< 1 2 3 4 > 
3 of 4
iGO My way
Posted: 10 August 2009 11:43 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Markooo, nisam to primio?
Anyho’, pošto sam kupio biteSMS, ideja o krekovanju mi se nije svidela, pa sam malo guglucnuo i našao rešenje: http://forums.bitesms.com/forums/1/topics/1381

Inače, što se tiče GPS preciznosti - iPhone ima lošiji GPS prijemnik nego što neki ozbiljniji uređaji imaju. Mislim da sam na ES-u spominjao kako smo ortak i ja testirali GPS-eve - i da je meni preciznost bila u najboljem slučaju oko 10-15m, a njemu 3m sa nekim najjeftinijim GPS uređajem (oni sa crno-zelenim ekranima i bez mapa, što samo pokazuju koordinate).
Nisam probao iGO u uskim ulicama i blizu visokih zgrada, ali po bulevarima i otvorenom putu je super - nije nam se ni jednom desilo da nam prikaz kasni da bismo omašili skretanje. Jesam jednom primetio da je omašio za koji metar našu poziciju u odnosu na neku raskrsnicu na kojoj nismo skretali, ali ta omaška bi mogla da bude problematična samo ako ima 5 uzastopnih raskrsnica na prostoru od 20m.
Generalno, GPS u iPhone-u je solidan - sećam se da sam još kad sam kupio iPhone odradio jedan geotracing rute od gajbe do kafane (većim delom u tramvaju) i da je ‘snimak’ bio prilično dobar, izuzev što je u jednom trenutku omašio stranu ulice kojom je tramvaj išao (pa se posle vratio gde treba); ali to ovakvom programu nije bitno jer njega samo interesuje u kojoj si ulici i na koju stranu voziš, pa sad da l’ si pogodio svoju traku je tvoj problem 😊

Pustiću sutra da me malo rutira po NBG-u, da vidim hoće li se Nevena oglasiti. A za glasnoću, ima da se uključ neki Boost u zvučnim postavkama… Jeste l’ probali da ga uključte?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 11 August 2009 12:07 AM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Evo poslao sam ti pm, copy/paste mail-a.

Inace koliko sam ja shvatio taj BiteSMS, moras da kupis program i kredite da bi slao preko njihovog carrier-a, i varijanta da samo kupis program pa da saljes preko svoj carrier-a.

U ovoj drugoj varijanti ne vidim neku razliku kao i slanje a iphonovim sms-o.

Jel kad koristis kredite jel se tada racuna samo taj kredit koji si kupio ili i kredit i cena poruke naseg provajdera?

Post edited by: Markooo, at: 2009/08/11 00:11

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 11 August 2009 01:21 AM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Ne znam, nisam kupovao kredite jer su poruke kod nas jeftinije u startu 😊
Ne bi trebalo da se duplo naplaćuje, samo ne znam da li šalje preko nekog drugog SMS gateway-a ili (verovatnije) preko neta (što bi onda značlo da ti naplati i neku GPRS/3G konekciju?).

A razlike između biteSMS i Messages.app (ili kako li se zove, ne bih znao jer sam ga sakrio :D) su u finesama, na koje sam se navikao - brojač slova u poruci, mogućnost sakrivanja tastature, grafički smajliji, mogućnost ubacivanja kontakata u tekst poruke (ne vidim zašto bih nečji broj slao n-puta skupljim i često nepodržanim MMS-om); quick reply (iz bilo koje aplikacije); quick compose (koji ne koristim, ali tu je); od skora i avatari uz ime/poruku u prvom ekranu, ...
Pogledaj spisak, ima i sličce! http://www.bitesms.com/main/more_features_firmware3 😊
U svakom slučaju, kad sam prešao na iPhone OS 3.0, mislio sam da mi je Messages.app dovoljan, ali pošto sam biteSMS koristio od prvog dana sa iPhone-om, falile su mi stvari na koje sam se navikao. A pošto program košta manje neg’ što popijem kad jednom izađem, reko’ sramota da se više jebavam sa krekovima i kupih ga 😊

Uzgred, Google te je markirao kao spam - zato mi nikad nije stigao mail 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 11 August 2009 02:14 AM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Kad se šalje preko biteSMS mreže koristi se interent konekcija, tako da se i taj trošak treba imati u vidu. Doduše, zanemariv je. BiteSMS se možda isplati nekome ko se puno poruka sa inostranstvom, jer je poruka 0.06€, što je jeftinije nego kada se šalje preko operatera.

