Plava boja
Posted: 13 June 2005 04:32 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  125
Joined  2005-04-30

Predlazem da na sajtu umesto zelene
plava boja bude dominantna.
:sick:

Profile

Posted: 28 June 2005 07:03 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-30

Ovako ličmo na Jabučnjak - možda je ipak bolje plav…
😊

Profile

Posted: 29 June 2005 01:50 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  102
Joined  2005-05-01

Zelena boja je boja koja odmara
Plava je depresivna
.....
😉

Signature 

Neshke

Profile

Posted: 29 June 2005 02:14 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-30

OK
Ako ti kažeš
:whistle:

Profile

Posted: 29 June 2005 02:29 AM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2005-06-27

Slazem se da default boja bude plava - zelena je nekako un-Apple :(

Ako hocete, posto sam moderator na AquaSoft.org, mogu da vam nabavim skin za vB3 (po mom misljenju mnogo bolji softver od trenutnog)

http://www.aqua-soft.org/board/

Profile

Posted: 29 June 2005 12:11 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Unbeliever wrote:

Ako hocete, posto sam moderator na AquaSoft.org, mogu da vam nabavim skin za vB3 (po mom misljenju mnogo bolji softver od trenutnog)

http://www.aqua-soft.org/board/

Koliko vidim, to je samo forum, a ne CMS ili se varam? Prednost mamboa je content management, verovatno ima boljih, ali bar dva člana su imala ranija iskustva sa Mambom i mislim da je on bio logičan izbor.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 June 2005 02:23 PM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Joined  2005-06-27

hmm

u kom smislu content management? vB ima odlican CM i pri tom gomilu plugin-ova sa kojima mozes da fino podesis izgled i funkcije foruma.

Iz mog iskustva, mnogo je bolje odvojiti forum i front page a ne kao ovde, sve to spojiti.

Trenutno dizajn sajta je prenatrpan, uzasno sporo se otvara i nije nimalo u skladu sa Apple-ovim minimalizmom i funkcionalizmom.

Predlozio bih da za front page koristite WordPress i da forume odovojite jer bi to smanjilo cekanje da se otvore nove stranice.

Takodje smatram da je neportebno duplirati (triplirati) linkove (linkovi za vesti, home, kontakt i linkove se i na vrhu strane i u desnom panelu). Sve to nekako cini da stranice deluje neprofesionalno i ne Apple. Isto tako, polje za pretragu na vrhu strane je nepregledno i trebalo bi biti vise naglaseno.

Linkovi/dugmici u forumu (za new post, reply itd) su uzasno nepregledni i smatram da bi morali biti mnogo bolje naglaseni.

Apple-ov HID GUIDE je odlicno mesto da pocnete.
Nemojte pogresno da me shvatite ali ovaj sajt vise lici na Windows sajt nego na Apple fan site.

Ideja je super ali treba jos mnogo, mnogo da se radi da bi ovo mesto pocelo da lici na nesto.

Ako treba pomoc, tu sam 😊

Profile

Posted: 29 June 2005 02:38 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Unbeliever wrote:

u kom smislu content management? vB ima odlican CM i pri tom gomilu plugin-ova sa kojima mozes da fino podesis izgled i funkcije foruma.

Iz mog iskustva, mnogo je bolje odvojiti forum i front page a ne kao ovde, sve to spojiti.

Trenutno dizajn sajta je prenatrpan, uzasno sporo se otvara i nije nimalo u skladu sa Apple-ovim minimalizmom i funkcionalizmom.

Predlozio bih da za front page koristite WordPress i da forume odovojite jer bi to smanjilo cekanje da se otvore nove stranice.

...

Ako treba pomoc, tu sam 😊

Naravno da treba, uvek treba. B) Hajde za početak svrati na mambov sajt pa vidi kako se prave templatei i kada stigneš napravi predlog templatea.

Što se menjanja softvera sada tiče, mislim da je kasno, već nas ima dosta, a ja baš nemam preterano vremena za eksperimentisanje.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 June 2005 03:02 PM   [ # 8 ]
Newbie
Rank
Joined  2005-06-27

Sad cu da skoknem do njihovog sajta da vidim za template ali do kraja sledece nedelje imam ispite tako da mogu da pocnem da radim na tome tek kad se zavrse.

A sto se tice menjanja softwera, nikad nije kasno 😉

Mi na AquaSoft-u smo presli sa IPB na vB3 (u isto vreme smo presli na WordPress) u trenutku kad smo imali 30.000 clanova tako da nije veliki problem. Jednostavan import baze podataka, malo podesavanja i to je to 😊

Po mom misljenju, bolje preci sad nego kasnije ali posto nisam admin, mogu samo da dam svoj predlog.

Koja su sve ogranicenja za logo (osim da ne sme da se koristi jabuka)? Razmisljam da preradim logo koji sam predlozio pre par dana pa ne bih da se opet zeznem

PS Sad sam na mambo sajtu i ovaj template mi deluje mnogo bolje/brze se otvara od trenutnog koji je na ovom sajtu.

http://www.mamboportal.com/component/option,com_remository/Itemid,46/func,fileinfo/parent,folder/filecatid,1387/

Post edited by: Unbeliever, at: 2005/06/29 15:11

Profile

Posted: 29 June 2005 05:45 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-30

Apple ne dozvoljava upotrebu njihovog loga ni u jednoj varijanti
(obris, jedan deo znaka, deformisan znak).
:(

Profile

‹‹ Mala promena      Who’s Online ››