iPhone baterija - iTunes 9
Posted: 10 September 2009 10:08 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Jutros sam se probudio sa totalno ispraznjenim telefonom. Prvo sam se uplasio da da je crko jer nije hteo da se upali uopste. Skontao sam da je totalno prazan tek kad sam ga nakacio na punjac.

Otisao sam na spavanje sa 100% punim telefonom posto sam instalirao novi iTunes 9, probao sinhronizacije i pokusavao da dobijem onaj vrag da rasporedjujem ikonice dok nisam shvatio da je za to potreban iPhone OS 3.1.

Nakon toga sam instalirao Blades of Fury probao je i to je to!

Nakon neprijatnog iznenadjenja jutros, napunih bateriju (bio je na punjacu dobrih 2-3h); otisao do grada malo slusao muziku, razgovarao da bi se evo sada opet neprijatno iznenadio posto se ugasio totalno!!! Nema onih upozorenja battery low etc…

Da li se nekom jos tako stogod desava? i da li ovo moze da bude posledica novog iTunes-a?

(jel bi mozda jedan RESTORE sredio stvar?)

Profile

Posted: 10 September 2009 10:14 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Kod mene je sve regularno, novi iTunes, tel celu noc bio ukljucen u komp, uradio sync, citav dan slusao iPod, Facebook, Twitter, MySpace aplikacije koristio, Uradio update preko AppStore za neke aplikacije, peglao mail, baterija malo otkinuta, tipa 10-15% drugim recima puna je i dalje.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 10 September 2009 11:07 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Da, tako je i meni radio do juce. Znaci mogao sam i po 2-3 dana da ga ne prikljucujem na punjac.

Inace primetio sam jos jednu stvar jutros kada je bio na punjacu dok se punio bio je izuzetno vruc… kao kada se igra neka zahtevna igrica… sada preko USB-a priljucenog na MacBook Pro nije uopste vruc normalno se puni…

Onda mora da mu nesto drugo ‘bateriju’. Sta bi to moglo da bude?

(zaboravih da kazem da sam pored igrice update-ovao Cydiu i aplikaciju ToDo)

Profile

Posted: 10 September 2009 11:22 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Instaliraj BossPref pa vidi koji procesi rade. Prevuci prstom po vrhu ekrana i otvorice ti se prozorcic i videces.

Inace kad mene je stalno iskljucen WiFi (sem kad radim update mail-a, kad koristim twitter); Push mi je iskljucen osim za Mobile me, Edge mi je skroz disable, 3G takodje.

Signature 

Profile

Posted: 11 September 2009 01:04 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

Ja sam imao isti problem kada sam presao na 3.0, vec sam pisao o tome. Evo ga copy-paste:

Ja sam meto 3.0 na moju stari 2G iPhone (evo sada ce skoro 2 godine) pre 7 dana i desava mi se nesto cudno - baterija mi traje manje od pola dana… u pocetku je izdrzavala oko 10 sati, a sada mi ode za manje od 3-4 sata… + se telefon greje ko nenormalan + poludese mi svi zvucnici (u televizoru, telefonskoj slusalici na TVu, svuda)...

[img size=150]http://www.iphonehellas.gr/wp-content/uploads/2009/06/iphone_os3_battery_drain.jpg[/img]

Pronašao sam rešenje, pa da podelim sa vama. Možda vam deluje kao bezazlen problem, ali ako imate telefon kome baterija traje 3 sata, ne možete ništa da radite sa njim.

Elem, potrebno je otići na Settings->Mail, Contacts, Calendars->Fetch New Data i staviti Push na OFF. Zatim idite u Advanced setovanje i tamo za svaki mail account koji imate prebacite sa Fetch-a na Manual. Vratite se u glavni meni, isključte i uključte ponovo telefon i sve će biti sredjeno - baterija traja kao i ranije (ako ne i malo duže) telefon se ne greje više, nema propuštenih poziva…

Meni je završilo posao, nadam se da će i vama.

Post edited by: Darko Wolf, at: 2009/06/28 17:58

Profile

Posted: 11 September 2009 01:09 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

A evo jos jednog resenja.

Post edited by: Darko Wolf, at: 2009/09/11 13:09

Profile

Posted: 11 September 2009 02:43 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

To je prvo sto sam i ja uradio. A onda sam sinoc deinstalirao nesto iz Cydie i danas (za sada) mi radi ponovo sasvim normlano 😊

U mom slucaju mozda su za sve krivi i mali zeleni gremlini. Hvala na pomoci. U svakom slucaju dobro je znati ove ‘cake’ 😊

Profile

Posted: 11 September 2009 08:39 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Darko Wolf wrote:

A evo jos jednog resenja.

Ovo je samo za 2G 😊

Profile

Posted: 11 September 2009 09:32 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Znam da ce ovaj clanak zvucati besmislen

http://i-phone-home.blogspot.com/2009/07/pinchmedia-anatomy-of-spyware-vendor.html

ali mozda ima smisla 😊
Elem upozoravaju da pojedine aplikacije su malware/spyware ustvari, i tako dok one skupljaju podatke i rade u pozadini i baterija odlazi u nepovrat. Preko RSS-a sam ga nekad davno dobio ne mogu da se setim koji je feed bio.

Signature 

Profile

Posted: 12 September 2009 07:35 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-08-12

Moje iskustvo je vezano i za 2G i za 3G. Posle Pwangea sam prvi put oba telefona restorovao iz backupova koja sam imao na racunaru. Baterija je curela samo tako. Inace mi je i Push i sve ostalo uvek ukljuceno. Nije bilo problema pre 3.0 verzije. Drugi put sam za oba telefona uradio posle Pwange kao da su novi telefoni i prebacio posle ono sto mi je trebalo od aplikacija, muzike i ostalog. Baterija bez problema izdrzi i po dva dana posle ovakvog postupka. Mislim da je vredelo zezanja.

Signature 

Misa

Profile