I ja baš sad gledam..do skora sam koristio mySMS, međutim, licenca koju sam kupio se ne može preneti na drugi telefon, tako da ću je pokloniti čoveku koji će uzeti 3G, a ja ću posle triala biteSMS-a kupiti licencu. 4.5€ nije mnogo za nešto što ću koristiti tako često 😊

Profile

Posted: 11 August 2009 09:25 AM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Evo upravo sam instalirao free-trial i utisci su sledeci:

1. Ponekad moram da 2-3 puta kliknem na ikonicu da bih usao u program, krene da se dize i onda pukne :huh:

2. Quick reply je ok ali me smara sto kad dobijem poruku a telefon mi je zakljucan moram da ga otkljucam da bih usao i odgovorio. I dalje je to brze nego da ulazis u program ali… Vise bih volio da postoji mogucnost da odgovoris na sms bez otkljucavanja telefona, npr da kad dobijes poruku preko nje bude slajder koji kad prevuces dobijes mogucnost da odgovoris, da ne bi telefon sam pisao poruke ako ti se nalazi u dzepu a ti ne cujes da su stigle.

3. Graficki smajliji me ne odusevljavaju jer onaj sa druge strane u svom sms nece njega videti kao sto ga ja vidim (osim ako nema na tom telefonu biteSMS); a i vise sam fan klasicnih smajlija, i da nekoko su mi ruzni, da su oni kao sa Skypa to bi bilo super.

4. Signatures je ok stvar. Mada ako saljes nekom drugu koga znas 100 godina onda je ne potrebna.

5. Za Privacy sam mislio da mogu da sakrijem svoj broj, tako da kad nekom posaljem poruku on ne vidi moj broj, sto mi je izuzetno kul (i ako neko zna kako ovo da uradim neka kaze obavezno!) ali to biteSMS nema :(

6. Message Timestamp, nesto slicno tome ima i Messages.app stim sto ima samo vreme citave konverzacije dok za pojedinacne poruke nema. Iskreno meni ne treba, nekom mozda da.

7. Quick Forward je izuzetno ekstra stvar!!

8. Control Auto-Correction je isto izuzetno ekstra stvar!!

9. Carrier SMS Plan, kao sto program kaze ovo je samo USA-Only tako da nije fino procitao moje stanje besplatnih poruka od provajdera, jer sam na post-paid-u. :(

10. Koliko mi je karaktera ostalo u prouci meni iskreno ne znaci mnogo jer sve poruke su mi otprilike 3 reci maksimalno, tako da nikad ne predjem limit a slika pored kontakta je isto ekstra stvar kad npr. imas 15 Jelena i 7 Tanja, slika pored imena je veoma dobra stvar.

Generalno program je ok, svidja mi se roza ikonica, kad mi ne bi pucao i kad bi se broj mogao sakriti kupio bih ga.

Post edited by: Markooo, at: 2009/08/11 10:36

Signature 

Profile

Posted: 11 August 2009 11:22 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

A što pobogu recenziju SMS programa u temu programa za navigaciju? 😊

Evo upravo sam instalirao free-trial i utisci su sledeci:

1. Ponekad moram da 2-3 puta kliknem na ikonicu da bih usao u program, krene da se dize i onda pukne

Da, i meni se to juče desilo, ali od kako sam ubacio onaj plist sa iphoneitalia, nisam primetio da krešira. Doduše, nisam se nešto porukao.   

2. Quick reply je ok ali me smara sto kad dobijem poruku a telefon mi je zakljucan moram da ga otkljucam da bih usao  i odgovorio. I dalje je to brze nego da ulazis u program ali… Vise bih volio da postoji mogucnost da odgovoris na sms bez otkljucavanja telefona, npr da kad dobijes poruku preko nje bude slajder koji kad prevuces dobijes mogucnost da odgovoris, da ne bi telefon sam pisao poruke ako ti se nalazi u dzepu a ti ne cujes da je stigle.

