Airport problem
Posted: 01 September 2009 06:59 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  864
Joined  2007-11-26

da li neko ima airport station i sbb internet? trebala bi mi pomoc oko podesavanja
isao sam da sve automatski nadje i spojio mi je bez problema cak sam i sifru postavio al mi se od jednom samo ugasi lampica na airportu i nestane net. posle toga moram da ga istekam iz struje i ponovo ukljucim i onda je sve ok neko vreme i onda ponovo zagasi. jel ima neko ideju u cemu sam pogresio da li ima neko podesavanje koje nisam video? ili je neispravan airport?

Profile

Posted: 01 September 2009 07:11 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Imao Airport Express i radio je isto tako. Lek nisam nasao.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 01 September 2009 07:45 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Ja bih rekao da je problem sa strujom. A da bi bili sigurni, pveži Maca i Airport mrežnim kablom, pa kada ti se esi da se isključ lampica probaj preko žice da se povežeš Airport Utilityjem. Ako je struja problem, nećeš moći, logično.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 September 2009 08:40 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Ok da se ispravim, kod mene je lampica sa zelene skakala na crvenu tj. narandzastu ali je svetlila. Net je bio SBB. Ako bas nestane lampica onda je struja kao sto kaze madamov.

Signature 

Profile

Posted: 01 September 2009 08:45 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-26

sad sam promenuo uticnicu, za sad radi. ako se opet ugasi probacu to sto si mi rekao da ga povezem kablom na imac pa cu da vidim. nadam se da nije marko ko sto kazes :( jel to moze da se servisira ili mu nema leka ako je struja problem?

Profile

Posted: 01 September 2009 08:54 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-26

sad sam primetio da mi u airport utility-u stoji da imam 2 problema Configuration over WAN i SNMP over WAN ne znam da nema to neke veze?

Profile

Posted: 01 September 2009 09:37 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Iskreno ne znam, ja sam taj Airport uzeo od druga koji ga ne koristi vise, znaci radio je nije pokvaren i sl. (njemu je radio perfektno) i hajde da probam i onda su krenule muke i posle jedno 15 dana sam digao ruke i vratio se na kabal i to je to. Srecom nisam ga kupio pa onda prozivljavao to, mada u razgovoru sa Nemanjom (appleservis) a cini mi se da je drdra tu bio prisutan, spomenuo sam ovaj moj problem i Nemanja je rekao da je prolazio kroz takva slicna iskustva sa korisnicima, a i ja znam par ljudi koji ponekad imaju slicne problem jer im valjda zaglupe uredjaji, otkud znam.

Signature 

Profile

Posted: 01 September 2009 09:51 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

vujke83 wrote:

sad sam primetio da mi u airport utility-u stoji da imam 2 problema Configuration over WAN i SNMP over WAN ne znam da nema to neke veze?

Kakav problem? Misliš, da nije uključeno?

‘Configuration over WAN’ štrikliraš kada želiš da dozvoliš da se Airport administrira spolja, tj. da možeš recimo da mu pristupiš sa udaljene lokacije.

‘SNMP over WAN’ je slična stvar, samo za logove i konfiguraciju (SNMP je skraćenica od Simple Network Management Protocol, pa proguglaj).

Ukratk, nijedna od ove dve opcije nema veze sa gašenjem rutera i slobodno ih drži isključene.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 September 2009 10:07 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-26

pa imam opciju da ih stikliram da bude ignore 2 problems tako mi pise i ponudjena su mi ta dva ali za sad sve ok radi sija zelena lampica

Profile

Posted: 05 September 2009 11:20 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  493
Joined  2009-02-06

Evo i ja da se ubacim malo 😉 mislim da nije problem struja vec da je problim do ovih debila iz SBB-a.
I ja sam korisnik SBB-a i do skoro mi je sve funkcionisalo kako treba ali sada sve cesce i cesce imam problema sa netom, zvao sam ih i oni kao kazu to je do mog podesavanja sa DHCP, ali ljudi ja to koristim vec vise od godinu dana i sve je radilo kako treba kako sad ne valja, ne znamo mi nista - nije to do nas.
DJubrad jedna pokvarena!

Profile

Posted: 05 September 2009 12:10 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-26

to sto je mene mucilo nije do sbb-a meni se jednostavno gasio airport! sija lampica zeleno sve radi normalno i onda se ugasi i naravno nema neta a ni mreze. nasao sam na googlu dosta ljudi se zali na to, i kolko sam skontao niko nije nasao resenje. kazu da je hardverske prirode, nema veze sa provajderom. a sbb je posebna prica!! podrska im je uzasna nemaju veze sa zivotom.

Profile

‹‹ mkv bez seckanja      Front Row??? ››