Bojim se da onaj makro radi samo u Wordu. Zoki, pogledaj sajt moga druga Grbe, http://www.praktikum.co.yu/, možda ima neki makro koji radi na Officeu za Mac, tj. PowerPointu za Mac.
pretpostavljam da se to odnosi na tekst pisan unicode fontom?
i da li se to odnosi samo na prezentaciju ili se ta skripta moze koristiti i u InDesign-u?
uuuu, al se ovo brzo apdejtuje, dok sam ja kucao pitanje vi mi vec napisali odgovor! 😊
nego, Milane, jel ima ovde neka mogucnost da se komunicira direktno sa clanom foruma koji je online, IRC style?
e, nisam, al to cu da vas davim na posebno, ja nemam blagu predstavu o koriscenju aplescripta i automatora! probao sam i ne ide! mozda sam glup, mozda mi je samo takva faca, al nisam uspeo…
Ima Mr. Adamov scriptu…Radi ko sat…Ja mislim da je postovo negde na forumu..Potrazi…Ako nije postovace kad vidi tvoj request…
Da ne kopam sad po forumu, mada mislim da sam ga ubacio u DTP forum, moj drug Grba (Dragan Grbić, pisali smo zajedno za počvše Računare i Mikroračunare, on sada ima rubriku za Office u PC Pressu) je makro stavio i u download zonu na Praktikumu.
nego, Milane, jel ima ovde neka mogucnost da se komunicira direktno sa clanom foruma koji je online, IRC style?
Nema, za sada. Verovatno postoji komponeneta za chat za Mambo, ali nisam tražio. Doduše, verovatno bi našli nešto tipa ‘vikalice’ na Jabučnjaku, a to nije privatan chat.
Mada, ako nam Pop sredi da dobijemo NFR licencu za Tiger server (trenutno se Macserbia.org server vrti na jednoj G5 mašini na 1,8 GHz i legalnom Mac OS X Serveru 10.3.9) onda ću moći da podignem iChat (Jabber) server na njemu. Panther Server to nema, a nemam vremena da se zezam sa Finkovima i sličnim stvarima da bih ga instalirao na trenutnu verziju servera.
super, to bi mi se jako dopalo. Svaki put kad dodjem i vidim ovde nekog online, ja kazem: ‘e, vidi, Adamov je tu, sad cu da ga pitam to sto me zanima’ a ono moram da pitam pa da cekam, ali dobro. Ne bih se bunio i da je javni chat, ustvari i dobro je da bude javni jer bi tako vise ljudi mogo da se ukljuci u razgovor i vise ljudi bi imalo koristi od toga.
Pa kad smo vec kod irc-a…ja imam neku naviku kad sam god na netu,obavezno pokrecem par programa koji rade u pozadini kad god i dok god sam na netu.Izmedju ostalih tu je i Xchat,u njemu postoji podesavanje da se automatski bez pitanja nakachi na odredjeni server i odredjeni kanal.E sad,na krstarici je jedan chachanin chinimi se otvorio kanal #macintosh,a ionako nije neshto posecen.Tako da i nije tako losha ideja da se pridruzite kad ste na netu…