Moji utisci su pozitivni. Isprobao sam ga na kratkoj ruti radio je dobro nista nije promasio. Interfejs je super, snasao sam se za sekundu. Nevena prasica malo smara, da je nabacila neki seksi glas bilo bi bolje. Instaliranje je trajalo jedno 15tak minuta valjda zbog velicine a sacu da probam kao Dachaz da ga pobrisem malo, da ostavim samo par mapa. Inace ono sto mi je super je sto iscita se policijske stanice, bolnice, ATM-ove u tvojoj okolini.
Ja sam ga danas testirao na putu Vrsac - Beograd i radio je super. Jedino sto mi se bagovala Nevena. Nije mi govorila ni jedno skretanje, samo je izgovarala da je GPS signal izgubljen i prekoracenje brzine, a onda je prestala i to da radi. Smorila se verovatno… 😊
Po Vrscu sam ga isto testirao i jako mi se dopalo sto ako ga ne poslusas on ne pokusava da te vrati na stari put vec proracunava nove blize rute!
Sve u svemu sjajno… probao sam i sygic i navigon i ni jedan od njih nije radio ni priblizno ovako dobro.
Instalirao sam i kod drugara ali kod njega nece da navata GPS signal… sta moze da bude po sredi?
(skoro sam mu upgrejdovao telefon na 3.0, i nije bilo nikakavih problema, iako sam primetio da ima 1.7Gb podataka u OTHERS sta god to bilo!!!)
Building su ti 3D objekti (Arena, Skupština, nema ih mnogo, ali ih ima). Tu ostaviš države koje te interesuju, tj. verovatno samo Serbia 😊
Dem su, koliko sam ja shvatio, neki visinski podaci o kontinentima (kad brljaš po opcijama, ima da bocneš i to). Tu nisam ništa brisao.
Lang je jezik interfejsa, ostavio sam samo Lang_Serbian.
Map su, jel’te, mape. Kao što je već rečeno, ostaviš basemap i mape koje te interesuju.
POI - points/places of interest - isto ostaviš samo države koje te interesuju.
Voice - originalno sam bio ostavio samo Srpski, pa je Nevena ćutala k’o zalivena, sem kad se prekorač brzina. Onda sam vratio sve glasove, i na onom stimulatoru vožnje, Nevena priča sve kako treba (za xy metara skrenite bla) - nisam imao priliku da sednem u kolima i vidim da li sada normalno radi, ali čm budem - javljam 😊
Voice - originalno sam bio ostavio samo Srpski, pa je Nevena ćutala k’o zalivena, sem kad se prekorač brzina. Onda sam vratio sve glasove, i na onom stimulatoru vožnje, Nevena priča sve kako treba (za xy metara skrenite bla) - nisam imao priliku da sednem u kolima i vidim da li sada normalno radi, ali čm budem - javljam 😊
Znam sta je sta, a ovo za voice cu da vratim da Nevena progovori. Hvala
Inace danas je testiran na ruti NS-BG, ulaz u BG pa preko NBG do Slavije pa opet na NBG. U opcijama kao kola, pesak i bus. Nevena je lepo obavestavala da nemam GPS signal (a imao sam ga 😊 ); ostale komande ne. Telefon se nije greao nista specijalno. Bar 6-8 sati GPS, baterija se drzala dobro, kasnije su je pozivi, iPod i WiFi dotukli.
Jedina cudna stvar koja se desila je planiranje ruta, u par navrata program je veoma ne racionalno planirao rute, tako da umesto idemo autoputem od NS do BG trebali smo da odemu u Rumu pa preko Rume kroz neka sela pa opet na autoput pa na Sremsku Mitrovicu, Sabac i na kraju da se pred sam BG ukljucimo na autoput, malo cudno al jbg.
A sad pitanje: Jel meni promakla ta opcija/podesavanje pa ne vidim kojom se brzinom krecemo? Ili to uopste nema?
Vidim rastojanje do cilja, preostalo vreme, i tacno vreme kada cu stici.
Ja sam ga stavio cisto radi gledanja mape na mom 2G telefonu i radi ocekivano a probao sam ga kod druga na 3G i iGO radi isto kao iGO u mojim kolima. Sve je isto samo naravno lepsi i jednostavniji interfejs. E sad, na tom u mojim kolima sam stalno lako dodajem speed camera upozorenja i lokacije cestih polkicijskih sacekusa a ovde se oko toga nisam ni probao pozabaviti. Ne znam da li bi bio podjednako lak za te samostalne dopune. Jedino sto za kratko vreme nisam stigao da probam je da li i na iPhone verziji ima da u toku rute izaberes da te odvede na najblizu pumpu ili parking
Mislim da nema merenja i prikaza brzine, već maksimalna dozvoljena brzina na datom putu, ako iGo ima taj podatak.
Barem, meni tako delovalo, čak i lič na saobraćajni znak (pojavljuje se na desnoj ivici ekrana).
Ja tu Nevenu nisam čuo nijednom, nemam pojma šta sam promašio da namestim.
Da se ume zbuniti, ume. Juče sam probao da mu zadam da iz Mokrog Luga (300m od Laste) ode u Bul. Oslobođenja. Sve opcije (brzo, lako, kratko) su me slale preko Medakovića pa nešto Dušanovac, bla truć. Umesto da - makar ‘lako’ opcija - pošalje na autoput, isključ na Autokomandi i onda nagore. Nema lakše od toga.
Izgleda da sam na onoj drugoj temi komentarisao kako mi je Nevenka ‘randomly’ ćutala ki zalivena.
Nije ona, mučenica, ćutala - neg’ je ja nisam slušao :D
Naime, kad se pokazalo da priča (i usta ne zatvara, pfft, žensko :laugh:) testirali smo u ortakovim kolima. U mojim kolima je ‘ćutala’.
Samo što nije ćutala, neg’ se automagično zakačla na radio preko AD2P (da ne kažem BlueTooth-a).
Iskreno, mislio sam da samo mjuza ide na BT, ali pošto sam u ponedeljak imao priliku da sedim sat vremena u kolima (bored shitless) pa nakon što sam odgledao video i upalio igricu, a ona nastavila da šalje zvuk na BT, pretpostavio sam da je i Nevena verovatno tako.
Juče mi stigao Brando Windshield Mount (koji bih preporučo, btw!) pa sam danas sve namontirao i uzeo da testiram. Uključo na radiju BT Audio - i, gle čuda, Nevenka melje li melje 😊
Jedino što me zbunjuje je što iGO nije hteo da se upali na punjaču, nego sam morao da ga iščupam, upalim, pa utaknem ponovo?! I brine me što izgleda da kombinacija BT+GPS troši više nego što punjač uspe da napuni… To neće da valja za duže vožnje… :dry: