< 1 2 3 4 > 
3 of 4
HTC Hero?
Posted: 02 September 2009 01:45 AM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Mario ako nisi primetio dosta sam ironicno pisao, korisnici koji pljuju po iPhonu obicno imaju tu primedbu jer iako na iPhonu postoji multitasking nikad to nije dovoljno i uvek neki drugi telefon ima bolji multitasking.

A to za HTC sam se salio jer je stvarno besmisleno ime i mnogo sam guglao da provalim sta je i na kraju nisam uspeo da pronadjem objasnjenje (ako neko zna neka podeli); a ja ako svojim misljenjem stetim Applu onda jbg.

EDIT: Da sam nesposoban da napisem ime onda ne bi u tekstu mogao da nadjes i HTC i Homo-Tranny-Crap

E sad zasto sam bas upotrebo taj naziv shvatices ako procitas tekst i pogledas slike ali ajde objasnicu Homo - jer je veoma gej sa sve onim zakrivljenjem (opet moje misljenje) Tranny - jer em ima ime koje nas Asocira da zbudzotinu em se moze i vizuelno videti da je pola stvari uzeto sa odrugih proizvodjaca tako da originalnog zamalo pa nema nista i Crap - jer je smece.

I jeste povrsno, nije ni postojala namera siriti u dubinu.

Takodje boli me patka za Apple, istina je da koristim Apple proizvode koji mi pomazu u svakodnevnom radu ali nemam Apple zivot kao Neki, tako da hoce li stetiti ili ne, nije me briga.

Post edited by: Markooo, at: 2009/09/02 01:55

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 02 September 2009 06:27 AM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Mario wrote:

DS_Store wrote:Meni nije jasno da li ti kapiraš šta je Miki mislio, jer ako kapiraš, takav je mtasking svuda. Pričaš i ti o Backgrounderu?Smakni jednu aplikaciju, pređi u drugu, kopiraj šta treba, vrati se u prethodnu.. 😊

Da odgovorim na ovo i na još dva komentara ali sasvim eksplicitno da ne bude nikakvih zabuna: govorim o multitaskingu koji važi za sve ili ga nema uopšte.

Vi ste se uhvatili toga što multitasking formalno postoji, tipa: otvoren Safari a u pozadini ide mjuza. To je jezičko cepidlačenje, oba programa su Apple-ova. Zato sam lepo dao primer: uzmite da kucate nešto pa prebacujte podatke iz drugog programa u taj u kome kucate - c/p jednom, dvaput, triput… sto puta pa će vam biti jasnije koliko je ta priča o postojanju multitaskingu zapravo cinična. Mislim, jeste, formalno multitasking postoji - toliko da se operu ruke.

Eto, i sam mi predlažeš Backgrounder. Ako postoji multitasking zar moram da jailbreakujem telefon/ipod zbog Backgroundera? (načelno pitanje)

I ne znam u čemu je problem s tim, nije telefon sranje, sranje su baterije koje ne mogu to da podnesu. Sranje je kad ti neko prodaje priču da je to super i da tako treba. Kada se niko ne bi bunio ni zbog čega zašto bi neko išta menjao? I pisao sam im u vezi ovoga, naravno.

I nisam te Mario skapirao na šta si mislio kada si rekao: ‘takav je mtasking svuda’. Ako misliš na ostale telefone - s tim se ne bih složio.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 02 September 2009 07:00 AM   [ # 33 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  76
Joined  2007-08-13

HTC = High Tech Computer

Profile

Posted: 02 September 2009 08:47 AM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

I nisam te Mario skapirao na šta si mislio kada si rekao: ‘takav je mtasking svuda’. Ako misliš na ostale telefone - s tim se ne bih složio.

Mislio je na to da i kod njih moraš da pritisneš neko home dugme i da odeš na glavni ekran i klikneš na ikonu aplikacije. Pa kada uradiš tvoj paste, idemo opet na home dugme, pa ikona prve aplikacije, pa copy itd. Sa tvoje strane gledišta, tih sekund ili dva ili pet što si uštedeo jer je aplikacija već bila aktivna u memoriji ne znač mnogo, pogotovo što je ona (su one) u pozadini posrkalo dobrano bateriju.

E, sad, koliko ima smisla stavljati neki alt-tab (mi bi rekli command-tab) fazon na telefon ti vidi, ali po meni je to bez veze.

Sranje je kad ti neko prodaje priču da je to super i da tako treba. Kada se niko ne bi bunio ni zbog čega zašto bi neko išta menjao? I pisao sam im u vezi ovoga, naravno.

