‘On October 6, 1997, in response to the question of what he’d do if he was in charge of Apple Computer, Dell founder and then CEO Michael Dell stood before a crowd of several thousand IT executives and answered flippantly, ‘What would I do? I’d shut it down and give the money back to the shareholders.’
A little more than a month later, on November 10, 1997, new Apple iCEO Steve Jobs responded, speaking in front of an image of Michael Dell’s bulls-eye covered face, ‘We’re coming after you, you’re in our sights.’
Today, after a little more than eight years of hard work, Apple Computer, Inc. passed Dell, Inc. in market value. That’s right, at market close Apple Computer ($72,132,428,843) is now worth more than Dell ($71,970,702,760). Got any snappy responses for that one, Mr. Dell?’
Na primeru moje firme mogu da posvedočm o Dell računarima: počev od dizajna, preko stabilnosti i pouzdanosti, za svaku su pohvalu (trenutno ovo i kucam sa Dell Latitude notebook-a koji radi kao satić); i, da su malo jeftiniji, naročto desktop varijante, bile bi mnogo rasprostranjenije po ofisima. Stvar je što kod nas tajvanske konfiguracije i dalje vladaju (kad neki diša, koga ne zanima imidž, goodwill i slični pojmovi nabavlja otpremu , privlačnija mu je konfiguracija od 300€, nego DELL od 800€); pa brendirane mašine nemaju puno prostora (nadam se da će se naš Comtrade ipak probiti na našem tržištu).
Sa druge strane, ne znam, ali pretpostavljam da su kod nas Mac-ovi uglavnom u firmama koja se bave dizajnom, fotografijom i sl.?:huh:
verujem da Hell, pardon Dell ima simpatican hardver, ali, avaj, i dalje je uprljan imitacijom operativnog sistema, parodijom na isti, tzv Prozorima XP!
da se bar vozio nego se vukao, pa onda poleti s vremena na vreme, pa stane, da ne kazem padne… zamislite da naprimer avion ili helikopter trce pod xp-om! katastrofa! izadjes, udjes, pa onda kanda radi, a u medjuvremenu si pao, ostao bez posla, zivaca, skratio sebi zivot…
i dalje mi nije jasno zasto ga ljudi koriste, osim u humoristicke svrhe?
Jok…Poslao mi chovek iz Canade podatke…Neshto smo diskutovali pa on proveravao po netu i radnjama…Ja sam otisho na Dell.com i custom-izovo neki 17’ model da odgovora MacBook PRO-u i bez software-a /znachi samo onaj najjeftiniji win XP, nishta drugo/ me izasho u online store-u 3600$...MacBook PRO je 2799$ sa istim componentama+MacOSX+iLife…
Bio link posle na MacDailyNewsu. I ja proveravao i ispada tako, a onda dođe neki PC-aš pa kaže da kada uzmeš Inspirion umesto Preceision da je Dell jefitniji. Sad u čemu je razlika između te dve Dellove serije nemam pojma. B)
Bio link posle na MacDailyNewsu. I ja proveravao i ispada tako, a onda dođe neki PC-aš pa kaže da kada uzmeš Inspirion umesto Preceision da je Dell jefitniji. Sad u čemu je razlika između te dve Dellove serije nemam pojma. B)
Prvo, nema 17’-cu, pa DVD rezac, pa integrisana grafika… Ma, malo bolji od MacBook-a.
Prvo, nema 17’-cu, pa DVD rezac, pa integrisana grafika… Ma, malo bolji od MacBook-a.
Pa ima i Dell built to order opciju, barem rezać može da se ubaci. Mada, slažem se da ga treba upoređivati sa MacBookom. B)
I još jedan razlog za Mac ma koliko neozbiljan. Firme koje prodaju pisi kompove, ma koliko jake i poznate bile, nisu u stanju da naprave normalan sajt gde možeš za manje od minuta da konfigurišeš komp. Dell je u protekle pola godine tri puta menjao izled i formu sajta i svaki put mi je sve teže da se snađem. Juče čak nisam ni uspeo da nađjem BTO stranu i na kraju sam digao ruke.
Dakle ovi PC shampioni na mrskom mi B92 Tehnopolisu stvarno nemaju ni mozga, ni obraza, ni osnovnog vaspitanja…Pa da li je moguce da moraju da spamuju svaki bogovetni post regarding Apple?...
I vidi sad mi smo ovce za shishanje??...Brate mili ne prestaje da me iznenadjuje kolika moze da bude ljudska glupost…
Ja poslo komentar pa sad ce da vidimo dal ce da ga metu..
‘Ovce su prvo za stado pa onda za shishanje…Koliko je stado napravio vash voljeni Bill Gates i koliko su vas puta oshishali vashi cenjeni Tajvanski i Kineski proizvodjachi sa ‘hyper ultra mega giga hardware’ update-ima ‘izuzetnih performansi i kvaliteta’ za 20 evra bolje vam je da ne rachunate…Apple-u treba 4 veka da odradi takvu kombinaciju…Zato kada nekog nazivate ovcom prvo saberite svoje stado…’