 3.0.
Izašao, izašao 😊. I lepo radi. Što se tiče srpske tastature ne pronađoh slovo ‘đ’. Ostala su tu ali njega nigde. U Hrvatskoj je sve na svom mestu čak je i raspored ćč isl. logičnija pa su ovi znaci prvi po redu izbora. Jel pronađoste ‘đ’ ?
Pod ultrasn0w-om radi sve kako treba. Malo sam se igrao i sve isprobao (Telekom) i sve šljaka ko sat.
Tol’ko pričasmo o tastaturi koja ne valja, da smo ignorisali regionalna podešavanja koja valjaju :D
Tek pre par dana mi je palo na pamet da pogledam koja regionalna podešavanja postoje - i video naša (ćirilična, latinična, bosanska, crnogorska).
Odabrao, i bilo mi drago što mi kalendar počnje od ponedeljka (a ne imperijalistički od nedelje); i oduševio se kad sam video da vreme piše po našem pravopisu (15.11, a ne 15:11).
Hats off!