Ovo što si napisao je kontradiktorno :) Smeta ti što je zaključan, ali bi voleo da ima slajder da telefon ne piše sam :)

3. Graficki samjliji me ne odusevljavaju jer onaj sa druge strane u svom sms nece njega videti kao sto ga ja vidim (osim ako nema na tom telefonu biteSMS); a i vise sam fan klasicnih smajlija, i da nekoko su mi ruzni, da su oni kao sa Skypa to bi bilo super.

Ovo sam čuo i juče na ES-u u temi o nekoj Nokiji. Nisam ja tinejdžer kome je važno da sagovornik na MSN-u dobije nekog budjavog leptira koji leptira ili glavatog smajlija koji se smeje. Poenta smajlija kod programa koji ih ubacuju na ovaj načn je u stilizaciji prikaza, ništa više.

4. Signatures je ok stvar. Mada ako saljes neko drugu koga znas 100 godina onda je ne potrebna.

Da, ni meni nije potrebna ta opcija, ali nekome može recimo poslužiti ne kao potpis, već kao poruka sa predefinisanim celim odgovorom :)

5. Za Privacy sam mislio da mogu da sakrijem svoj broj, tako da kad nekom posaljem poruku on ne vidi moj broj, sto mi je izuzetno kul (i ako neko zna kako ovo da uradim neka kaze obavezno!) ali to biteSMS nema :(

Jesu ti očekivanja :) Možeš to dobiti koristeći neki VoIP servis (ja koristim VoIPBuster i ActionVoIP); sa kojih za 3 centa šalješ poruku. Doduše, opet će ti trebati net za pristup sajtu, a tu je za iPhone i jedno programče koje ti omogućava da ga konfigurišeš tako da šalje sa nekog od mnogobrojnih VoIP servisa.

6. Message Timestamp, nesto slicno tome imam i Messages.app stim sto ima samo vreme citave konverzacije dok za pojedinacne poruke nema. Iskreno meni ne treba, nekom mozda da.

Kod osnove aplikacije se to vreme udara svake prestupne, pa je vise beskorisno, neko korisno :) 

8. Control Auto-Correction je isto izuzetno ekstra stvar!!

Što je ovo posebno zanimljiva opcija? :) Možeš je isključti i u sistemskim podešavanjima i preko SBSettingsa :)

9. Carrier SMS Plan, kao sto program kaze ovo je samo USA-Only tako da nije fino procitao moje stanje besplatnih poruka od provajdera, jer sam na post-paid-u. :(

Da, ali možeš definisati broj besplatnih poruka i namestiti kada da se broj anulira, tako da ti program broji od tada poruke :)

10. Koliko mi je karaktera ostalo u prouci meni iskreno ne znaci mnogo jer sve poruke su mi otprilike 3 reci maksimalno, tako da nikad ne predjem limit

Pa dobro, očgledno nisi porukdžija. A taj brojač je i više nego koristan kad si u roumingu, pa kad plaćaš ili 30 ili 60 din, sve zbog jedne tačke više :D

Generalno program je ok, svidja mi se roza ikonica, kad mi ne bi pucao i kad bi se broj mogao sakriti kupio bih ga.

Mislim da si ti pogrešna mušterija za ovaj program :)

Profile

Posted: 11 August 2009 12:39 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Pa dobro malo off topica nikom ne skodi 😊

Ovo što si napisao je kontradiktorno Smeta ti što je zaključan, ali bi voleo da ima slajder da telefon ne piše sam

Ne, smeta mi sto ne postoji opcija da kada je zakljucan nekoko pristupim Quick Rep. To bi bio extra feature.

Što je ovo posebno zanimljiva opcija? (auto-correction)

Ponekad saljem poruke u USA, CA i UK pa ovo zna dobro doci da te ispravlja dok pises.

Da, ali možeš definisati broj besplatnih poruka i namestiti kada da se broj anulira, tako da ti prog ram broji od tada poruke

Izgleda da nisam primetio tu opciju 😊

Mislim da si ti pogrešna mušterija za ovaj program

I ja isto mislim.

p.s. Mozes izbrisati ove postove ili da otvorim novi topic ili da ih ti uradis merge (ako to forum dozvoljava).

