< 1 2
2 of 2
Safari 4.0
Posted: 23 June 2009 03:22 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Skinite Glims koji nosi pregršt podešavanja za Safari. Između ostalog čuva i session, pa ne morate ići na ručno otvaranje poslednjih tabova.

Profile

Posted: 26 June 2009 03:47 PM   [ # 17 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2009-01-11

Mario wrote:

Skinite Glims koji nosi pregršt podešavanja za Safari. Između ostalog čuva i session, pa ne morate ići na ručno otvaranje poslednjih tabova.

Glims je super stvar, bas mi je to trebalo!
izgleda da je brzi od firefoxa na prvi kontakt… :?

Profile

Posted: 01 July 2009 06:44 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Maloprije odradio update na 10.5.7 bez problema, pa onda SU za ostatak koji je izašao, pa među svime i Safari 4.0.1.

Obzirom da sam imao problema da namjestim top sites kako ja želim, na kraju sam to batalio, a u tom procesu sam naišao i na rješenje za ‘uslovno disable-ovanje ovog feature-a’, pa vam ga ovom prilikom prenosim, čsto da uštedite živce i prostor na disku…

Rješenje je preuzeto odavde.

Safari continues to accumulate image files regardless of the Reset action.

If you are using High Speed Internet, you can stop the image and file accumulations as follows:

First, in Safari, open Safari Reset in the Safari Menu. Select ‘empty the cache’, and ‘remove all web page preview images’. Select ‘reset’.

Next, go to the Finder. Command+3 to open in Column mode.

In Your User Account>Library>Caches>com.apple.safari folder:
Single-click on Web Page Preview folder, then Command/I to open the Info panel. Lock the folder. Same with the cache.db file.

Also, in Caches >Metadata>Safari folder, move all the bookmarks files to the trash, then open the Info panel for the Bookmarks folder and lock it.

The result is no more accumulation in Caches, Web Previews incl cover flow and Top Sites. I’ve had these folders locked for over a week now with no adverse affect on Safari performance.

I haven’t tried the above for History as I use it.

Otkako sam to uradio, nemam problema sa Top Sites drešom…

Nabijem ih u glavu za idiotsko rješenje ove super ideje. Umjesto da dodavanje sajta u TS odrade npr. preko desnog klika na tab, pa da se izabere dodavanje u TS, moraš da se rveš sa Safari-jem, ne bi li postavio neki sajt u TS. Potrošio sam 15 minuta i na kraju pukao i odustao…

Pozdrav.

Djole

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 01 July 2009 09:50 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ja sam digao ruke od toga odavno, jos od kad sam peglao betu bio sam se bas obradovao jer sam kontao da je to ista stvar kao i na Operi, da ti dodajes sam i da sve stoji gde jeste. Ali vraga.

U sustini trebali bi da naprave opciju da biras sta hoces, tj. da namestis i da stoji ili da on sam slaze i reda po nekom svom pravili.

Post edited by: Markooo, at: 2009/07/01 21:51

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 06 July 2009 08:47 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  128
Joined  2008-10-13

meni ovaj nov safari radio sporije, a to sa top sites mi je nevidjena glupost. kako da vratim na prethodnu verz. pozdrav svima.

Profile

Posted: 06 July 2009 08:51 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  128
Joined  2008-10-13

hteo sam da kazem da mi ovaj nov safari radi sporije. slucajno sam u brzini dodao slovo ‘o’. cisto da sam sebe ispravim. pozdrav

Profile

Posted: 19 July 2009 08:38 PM   [ # 22 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2008-08-17

Dali neko zna u cemu moze da bude problem kad safrai nece da ucita neke stranice tipa Facebook ,yahoo i da ne nabrajam dalje. Drugaru se problem pojavio i nikako da ga resimo. Isto se desava i sa operom i firefoxom.
Resetovali smo svaki browser vise puta i nista. masina je iMac 24’
radi pod 10.5.7 OS-om

Profile

Posted: 19 July 2009 09:33 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ocigledno nije problem do pojedinacnog brauzera.

Restartujte ruter. Restartujete iMac. Onda mozda prodadi 😊

Profile

Posted: 19 July 2009 10:13 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

miguel wrote:

Dali neko zna u cemu moze da bude problem kad safrai nece da ucita neke stranice tipa Facebook ,yahoo i da ne nabrajam dalje. Drugaru se problem pojavio i nikako da ga resimo. Isto se desava i sa operom i firefoxom.
radi pod 10.5.7 OS-om

Koji internet koristite?

Naime dok sam sad bio na odmoru kod rodbine susretoh se sa wajrlesom i to ona klasicna varijanta antena u ap, iz ap-a utp kabal do kompa. Internet se vukao maksimalno dok nisam provalio da trebam da smanjim velicnu paketa tj. MTU sa 1500 na 750, i sve proradi.

Post edited by: Markooo, at: 2009/07/19 22:14

Signature 

Profile

Posted: 20 July 2009 03:35 AM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

miguel wrote:

radi pod 10.5.7 OS-om

Probaj da setujesh Open DNS /ili da ubacish DNS adrese od provajdera/:

http://www.opendns.com/

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 09 August 2009 10:46 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  109
Joined  2009-01-24

Secam se da je bilo na 4 beta verziji mogucnost da se vrati progress bar….jel moze na 4.02 da se odradi nekako?

Post edited by: cebzab, at: 2009/08/09 10:46

Profile

Posted: 19 August 2009 12:21 AM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Zanimljiv tip za sve one koje bookmark dugme nervira

1. Select the View » Customize Toolbar… menu option.
2. Drag the standalone Add Bookmark button to the toolbar; it’s in the top row. This will break the (+) off the address bar.
3. Drag the Add Bookmark button off the toolbar. It will poof and leave you with a plain address bar.

Signature 

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ iTunes 8.2      Tweet Deck ››