FM transmitter, jel ima neko iskustva?
Posted: 27 September 2009 08:25 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  125
Joined  2008-06-06

Pre mesec dana sa pazario neki FM transmiter na koji sam povezivao stari iPod, za kola naravno.

U pitanju je neki EDNET, kupljen u Elektonikiu na Dorcolu.

http://www.ednet-gmbh.de/?lang=en&page=1&cat=10,40,6&artnr=61301

Dok sam bio na moru, mogao sam da ga podesim na frekvenciju koja je free u opsegu koji je naveden u uputstvu:

‘15 preset FM channels from 87,7-89,1 and 106,7-107,9 MHz’

U Beogradu nema shanse. Sve u ovim opsezima je zauzeto i najbolji zvuk koji mogu da dobijem je nesto nalik zvuchniku bachenom u bunar. Dakle, za sada mi se chini da je sprava kod nas neupotrebljiva.

Na nekim nashim forumima sam prochitao da to ljudima radi u kolima fino. Ne znam o kojim proizvodjachima uredjaja se radi ali od ovog EDNET-a vidim nema vajde.

Jel ima neko reshenje za ovo ili da gledam nekog majstora da mi hakuje Hondu da direktno vezujem iPod?

Signature 

\\\\\\\"You can\\\\\\\"t have a light without a dark to stick it in.\\\\\\\"
                            -Arlo Guthrie

Profile

Posted: 27 September 2009 10:59 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Nadji ti neki dock za taj iPod koji ima audio out i uzivaj. Nesto slicno kao dock za iPhone

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 28 September 2009 12:45 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-06

I dalje se trazi neko reshenje za FM.. 😊

U sluchaju da se ipak odluchim ‘na zicu’, jel zna neko majstora dobrog za te stvari?

Pronashao sam jedan odlichan link za bash moj model kola:
http://www.hondafitjazz.com/audio.htm

Tachno je opisano sta treba uraditi, ali iskreno, nisam bash vichan ovakvim buzevinama.

Voleo bih kada bi mogao da se neki dock uradi, pa da na upaljachu bude napajanje za punjenje a da drugi kabl ide u ovaj aux. Sve to naravno da bude napolju, a ne u Glove Box-u kako su oni reshili u uputsvu na ovom linku.

Jel zna neko jel ima neko out-of-the-box reshenje za ovo ili mora da se budzi?

Signature 

-Arlo Guthrie

Profile

Posted: 28 September 2009 08:40 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

U sluchaju da se ipak odluchim ‘na zicu’, jel zna neko majstora dobrog za te stvari?

Znam ja drugarevog drugaraDekija koji mi je ugrađivao radio u Ladu pre par godina. Radi i alarme i još svašta, tamo je negde kod Gradske bolnice na Zvezdari, pa ću iskopati broj telefona kasnije tokom dana.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 28 September 2009 08:55 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-06

Odlichno…

Preferiram rusku shkolu 😉

Shalim se, nabaci telefon da zvrcnem choveka.

Signature 

-Arlo Guthrie

Profile