Meni se čni da, nažalost, nijedna naša banka (ili tačnije nijedna banka koja kod nas nudi e-banking) nema Mac kompatibilan online sistem. Većinu aplikacija (ako ne i sve) je razvijao Pexim i usko je povezan sa MS shitom… Aplikacija je FX (banking, valjda) i sve banke idu (na ovaj ili onaj načn) preko ove adrese: https://secure.24x7.co.yu/ime_banke/retail/
Evo izašao je i CrossOver 8, sada podržava IE7, ali od ebankinga i dalje ništa :(
Probao sam ga i na Intesi i na Findomesticu. Na Intesi dugme submit uopšte ne radi, a kod Findomestica mi dozvoli unos podataka sa tokena, ali izbaci onda sledeće:
Ja sam iz Raiffeisen pobegao izmedju ostalog izbog njihovog e-bankinga.
Sada sam u Erste banci.
Njihov softvare radi u bilo kom browser-u, takodje i na Mac-u.
Takodje redovno saljem i primam novac koristeci njihohv e-banking.
Hoću firmin račun da prebacim iz Komercijalne banke u neku drugu, pa će prednost imati one kod kojih eBanking za pravna lica radi na Macu. Ima li uopšte takvih?
Na primer, moj privatni račun u Societeu mogu da koristim iz Safarija na Macu, ali firme koje imaju račune u Societeu ne mogu.
je demo online bankinga Erste banke, kako za firme tako i za privatna lica. Prijatno sam iznenađen i ako ne nađem nešto bolje, eto Ersteu novog klijenta od Nove godine, kako sa firmom tako i sa privatnim računom.