Caller ID Fix (3.0) bez Jailbreak-a?
Posted: 10 July 2009 12:38 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  59
Joined  2008-03-26

Ima li kakve šanse da se reši Caller ID problem na Telenor mreži bez Jailbreak-a? U Addresbook-u su mi svi telefoni upisani sa međunarodnim prefiksom. Međutim, kada primam poziv, međunarodni prefix se ne vidi, tako da telefon ne prepozna broj…

Ima li ko iskustva sa ovim problemom?

BTW, u pitanju je 3GS Factory Unlocked.

Profile

Posted: 10 July 2009 12:57 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Pa, jedino ako je JB-ovan. Ne postoji drugi načn.

To možeš vrlo lako uraditi sa Redsn0w-om s obzirom da je i 3GS sada uključen u igru mačke i miša.

A pošto ti je Factory Unlocked to je sve što ti treba, nećeš ništa ni primetiti a imaćeš Cydia-u. A kad imaš nju, ništa ti više nije ni potrebno;)

Signature 

 MacBook Pro 17inch Unibody
 iPhone4

Profile

Posted: 10 July 2009 06:09 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  59
Joined  2008-03-26

Da… Igra mačke i miša. To je ono što sam hteo da izbegnem kupovinom otključanog telefona.
Ne znam da li će jailbreak biti moguć sa sledećom verzijom firmvera. A caller ID bi bilo jednostavno definisati u originalnom firmveru jednom za svagda. Pa tu je i čuveno latinično slovo dj koje, btw ne mogu ni da otkucam na telefonu. Te dve sitnice su sve što mi treba da bih u potpunosti izbegao JB.

Profile

Posted: 10 July 2009 07:06 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

U pravu si dj ne može da se ukuca što nije toliko strašno, jednostavno nisu potpuno uradili lokalizaciju. Ali seti se kako je bilo sa prvom generacijom iPhone-a! Imao si samo par jezika i to je sve. Koliko su do sada stigli ja sam sasvim zadovoljan, pa bio sam i od prve verizije software-a, tada kada je malo šta moglo da se uradi u odnosu na sada. Možda previše očekujemo pa se onda razočaramo…ne znam.

Ono što je sigurno je da im se može skinuti kapa za ono što su napravili u svakom pogledu.

Mislim da će i lokalizacija biti vrlo brzo zavšena u potpunosti.

Moći će sledeći da se JB-uje, ali pod uslovom da se ostane na sadašnjem Baseband-u. Svaki sledeći BB zatvara rupe koje miš koristi, ali je zato FW toga oslobođen bar za sada. Igra mačke i miša se nikada ne prekida što nam u ovom slučaju i više nego odgovara.

Ne znam što si toliko protiv toga, ja jednostavno ne znam sada kada svašta radim sa njim kako bi radio bez JB-a. Postoji dosta, maltene, neophodnih stvari koje nisu dostupne ako se ne JB-uje, a šteta je ne iskoristiti ih kad već možeš. Recimo baš to što tebi treba:)

Signature 

 MacBook Pro 17inch Unibody
 iPhone4

Profile

Posted: 11 July 2009 01:10 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Mislim da mešate babce i žapce.

JB i unlock su 2 različte stvari. Ti updateom basebanda vrlo moguće gubiš u dužem narednom periodu mogućnost otključavanja telefona..samo to. Kad ti je fabrički otključan, slobodno radi jailbreak, jer tebe ne pogađa update basebanda.

A đ možeš dobiti uključvanjem hrvatske tastature 😊

Profile

Posted: 11 July 2009 02:38 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Imash u AppStore-u programche /free/ koje se zove SLO Numbers, koje reshava taj problem sa caller ID-jem za sloveniju..Moz da bidne da ce da radi i tebi..S obzirom da je free skini, pa nam javi jel radi…

I ko shto Mario reche jailbreak nema nikakve veze sa unlockom…Ti imash legalan, otkljuchan i aktiviran telefon tako da slobodno mozesh da radish apdejte i sve ostalo bez bojazni da ce neshto da pevne..Takodje, mozesh da uradish i jailbreak bez problema…Ko shto mu ime kaze on omogucava pristup telefonu /SSH/ i instaliranje 3rd party aplikacija…

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/07/11 02:39

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 12 July 2009 04:15 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Ja sam to sa identifikacijom rešio tako što sam svaki broj uneo dva puta - jednom u međunarodnom i drugi put u 063… formatu.

Profile