Apple je vrlo jasno rekao zbog čega ne mogu third-party aplikacije da rade u pozadini i omogućio im da koriste push servis i notifications. To što neki Apple fanboys govore da je to super, ne znač da je Apple to rekao.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 September 2009 11:15 AM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

madamov wrote:

Mislio je na to da i kod njih moraš da pritisneš neko home dugme i da odeš na glavni ekran i klikneš na ikonu aplikacije. Pa kada uradiš tvoj paste, idemo opet na home dugme, pa ikona prve aplikacije, pa copy itd. Sa tvoje strane gledišta, tih sekund ili dva ili pet što si uštedeo jer je aplikacija već bila aktivna u memoriji ne znač mnogo, pogotovo što je ona (su one) u pozadini posrkalo dobrano bateriju.

Evo npr. Nokia, u mnogo čemu retardirana, rešila je to prilično dobro - držiš home dugme i odmah ti iskoče svi otvoreni programi i u momentu pređeš u neki drugi. Ne vraćaš se ni na kakve ekrane, kada imaš otvorena dva programa prelazak iz jednog u drugi je gotovo momentalan. Pre ili Android nisam koristio ali koliko sam video na snimcima, prelazak iz programa u program se vrši tako što se aplikacija prosto gurne sa ekrana ili nešto slično tome, dakle isto skoro pa momentalno.

Na iPhone OS-u već mora da se radi to što si opisao - povratak na home ekran preko nekog dugmeta iz prostog razloga što ne možeš da držiš dva otvorena programa (3rd party itd. itd.). A vreme podizanja programa uopšte nije zanemarljivo.

I treći put da kažem da ne mislim da je Apple kriv za to, nego današnji stepen razvoja baterija/izvora energije. Samo ako se nikome ne žališ zašto bi iko baš to unapređivao a ne nešto drugo.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 02 September 2009 11:38 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ne moraš ni kod iPhonea na glavni ekrana. Ako imaš SBSettings, a zbog pregršt korisnih funkcija koje pruža, trebalo bi ga imati, dotakneš vrh ekrana, on iskoč, imaš prekidač Processes tu se prebaciš u program koji želiš ili odmah ubiješ višak. Meni je ta varijanta bolja nego da na samom telefonu imam posebno dugne koje to radi 😊

A baterija…jbg..uvek možeš dokupiti externu, kao ja, pa je koristi kad koristiš GPS ili kad terenišeš po gradu ceo dan 😊

Profile

Posted: 02 September 2009 08:30 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

——-> Markooo

Pozdravi Sladju ..

———> myself

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 02 September 2009 11:21 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Markooo wrote:

ali nemam Apple zivot kao Neki

Covjece imas 1700 komentara 😊

bez ljutnje 😊

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 02 September 2009 11:37 PM   [ # 39 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-08-13

Uzo sam ga danas, sve je super strava, kao nov, full oprema, aplikacije i to, al sam skontao kasnije da mi home dugme nema onaj KLIK, vec samo ga pritisnem i to je to. Kome god sam dao ne primecuje nista, al mene bas iritira sto nisam skontao na licu mesta…

ocel’ to ucestalo?

bdw momci drs’te se teme, nemojmo na licne prepiske nista onda nismo uradili 😛

jel tako? tako je!

Profile

Posted: 03 September 2009 08:15 AM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Ako ti ne pravi probleme,
nemoj da se sekiravaš već uživaj!
😊

Post edited by: sim.a, at: 2009/09/03 08:16

Profile

Posted: 03 September 2009 10:36 AM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Da, moj bivsi 3G je kupljen nov i on isto nije ima click samo press, ali sam to pripisao razlici izmedju 2G i 3G modela, nista vise 😊

Profile

Posted: 03 September 2009 03:42 PM   [ # 42 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-08-13

Hvala prijatelji, sad mi je lakse 😊

Profile

Posted: 04 September 2009 10:32 AM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Eto ti i karma da lakše spavaš... 😉

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 04 September 2009 09:18 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

bu2nin wrote:

Markooo wrote:

ali nemam Apple zivot kao Neki

Covjece imas 1700 komentara 😊

bez ljutnje 😊

da od toga je 1200 copy/paste sa google, odgovori na koje kakva pitanja i patanjca 😊

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 08 September 2009 05:18 PM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Pošto se ovde spominjaše onaj polu-providni HTC:

&vendor=Sony%20Ericsson&bez=Xperia%20Pure&imgnum=5

Signature 

Carnival of Flesh