posix sempahores ?
Posted: 14 July 2009 11:54 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  287
Joined  2009-03-12

da li neko ima ideju kako da implementiram

sem_getvalue

na OS X ?

navodno je podrzano, ali za malo :(

P.S.
stvarno je bizarno kako su odlucili sta da iseku od POSIX-a a sta da ostave neimplementirano - cisto da prodje compile ali da ne radi :evil:
*ebala ih Cocoa, i sve te fancy stvari !

Post edited by: mipko, at: 2009/07/15 00:00

Profile

Posted: 15 July 2009 12:00 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

*ebao ih i objectiveC takodje 😛

Profile

Posted: 15 July 2009 12:20 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

A zašto pitaš kada i sam vidiš da nije implementirano (u Leopardu, nisam probao u Snow Leopardu). Plašim se da ćeš morati da se okreneš System V semaforima da bi uradio ono što želiš.

To što nije implementirano veze nema ni sa Cocoa ni sa ObjC, niti su to neke naročto fensi stvari, stare su preko 20 godina. Uzgred, ja nisam profesionalni programer, pa moje mišljenje i nije baš merodavno, ali je ObjC po meni daleko najfleksibilniji OO jezik, a da ne pominjem ono što ga u stvari i čni onim što jeste, a to je run-time sistem.

Profile

Posted: 15 July 2009 09:41 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

pa pitao sam kako da implementiram sem_getvalue posto nije implementiran a u Apple-u se kunu se u kevu da jeste.

ispsovao sam im cocoa i objc zato jer nikako da se otmem utisku da umiru u detaljima i trose nevidjenu energiju da bi se napravili drugaciji od drugih po cenu manjkavosti sustinskih stvari.
sem_init lepo vrati gresku da nije implementiran, compile prodje, ali se u runtime dobije greska da sem_init nije implementiran. Ok, imaju svoj razlog zasto ne zele unnamed semafore, necu da ulazim u razloge zasto.
Ali sem_getvalue ne vrati gresku, on vrati smece 😊 E to je problem, znaci tako ostaviti POSIX funkciju je glupost. A pri tom na ADC pricaju kako to postoji, u man-u postoji. Principijelno mi takve stvari idu na zivce.

Ne sporim da je ObjectiveC veoma lep jezik; sta vise prelep je. Ali ovakve brlje mi jako kvare opsti utisak o OS X.

Post edited by: mipko, at: 2009/07/15 09:42

Profile

Posted: 15 July 2009 10:05 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

Napravi _OVDE_ sebi ADC nalog, ako ga već nemaš, a onda idi na _bug report_ i nadrukaj im se majke (doslovno).

Za prijavu bagova dovoljan je i najobičniji ADC nalog, ne moraš ništa da plaćaš.

Profile

Posted: 15 July 2009 10:21 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

Ah da, zaboravih da dam ‘savet’... Ja sam se sa semaforima (ako izuzmemo svakodnevne gužve u saobraćaju) bavio prvi i zadnji (dakle jedini) put još na fakultetu (pre 14 - 15 godina) i ne znam da li ti poziv semctl(int semid, int semnum, GETVAL, ...); može pomoći. Naravno, ovo znač da sve prevedeš na System V semafore.

Profile

Posted: 15 July 2009 10:44 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

hvala Milke 😊
Sad cu da raspalim na ADC :evil:

projekat je kao planina - naslage C-a, stotine fajlova, naprosto sam izgubio zelju da iz cistog entuzijazma radim konverziju na System V :sick:

svakako je poucno i ovo sto sam otkrio.

pozz & thanks
Mipko

Profile

‹‹ Mono + Winoforms na OS X      Java na Macu? ››