Signature 

Profile

Posted: 11 August 2009 12:44 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Može, otvori novu temu i samo prekopiraj svoju poruku, pa cu ja svoju, pa ti opet svoju :D
A onda ću ovo obrisati 😊

Profile

Posted: 12 August 2009 12:07 AM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  220
Joined  2006-01-04

Evo da se ja malčce vratim na temu, ako nemate ništa protiv 😊

Elem, probano programče po Čačku i okolini (zasad više po okolini, a manje po samom gradu) i utisak je više nego pozitivan.
Interfejs odličan, mada sam to i očekivao od iGo-a, snalazio se izuzetno dobro, može se reći perfektno, jer ovo pričam kao korisnik istog softvera na windows mobile platformi. Čak i Nevena vrlo lepo radi, a upozorenja o prekoračenju brzine se vrlo prosto isključuju u opcijama.

Što se tiče grejanja koji su neki naveli kao minus kod mene se nije desilo, mogu slobodno da kažem da se telefon čak manje grejao nego kada se koristi wireless.

Ono što mi smeta je što se posle poziva koji se desio dok je navigacija trajala GPS signal izgubio, i mučo se sa nalaženjem dok telefon nije resetovan. Možda je ovo slučajno, možda se može okriviti i ovo odvratno vreme, koje ume da bude problem, ali ako je konstantan problem onda je solidno veliki.

Da rezimiramo:
Program radi odlično, lepo rutira, ne greši u proračunima, ne temperaturi telefona i crpljenju baterije nisu primećeni alarmantni nedostaci. E još kada bi mi neko objasnio zašto Rusija nije uključena u iGo Europe možda bih ozbiljno razmislio o prodaji HP-a i iPhone-a 2g koji sada imam i kupovini iPhone-a 3g ili 3gs

Toliko od mene ovaj put, i ne zamerite što sam pisao o temi:P

Signature 

http://www.speedtest.net/result/680532841.png

Profile

Posted: 12 August 2009 12:38 AM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Hmmm, meni se Nevena nije ni danas oglašavala (u kratkoj test vožnji po NBG-u)...
Mora da sam u onom mom procesu optimizacije obrisao nešto više nego što je trebalo…

‘Natrag na projektovanje’ 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 12 August 2009 12:12 PM   [ # 41 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

I sta bi na kraju, je li neko probao iGo na telefonu bez gps-a?
Da li postoji mogucnost gledanja mapa i puteva bez internet konekcije?
Recimo, kuci imam wireless, odaberem rutu koja mi treba, tj destinaciju, on to zapamti, i kad krenem na put, sam pratim po fonu kao na karti, dakle bez poruka tipa ‘gosn jovanovicu, nalazite se tu i tu, skrenite levo, idite pravo itditd’ ?

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 12 August 2009 12:33 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Kak’i mori internet?
iGO teži 1.4GB a ti bi još da skida nešto sa neta?! :D
Postoji opcija da mu ukcuaš početnu i krajnju lokaciju (umesto da koristi trenutnu GPS lokaciju kao početnu) i možeš da gledaš u odabranu rutu iz ptičje perspektive, a ima i simulator vožnje koji vozi ulicom 5 na sat, ali ima komande da ode na sledeće ključno mesto (trebao bi ti kopilot, definitivno).
U svakom slučaju, ovo što spomenuh bi moralo da ti radi jer ne zahteva GPS.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 12 August 2009 12:59 PM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

ma o.k. te pretpostavke da bi moralo, nego nek se javi neki junak ko je to probao na iPhone 2G, i mene interesuje.

Profile

Posted: 12 August 2009 01:06 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Cvrcak wrote:

ma o.k. te pretpostavke da bi moralo, nego nek se javi neki junak ko je to probao na iPhone 2G, i mene interesuje.

Ne znam da li je iko probao, ali na sajtu stoji:

Requirements
iGO My way™ 2009 navigation software runs only on iPhone 3G or iPhone 3Gs with OS 3.0

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 August 2009 03:14 PM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  220
Joined  2006-01-04

Evo nateraste me i probao sam.
Radi sa svim funkcijama, samo što nonstop traži GPS signal

Signature 

http://www.speedtest.net/result/680532841.png

Profile

< 1 2 3 4 >