Javile su se i prve nekompatibilnosti, a čak je i sam Apple na svom sajtu objavio kratak spisak. Da li će biti duži videćemo… Spisak se može se videti na: http://support.apple.com/kb/HT3258
Još jedna važna informacije za vlasnike koji imaju Intel Mac, a da su još na starom 10.4 sistemu. Snow Leopard bez problema pravi upgrade i s Tigra, NIJE POTREBAN Leopard! To se postiže sa ovom verzijom od 29$ - to je puno ‘retail’ izdanje OS-a. Dakle, može se napraviti preskok s 10.4 na 10.6.
Danas sam se raspitao na par mesta gde mi je bilo usput za cene i dostupnost kod nas. Neću navoditi imena (nije da radnji ima meleon 😉 ) jer su mi ljudi čsto ovako nezvanično davali obaveštenja.
Procene kada će biti dostupan se kreću od nedelju do dve nedelje dana a cena, nezvanično dakle, je 3400 dinara + pdv. A to mu dođe 4000 dinara a to mu opet dođe dva puta više od cene u zloj Americi.
Ako su ove cene istinite, ovim putem koristim priliku da onome ko ih je takve zamesio, prenesem najtoplije šešeljevske pozdrave: jebem vam mater svima, možete samo da mi pušite kurac.
@Castor: Ja sam radio upgrade pa je sve postavke vec imao i nista me nije pitao.
@DS_Store: Slazem se za cenu ali opet i nije to bas toliko mnogo za firmu koju svi volimo. Ja cu kupiti upravo da bih mogao ocekivati da budu jos bolji. Seselj ili Velja Ilic…hmmm…:)
MacBook Unibody sam u 64bitni mod uspeo da ubacim samo rucno, procitah posle da samo Xenoni idu automatski.
Stići će za par dana iz inostranstva. Normalno da treba podržati Apple kada prodaje čtav OS za $29 a ovi PowerCom Sistemi d.o.o (ili ko je već tu glavni, ne interesuje me) mogu da… sve sam već rekao.
Ma nije problem, rećiću ja njemu da uzme 10 komada (ako mi se toliko ljudi javi); pa ćemo lako poslije da se dogovorimo…
Nego, 10A432 već ima update za Remote Desktop…
Nego, 2 😊; da li se nekome dešavalo da se prilikom pravljenja image-a boot diska ne popakuju svi podaci, tj. fajlovi? Maloprije sam završio sa igranjem na SL 10A432, a prije nego sam ga instalirao na hard, uradio sam backup te particije na image. Nakon restore-a fali mi, za početak, istorija u Safari-ju starija od 2 dana… Hoću da poludim…
Ja za sada hvatam samo utiske odusevljena u brzini i po neku smesnu sitnicu. Recimo, neki gradovi sa Kosova su u Srbiji a nema ni jednog grada iz Crne Gore a ni nje kao drzave. Ocekivali bi da na slici bude i Podgorica
A da li se to meni učnilo da prilikom instalacije nisam nikako mogao da nađem niSrbiju ni Crnu goru, a ni ono nesretno ‘Serbia and Montenegro’?
Ovo je prva poruka koju šaljem sa Snow Leoaprda. B)
Zaista cudno, jer skapirao sam da mi je sva stara podesavanja zadrzao ispravna osim zemlje/vremenske zone u kojoj se nalazim. To sam ispravio i onda mi je ponudio dosta gradova Srbije.