Kako da izvadim dvd disk???
Posted: 01 July 2009 10:38 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

Kupio sam G5(:))i hteo sam da ga pregazim sa Leopardom(imam dvd verziju na 4gb disku)i sve krene ok,medjutim izgleda da kad dodje do instalacije,nesto nece,moguce da je ostecen disk,i stalno ,mi trazi restart i da pokusam ponovo..zanima me kako da izvadim disk,da vratim Tigra za sad….napominjem da imam i Powerbook g4..moze li nekako preko njega da izvadim dvd…imam potreban kabl za spajenje sa G5…

Post edited by: amsterdamxxx, at: 2009/07/01 10:39

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 01 July 2009 11:11 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Otvori poklopac sa G5-ice, povuci one dve polugice ispod optičkog uređaja i tako ćeš ga gurnuti malo prema sebi i osloboditi šina. Onda lepo ga malo iskosi, tako da fijokica sa diskom može neometano da se otvori (dakle, ne kroz otvor na G5 kućištu, već van); onda lepo pritisni dugmence za izbacivanje diska (videćeš ga odma’ jer je optički uređaj standardni). Eto izvadio si disk. Sledeće, proveri memoriju (stavljaj ih po dve i proveravaj, ako ne valja neće se upaliti). Izbaci onu koja ne valja i zameni je novom. Dešava se da neće da se instalira Leopard kad ti ne valja ram (i to obično ne valjaju one memorije pri kraju).
Sledeće što ćeš da uradiš je da odeš u prodavnicu i pazariš IDE DL DVD uređaj i staviš umesto tog što je u mašini, pa ćeš tako lepo da instaliraš Lea direktno sa DVD-ja. Menjaš ga isto ko što si ga i vadio zbog diska (vidi početak teksta) ali ga otkačš sa ploče proguravši ruku ispod metalne ploče koja odvaja gornju termalnu zonu. Tamo vidiš gde je SD udenut u ploču, otkačš i gurneš sam SD prema sebi, proguravši prst kroz rupu za to predviđenu. Ostalo ćeš sam skontati.
I da, kad budeš stavljao novi, skini mu plastičnu masku, nek ostane ‘go’, kao i masku na samim vratancima, jer neće proći kroz otvor na kućištu G5.
Eto… Ako treba nešto, kukaj, ili skini pdf za svoju mašinu sa Appleovog sajta i imaš tamo sve lepo nacrtano.

PS Ako je 1.6 G5 zadrži Tigra

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 01 July 2009 11:16 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

I da, kad budeš vadio instalacioni disk mašina je, jelte, upaljena, ali kad budeš menjao SuperDrive, ugasiš i skineš i onaj akrilni poklopac, inače nećeš moći da priđeš ploč. Smetaće ti i kuler/i, pa skini i to dok radiš.
Vodi računa da ne oštetiš malu refleksnu površinu (nešno nalik na ogledalce) na jednom od jezičaka akrilnog poklipca, sa donje strane.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 01 July 2009 11:44 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

hvala na informaciji….mnogo neznih zahvata,Boga mi pre cu da dodjem do Bg,da mi to neko uradi…..ne bi bas da dzoram mecku….
ajd javicu sta sam uradio….sacu da probam preko Target moda ,da vratim Tigra….

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile

Posted: 01 July 2009 12:07 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

Nije teško bre, samo zavrni rukave. To nisu zahvati iz Service manuala, već iz User manuala. Dakle sam 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 01 July 2009 01:34 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

Ovako….zgazili smo sa Tigrom ,sve je proslo u redu….Leo je krenuo ,ali je stao u jednom trenutku,ortak misli da nije odgovarajuci dvd….neka ga za sad Tigar…dvd drive radi odlicno…znaci nije do njega….
a brz je sad ebe mamu….
hvala ..i cujemo se

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile

Posted: 01 July 2009 01:48 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Čestitke na novoj mašini 😊 Da te dugo i dobro služi 😊

Profile

Posted: 01 July 2009 04:47 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

hvala…....😊

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile