<rant warning>
ok,
ovaj ‘problem’ za sad niko nije reshio, bar koliko sam ja uspeo da izgooglam, ali ja se uzdam u domaci skill hahahah…
dakle, voleo bih da uklonim scrollbar sa prozora terminala. ne scrollback bafer, samo scrollbar, ruzan je : )
navikao sam na linux terminale koje sam koristio u potpuno borderless rezimu - nikakve dekoracije prozora samo crni transparentni pravougaonik i bela slova.(alt_drag je bio move a alt_middle_drag je bio resize.. milina : )))
znam da to ovde ne moze i spreman sam da zivim sa title barom ali bih voleo da scrollbar ode.
postoji mnogo ponudjenih resenja na netu ali sva ona se ticu tigra, jedino resenje za leopard je instaliranje app-a po imenu Deeper (isti ljudi koji prave Onyx) , ali ni on ne radi posao. postoji opcija, ali ne funkcionise.
——-
ovo me dovodi do drugog dela post-a koji se tice aplikacije iTerm, koja je terminal emulator sa podrskom za gasenje scrollbara. to ovde radi, i sve bi bilo kako treba, medjutim u iTermu nemam vidljiv cursor.
procesljao sam sve opcije, blinking cursor, menjao mu boju, cursor type (box, vertical, underline) ali se jednostavno ne pojavljuje.
sad idem da kopam neke config fajlove da probam da nadjem taj switch ili sta god, ali reko’ da bacim prvo ovde post, siguran sam da dosta vas koristi terminal…
(iako verujem da vam scrollbar ne kopa oci, rad bez kursora je prilicno neizvodljiv)
izvinjavam se na kolicini teksta : )
poz!