daje poruku: The server response was: 5.7.1 <xxxx@bitsyu.net>: Relay access denied
Nudi da izaberem drugi outgoing mail server. ADSL imam preko Verata i za sve email naloge sam podesio njihov outgoing mail server.
Desavalo mi se to ponekad i ranije, i kad sam bio odabrao ‘eunet’ (preko dial up sam se konektovao); uspevao sam da posaljem mail. Posle izvesnog vremena to se sredjivalo samo od sebe, ali sada ni preko euneta ni yubc nece da salje mail. sta se to desava i sta da se radi?
d The server response was: 5.7.1 <xxxx@bitsyu.net>: Relay access denied
ADSL imam preko Verata i za sve email naloge sam podesio njihov outgoing mail server.
Biće da su uključli autorizaciju, vidi pod SMTP podešavanjima za bitsyu da li ti je uključena autorizacija, odnosno Autehnentication. Postavi ‘Password’ kao opciju, upiši username i password i selektuj ga da kad šalješ sa njihovog naloga uvek koristi taj SMTP.
Trebalo bi da ti reši problem, ukoliko je sve u redu sa nalogom kod provajdera. To bi trebalo prvo da proveriš, a to možeš preko webmail-a. Ako tu prođe sve kako treba, onda bi trebalo i ovo podešavanje da ti reši problem.
To se dogadja kada si ulogovan na jednog provajdera, a hoces da saljes i primas mail preko drugog.
Moras da promenis portove i ukljucis SSL, ili da se ukacis na onog preko kojeg hoces da razmenjujes postu.
drdra je u pravu, nem možeš da šalješ mail sa drugog provajdera. Probaj da uključš autentikaciju, ali čsto sumnjam da će to proći.
Nego, ja bih pokrenuo drugu temu: zašto uopšte koristiš Email nalog od provajdera? Uzmeš GMail (ili .macserbia.org B) ) i primaš i šalješ mailove odakle hoćeš i preko kog god provajdera hoćeš.
Ako mislis da je do maila reinstaliraj samo mail app, imas na svakom ins. dvd folder optional instals.
Instalirao sam nov sistem na laptop, i otisao na more, tamo je smtp server bio mail.t-com.me, i radilo je sve, kad sam se vratio, ni na laptopu ne radi. prilikom instalacije na laptop, uradio sam search i sve sto je u nazivu nosilo ‘mail’ prebacio sam iz starog sistema u novi, znaci i ono sto zeza.
zzare wrote:
Biće da su uključli autorizaciju, vidi pod SMTP podešavanjima za bitsyu da li ti je uključena autorizacija, odnosno Autehnentication. Postavi ‘Password’ kao opciju, upiši username i password i selektuj ga da kad šalješ sa njihovog naloga uvek koristi taj SMTP.
Trebalo bi da ti reši problem
Jok
zzare wrote:
ukoliko je sve u redu sa nalogom kod provajdera. To bi trebalo prvo da proveriš, a to možeš preko webmail-a.
Webmail radi bez problema
drdra wrote:
To se dogadja kada si ulogovan na jednog provajdera, a hoces da saljes i primas mail preko drugog.
Ma nece da salje ni svoje mailove (Verat)
drdra wrote:
Moras da promenis portove i ukljucis SSL, ili da se ukacis na onog preko kojeg hoces da razmenjujes postu.
Ukljucio SSL, samo daje poruku: Use the pop-up menu below to try a different outgoing mail server. All messages will use this server until you quit Mail or change your network settings.
a ne kaze koja je greska, i ne salje.
Koji port da stavim, umesto 25?
RM
P.S. Proverio, ne salje kad sam ulogovan preko verat-a, eunet-a i bitsyu-a, a radi kad se ulogujem preko yubc-a i to i sa, i bez SSL-a ??? Naravno, svaki put sam stavljao odgovarajuci smtp server.
drdra je u pravu, nem možeš da šalješ mail sa drugog provajdera.
Ali to je vec godinama tako radilo, bez problema,, i kao sto rekoh ni nalog sa verata, ni euneta nece da salje ni svoje mailove kad sam preko njih ulogovan
madamov wrote:
uopšte koristiš Email nalog od provajdera?
Pa vec godinama koristim istu email adresu (za poslove); i ne mogu da je izbacim iz upotrebe.
madamov wrote:
Uzmeš GMail (ili .macserbia.org B) ) i neprimaš i šalješ mailove odakle hoćeš i preko kog god provajdera hoćeš.
Imam i neke GMail adrese, ali ne zelim da koristim webmail, vec Mac-ov mail, da bih uvek imao u kompu stare mailove. Znaci GMail koristim preko POPa, i moram da stavim smtp server provajdera preko koga sam ulogovan, zar ne?
Verat je jedna obicna bagra koja nema veze sa poslom i zivotom ali o tome nekom drugom prilikom. Pokreni lagani transfer svih ljudi sa Verata na nesto normalnije veruj mi isplatice ti se visestruko!
Kao sto ti je madamov preporucio najbolje ti je da koristis GMail i da u njemu podesis da ti dolaze poruke od Verata
GMail.com / Settings / Accounts and Import
ili da ti ovde otvorimo @macserbia.org account (to je najbolja varijanta, tada si kul, mace to vole B) )
Ako se odlucis za macserbia ovde imas upustvo kako to da podesis.
