Problem sa MS Office i OpenOffice
Posted: 09 September 2009 05:08 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  17
Joined  2006-01-02

Javljam se vrlo retko na ovaj forum, uglavnom onda kada moj sef ima probleme sa svojim MacBookPro. Ovaj put mu se krashira MS Office (piratski) kao i OpenOffice pri otvaranju nekih fajlova, a takodje to se dogadja i prilikom rada u ovim programima kada kuca neki tekst bez ikakvog pravila ili reda, nekad padne, nekad ne. U sustini, ne radi onako dobro kao pre nekoliko meseci.

Ja sam radio sledecu stvar: otvorim Aplications, obrisem (jer ne znam kako se deinstalira) OpenOffice fajl od 400 MB, skinem sa neta novu instalaciju i instaliram. Naravno, nista nisam dobio.

E sad, s obzirom da sumnjam u MS Office, kako da deinstaliram pravilno taj paket i gde na netu da nadjem piratsku verziju ovog MS paketa? Logika je da deinstaliram sve sto brlja pa da instaliram ponovo. Mozda je to windows logika, ali ne znam sta mi drugo preostaje. Mozda neko zna?

Sefu se najvise svidja Nisus, ali ne vide se fusnote u nekim tekstovima koji su prosli OCR i zbog toga ne moze samo njega da koristi.

Help, help, help…

Profile

Posted: 09 September 2009 05:21 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Pozdrav,

deinstaliranje kao na Windowsu nije bas zastupljeno, neke vece aplikacije imaju svoje deinstalre ali to su aplikacije koje razbacaju svoje fajlove okolo. U vecini slucajeva deinstaliranje se vrsi pomocu drag&drop u kantu i to je to, mada ja bih ti preporucio AppCleaner, besplatan je i radi odlicno.

Znaci skini ovu aplikaciju, nadji u Application folderu MS Office prevuci je u ovaj program i on ce sve fajlove vezane za MS Office da posalje u kantu.

Logika ti je donekle dobra, bilo bi lepo znati koji sistem ima tvoj sef (mada je Leopard sigurno) i koja verzija, da li je updatovana?

Maja topla preporuka je da tvoj sef proba iWork paket, Pages (isti kao i Word po meni bolji naravno); Keynote (zamena za PowerPoint) i Numbers (zamena za Excel) .

http://www.apple.com/iwork/

Inace sa vremena na vreme npr. svakih 6 meseci je pozeljno da se uradi re-instal sistema da se osvezi, pri tome bekapuje i skinu novi update-ovi.

Za nabavku software sta gde i kako kontaktiraj me na PM.

Post edited by: Markooo, at: 2009/09/09 17:23

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 09 September 2009 05:42 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  17
Joined  2006-01-02

Hvala, PM poslat!

Profile

Posted: 09 September 2009 06:50 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Još jedna stvar za proveru: ukoliko je reč o Office 2004 paketu na Intel Macu Ondaatje probati Office 2008.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

‹‹ corel 11      iTunes 9 ››