PowerBook G4 na 1.5GHz ali sa Panterom 10.3.9 koji ne podrzava vecinu novog Adobe softwera, tako da bi mi instalacioni disk Leoparda puno znacio. Skinuo sam dmg sa neta, ali nikako ne mogu da ga narezem na DL jer PowerBook ima Combo drive.
Pa ako bi neko bio tako dobar da mi nareze 1 kopiju Leoparda bio bih mu veoma zahvalan (naravno na mom disku). 😊
Inače, možeš da probaš sa restore image-a na eksterni HDD, pa ćeš onda da dobiješ boot-abilan eksterni HDD koji će da pokrene instalaciju Leoparda. Ne mogu sad tačno da se sjetim šta sve treba da se odradi, ali procunjaj po Google-tu, pa ćeš naći… 😉
Svejedno dal je 10.5 ili 10.5.4 ili neki drugi, bitno je da odradi combo update na 10.5.7 i jos par onih sitnih update-a koje mu ponudi SW update. Sto se restore-a na hdd tiche, treba mu FWhdd, ili jos jedna maca sa praznom particijom na hdd-u. U slucaju da je FW disk u pitanju, stvar je prosta, prikacis hdd, ubacis disk lea, otvoris disk utility, ides na Restore, dvd stavis kao source, a hdd kao destination, i sacekas 20tak minuta. Taj disk utaknes u PBook, i drzis alt dok ti ne punudi start sa FW hdd-a.
Meni je uspelo sa običnim WD Passport USB HDD-om.
Napravio sam jednu particiju od 10GB na koju sam prebacio instalaciju i sa nje pokrećem umesto sa DVD-a. Naravno sporije je nego kad se povezuje preko FW
Druga particija je NTFS.
A da, da ne zaboravim bio je potreban USB kabal sa dva konektora, sa dodatnim samo za struju, sa jednim nije hteo.
Hvala svima na savetima, posebno onima koji su ponudili kopiju instalacionog diska.
Već sam skinuo instalaciju sa neta i prebacio je na USB fleš od 8GB, ali PowerBook ne može bootovati sa USB-a već samo sa DVD-a (koji nemam); preko fire-wire (nemam memoriju sa ovim konektorom, niti drugog mac-a) ili preko mreže (što mi ne znač mnogo).
Probao sam i da prebacim dmg fajl na PC i da ga narezem preko programa TransMac na DL disk, ali prijavljauje grešku na oko 30% na dva različta rezača i na diskovima dva različta proizvođača. Čak sam i probao da izbacim drajvere za štampače i podršku za druge jezike iz instalacionog diska da bi stao na DVD SL, ali ništa nisam dobio. :(
Na kraju sam tražio pomoć na SMUG-u, tj kopiju Leoparda.