madamov wrote:
U vezi sa AppStoreom i Androidovim storeom:
E, baš danas vidim ovo na Daring Fireball-u:
http://larvalabs.com/blog/iphone/android-market-sales/_
Obavezno pročtati, totalno poniženje i zlostavljanje od strane Apple-a 😊
Npr.:
madamov wrote:
Aman ljudi, dokle više ovo o multitaskingu, ja na iPhoneu od verzije 1.1.4 pa do sadašnje 3.0 isto ovo radim: surfujem, slušam muziku ili gledam film, a pozadini mi telefon vibrira i svirne kada god stigne novi mail.
OK, kapiram da razumeš o čemu je zaista reč ali hajd’ eksplicitno: sada kada se ima cut/copy/paste sve više i više smeta nemogućnost da za trenutak pređeš u drugu 3rd party aplikaciju, završiš nešto i vratiš se tamo gde si bio. Osećam se stvarno glupavo kada nešto radim i moram da zatvorim program, otvorim npr. neki kalkulator/konverter, kopiram podatak, gasim program, ponovo pokrećem onaj prvi i pejstujem…
Objektivno, problem su baterije, to svako normalan shvata, nadam se da će se to popraviti u neposrednoj budućnosti.
I swear ‘cuz I care - sad sam nosio iPod Touch na letovanje čak u Indiju i ne mogu da opišem koliko mi je koristio i kakvih me je sve muka poštedeo, počev od Offline Maps pa nadalje, da sad ne nabrajam. Sprava je genijalna i cela ta priča sa iPhone-om je savršeno isplanirana, to je neverovatno koliko poslova mogu završiti.
Dva ozbiljna ograničenja koja ih gadno je*u su, imho:
1) spolja nametnuto - baterija
2) self imposed - debilana sa redukovanim opcijama za razmenu fajlova. I to razumem zašto je tako ali danas nemati mogućnost razmene fajlova preko npr. bt ili kabla (neki kao storage mode) je jako veliko ograničenje.
Da ovo dvoje reše jednostavno ne bi bilo previsoke cene jer bi praktično sve sem glavnog računara moglo da leti pravo kroz prozor.
I ako naprave ovaj tablet nadam se da neće biti opet nešto obogaljeno, ja sam ciljna grupa :D