< 1 2 3
3 of 3
Mail nece da salje pisma???
Posted: 30 September 2009 09:22 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Matori kani se Verata losi su skroz, ne znam sto si uopste uplacivao kod njih kad smo ti svi rekli da su bagra, mislim da ostali provajderi cak daju mesec dana besplatno ako predjes sa drugog na njih, (cini mi se da je Sezam davao, da li je i sada ima ta sema ne znam); email provajdera ne koristis ZAPAMTI, to je boze ne daj i to ti ne treba, koristis lepo Gmail, ili Yahoo, ili sta god drugo, evo moja preporuka ide za MobileMe http://www.me.com placa se ali daje gomilu varijanti ili cak .Mac i to je ekstra. Za sada kao sto ti je madamov predlozio pocni da saljes i odgovaras ljudima sa nekog drugog mail-a ili posalji svim ljudima sa liste mail i obavesti ih da si promenio mail i zamoli ih da ti odgovore da su primili mail kako bi bio siguran da su promenili kontakt.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 30 September 2009 10:03 PM   [ # 32 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  56
Joined  2007-07-31

Markooo wrote:

Matori kani se Verata losi su skroz, ne znam sto si uopste uplacivao kod njih kad smo ti svi rekli da su bagra.

Pa danas je bio zadnji dan da odjavim, da sam cekao sutra, ipak bih morao da platim taj mesec, a da sam odjavio ostao bih 10tak dana bez interneta sto nije opcija, a nisam dobio neki definitivan odgovor gde da predjem, pa nisam ni mogao da (na brzaka) donesem odluku.

RM

Profile

Posted: 30 September 2009 10:25 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Ja sam uslugom i podrškom u Beotelu bio veoma zadovoljan. Da nije uletela sadašnja varijanta komšijske raspodele SBBa, ostao bih kod njih.
Vrlo su ljubazni sto se tiče bilo kakvog otklanjanja kvarova i smetnji, imao sam teškoća da stvar proradi, ali su se jako potrudili, i kad je proradilo, sve je bilo veoma ok.
Ako moraš ADSL, preporučujem Beotel. Ako može SBB, onda to.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 30 September 2009 10:31 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

RetroMan wrote:

castor wrote:

Ja sam na Beotel-u, a mail mi je na EUnet-u…

Kako (i sta) si podesio da mozes da skidas mail sa EUnet-a, iako si ulogovan preko Beotel-a?

RM

Odeš na my.eunet.rs, uloguješ se sa svojim username-om i password-om, ideš na Podešavanja, pa u sekciji Pristup mailbox-u štikliraš onu kućicu što tamo stoji (pored piše: ‘Korišćenjem ove sigurnosne opcije, podižete nivo bezbednosti prilikom pristupa Vašoj pošti, sa mreža drugih domacih Internet Provajdera.’).

Nakon toga, u Mail-u podesiš da ti je POP3 server pop3.eunet.rs, a na tab-u Advanced upišeš port 995, štikliraš SSL i za Authentication staviš Password.

Restartuješ Mail i to treba da radi.

Napomena: u slučaju da nisi pročtao u Control Panel-u na my.eunet.rs, za svaki 1MB skinute pošte, EUnet skida 6 minuta vremena. Tako da obrati pažnju da moraš da imaš vremena.

Za slanje pošte koristiš mail adresu kod provajdera kod koga ti je aDSL i njihov SMTP server ili gMail i njihov SMTP server, kao što su ti ljudi predlagali. U principu je kod svih obavezna autentifikacija (upišeš njihov SMTP server, svoj username i svoj password za mail adresu koju si otvorio kod njih, pa u authentication izabereš Password).

Pozdrav.

Djole

Post edited by: castor, at: 2009/09/30 22:32

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 01 October 2009 10:14 AM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

‘When setting up an email account like Gmail, 10.5’s Mail Setup Assistant provided an option to do it automatically or not via a checkbox in the Setup Assistant.

That checkbox is gone in Mail 4.0 in Snow Leopard, and Mail Setup assistant creates such an account automatically. In particular, a Gmail account is always created as IMAP, with seemingly no way to create it as POP.

To bypass the automatic account creation, hold down the Option key after entering your email address and password. Then the Create button will change to Continue, and Mail will allow you to set up the account manually. I should add that I consider the elimination of the checkbox for automatic setup in favor of this method to be an awful design decision that defies logic or explanation.’

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 01 October 2009 08:57 PM   [ # 36 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  56
Joined  2007-07-31

castor wrote:

Restartuješ Mail i to treba da radi.

Hvala, radi i bez restartovanja.

RM

Profile