Ja sam meto 3.0 na moju stari 2G iPhone (evo sada ce skoro 2 godine) pre 7 dana i desava mi se nesto cudno - baterija mi traje manje od pola dana… u pocetku je izdrzavala oko 10 sati, a sada mi ode za manje od 3-4 sata… + se telefon greje ko nenormalan + poludese mi svi zvucnici (u televizoru, telefonskoj slusalici na TVu, svuda)...
Prvo sam pomislio da mi je mator telefon i da mu je baterija otpevala, a da nisam nesto uradio kako trebam, pa ko veli, ajde opet… Medjutim, sve isto… Probrljam ja malo po netu, kad gomila ljudi sa istim problemom.
Ispostavilo se da se zapravo na vecini 2G telefona koji su jailbreakovani, a koji su updateovani na 3.0 isto ovo desava. Krivac za to je APSD (Apple Push Service Daemon) koji se sje** kada se telefon jaibreakuje (vazi samo za 2G telefone). Vise informacija ovde:
Dobro je da je ovo neko spomenuo, kod mene na iPod-u (1. gen.) ista priča. Teži oblik prehlade, mnogo vruć. Baterija se drži ali iPod disipira mnogo toplote.
Ja sam meto 3.0 na moju stari 2G iPhone (evo sada ce skoro 2 godine) pre 7 dana i desava mi se nesto cudno - baterija mi traje manje od pola dana… u pocetku je izdrzavala oko 10 sati, a sada mi ode za manje od 3-4 sata… + se telefon greje ko nenormalan + poludese mi svi zvucnici (u televizoru, telefonskoj slusalici na TVu, svuda)...
Pronašao sam rešenje, pa da podelim sa vama. Možda vam deluje kao bezazlen problem, ali ako imate telefon kome baterija traje 3 sata, ne možete ništa da radite sa njim.
Elem, potrebno je otići na Settings->Mail, Contacts, Calendars->Fetch New Data i staviti Push na OFF. Zatim idite u Advanced setovanje i tamo za svaki mail account koji imate prebacite sa Fetch-a na Manual. Vratite se u glavni meni, isključte i uključte ponovo telefon i sve će biti sredjeno - baterija traja kao i ranije (ako ne i malo duže) telefon se ne greje više, nema propuštenih poziva…
1gen iPhone ima MMS podrshku!
Udjite u Cydia i dodajte iSpazio repo ako vec niste. Kada to uradite naci cete program koji se zove ActivateMMS2G
Kada se skine sledi restart telefona pa idete Settings>General>Network>Cellular Data Network>MMS.
Tu ukucate neophodne parametre i restartujete opet telefon. Nakon toga udjete u messages i trebalo bi da radi. Ja vidim opciju da dodam sliku u ‘SMS’ ali josh nisam probao da radi jer ne mogu da se setim ko od frendova koristi MMS.
Kao što bi rekli momci iz Dev Team-a igra mačke i miša nema kraja :woohoo:
Sledeća stvar će biti update na 3.1 za PwnTool-om bez menjanja modem firmware-a, dakle ostaće 04.26.08, a mi ćemo uspeti da koristimo sve te cool prednosti nove verzije:P
Imam problem sa MMS-om. Dakle, iPhone 1st generation, sa cydie instalirao mms fix ili kako se vec zove, i u messages aplikaciji dobio opciju za mms, problem se javlja kod setovanja. u Settings>general>network>Cellular data network mi non stop brise sam mms apn parametar. Trazio sam resenje na netu, ali na kraju svi odgovaraju tako sto odu kod operatera pa im oni srede. Drugi nacin je, kazu, da se popuni i mms apn i gprs internet apn, kod mene je za cellular data popunjeno, i to stoji, i radi, ali ovo sa mms-om pravi problem. ima li sanse da se ovo sredi, da li se nekom desavalo?
Hvala
Da napomenem da mi swirlyMMS radi najnormalnije. Kad sam stavio 3.0 instalirao sam swirly, pa sam ga nakon saznanja za activateMMS skinuo, resetovao fon, instalirao pach, opet resetovao fon, podesio po mariovim uputstvima, i opet resetovao (ovo sa resetima mi lichi na win drajvere 😊) I posto ga nisam odmah isprobao, tek danas videh da mi se apn brishe, a nista na netu ne pishe. Danas sam opet vratio swirly koji i dalje radi kako treba, samo nekad se desi da mi fon zbog njega izgubi signal na 10tak sekundi.