Inace GMail ti daje 2 veoma lepe mogucnosti: Import mail and contacts i Send mail as.
Imam i neke GMail adrese, ali ne zelim da koristim webmail, vec Mac-ov mail, da bih uvek imao u kompu stare mailove. Znaci GMail koristim preko POPa, i moram da stavim smtp server provajdera preko koga sam ulogovan, zar ne?
Gmail već dugo omogućava i IMAP pristup mailu. I ne, ne koristiš provajderov SMTP server, već Guglov smtp.gmail.com.
Takođe, sa IMAP-om dobijaš mnoge lepe stvari, na primer pređeš kod nekog drugog na mašinu i otvoriš nalog u Mailu, sve poruke koje si poslao idu u Sent Items na serveru tako da kada dođeš kući one su u Sent messages mailboxu i na kućnoj mašini.
Što se adrese tiče i toga da je koristiš godinama, počneš polako da obaveštavaš svoje klijente da koriste novu adresu i UVEK IM ODGOVOR POŠALJEŠ SA NOVE ADRESE iako ti oni šalju na staru i za godinu dana ćeš videti kako ne dobijaš skoro nijedan mail na staru adresu.
Ono sto sam ja uspeo u ovom trenutku da iskopam na netu je samo ono čme sam rešavao problem PRIJEMA Veratovih mejlova, a to je uključvanje SSL-a preko porta 995 za POP server. Skoro sam imao taj slučaj, i to je to, proradi prijem sa Verata preko SBBa.
Ako se dobro sećam (to nije bilo skoro); slična fora postoji i za SMTP sever. Izvini što pričam otprilike, ne mogu da se setim, čni mi se da sam zvao Veratovu tehničku podršku pa su mi dali parametre koje treba da stavim.
Probaj port 31, kao da mi se taj neki broj vrti po glavi… javlja mi se…:blink: i nazovi Verat.
Cerka mi koristi iskljucivo web mail, pa sam na njenoj masini napravio (u ‘svezem’ Mail-u) dva naloga (verat, i bitsyu); pokusao sa oba da posaljem email, i dobio isti rezultat kod oba:
Error
This message could not be delivered and will remain in your Outbox until it can be delivered.
Verify that you have addressed this message correctly. Check your SMTP server settings in Mail Preferences and verify any advanced settings with your system administrator.
Ukjucim SSl, iskljucim, uvek isto. Saga se nastavlja.
drdra wrote:
Sto se tice primanja, to mi je jasno - neki provajderi ne dozvoljavaju da skidas sa njihovog servera ako si ulogovan preko nekog drugog (mada bitsyu dozvoljava i nisam imao problem sa skidanjem, vec samo sa slanjem); ali za slanje to ne bi trebalo da ima veze, jer koristim smtp server provajdera sa kog sam se ulogovao, a server NEZNA koja email adresa je upisana u mom mail klijentu, zar ne?
Markooo wrote:
Verat je jedna obicna bagra koja nema veze sa poslom i zivotom ...
Ma znam, saljem ljdima mail a on im zavrsi u spam folderu, pa ne konstatuju da su dobili, ili cak ne prime (dobijem poruku undelivered…); posto njihov provajder odbije da primi zbog spam sadrzaja???, a ja samo odgovaram coveku na njegov email.
Markooo wrote:
Pokreni lagani transfer svih ljudi sa Verata na nesto normalnije veruj mi isplatice ti se visestruko!
Odavno razmisljam da predjem na nekog drugug provajdera, bio sam kod beotel-a i beocity-ja i nisam bio zadovoljan brzinom - agregacijom, Verat je tvrdio da nema agregaciju, pa sam presao, a sad beocity to isto tvrdi i jos su jeftiniji, ali jednom sam se opekao…
Gde da predjem a da se ne predjem, ko je zaista pouzdan??? Treba mi hitno savet, posto imam jos dva dana fore da otkazem verat, a da ne udjem u novi mesec (pa da moram da ga platim).
Nisam mislio na Verat kao internet provajder nego na mail adresu. Ja ti jedino od provajdera mogu preporuciti SBB, mada opet sve zavisi u kom delu grada si.
Verat i Vektor = Bagra
(za ostale ne znam)
A Verat je po pitanju neta jos i dobar po pitanju hostinga su katastrofa, nemaju cpanel a svaki sajt koji je hostovan na Veratu http://www.ime-sajt.com/stats i gledas statistiku, znaci moze i kurte i murte da mi gleda statistiku tuzno.
Za sve ovo vreme sam samo jednom imao iskustva sa veratom kao provajderom, i jednom kao hosting provajderom. Ocaj i tuga i jedno i drugo…ko moze, neka bezi glavom bez obzira od njih…sve je bolje…
Sto se tice primanja, to mi je jasno - neki provajderi ne dozvoljavaju da skidas sa njihovog servera ako si ulogovan preko nekog drugog (mada bitsyu dozvoljava i nisam imao problem sa skidanjem, vec samo sa slanjem); ali za slanje to ne bi trebalo da ima veze, jer koristim smtp server provajdera sa kog sam se ulogovao, a server NEZNA koja email adresa je upisana u mom mail klijentu, zar ne?
Zna, i upravo zato ti ne daje da mail ide preko njihovog servera jer to najčešće rade spemeri. Biće da su provajderi nešto menjali i opet zabranili skidanje i slanje maila sa drugih domaćih porvajdera.