Pročtah malopre na drugoj temi da madamov ponovo spominje metod čšćenja MM pa se setih da se o tome pisalo i ovde:
madamov wrote:
Ja sam koristio alkohol, ali sam natopljavao one štapiće za uši u alkohol, pa mazao na kuglicu i okretao je, a onda krvnički kotrljao kuglicu po čstom papiru u krst. I tako jedno 20 puta. A onda je miš prestao da skroluje u potpunosti na kuglicu, već sam pomislio da sam ga načsto pokvario. Ujutru uzmem da probam, radi perfektno i od onda je prošlo tri meseca bez da je kuglica jednom štucnula.
Da li je neko uspeo da uspešno ponovi ovu operaciju (izuzev madamova, naravno 😛) jer kod mene to ne uspeva.
Govorim u prošlom vremenu jer sam skoro pa potpuno digao ruke od miša ali čsto da probam još jednom ako ima vajde. Prvo sam pokušavao ono što Apple savetuje na svojoj strani (ima i video); pa onda ovu varijantu sa alkoholom i na kraju sam ga otvorio i video da su valjci zapravo bili totalno ućebani. Ili kako je drdra opisao:
drdra wrote:
Nakon izvidjanja terena, zakljuceno je da se na valjcima koji se prilikom odstranjivanja kuglice daju uociti po dubini teritorije, skupljaju neprijateljske naslage prljavstine, te kontrarevolucionarne dlake koje se oko valjaka umotaju, te se drugim borbenim metodama, sugerisanim u prethodnim ekspozeima, ne mogu ukloniti.
Ne kapiram kako je Apple mogao da preporuč ono trljanje, kako se na taj načn mogu odstraniti dlake i slepljena štroka? Ima li neko da je pronašao metod koji provereno radi a da ne traži otvaranje miša (već sam skenjao plastiku na jednom konektoru)?
Post edited by: DS_Store, at: 2009/09/04 16:04