‹ First  < 6 7 8 9 10 >  Last ›
8 of 14
Pregledanje fotografija na Mac-u
Posted: 17 November 2006 03:31 AM   [ # 106 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

O’Reilly Inside Aperture

‘O’Reilly Media’s Inside Aperture site draws upon community expertise to provide you with tips and real-life experiences from professional shooters who use Apple’s premier photo management application to organize, edit, and output their images. This site features weblogs, articles, podcasts, and tutorials—all focused to help you improve your digital photography workflow.’

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 25 November 2006 02:42 PM   [ # 107 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

ACDSee (uz svo ograničenje šontave Win platforme po pitanju drag&drop-a) - dvoklik na ikonicu otvara sliku, page up/down ređa slike iz svih poddirektorijuma.

Meni je ovo ključno. To mi fali samo tako.

Profile

Posted: 25 November 2006 02:56 PM   [ # 108 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-31

Evo, sad upravo pročačkao predloge koje ste davali, i moj glas definitivno ide za Xee - otvoriš jednu sličcu i dalje pič. Samo to mi i treba. Baš ovih dana radim neki materijal za firmu koja se bavi rentiranjem i održavanjem kola, i skidam zilione tona raznih fotki kola sa neta. jedino što mi treba je da brzo proskrolujem kroz njih da vidim koja mi odgovara za dalje peglanje.

Profile

Posted: 25 November 2006 03:31 PM   [ # 109 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Da, i meni je to presudno. Kako brzo pregledanje svih fotki odjedared, tj njihovih umanjenih (relativno) prikaza tako i brz prikaz u full screen modu i brz prelaz sa jedne na drugu, te brzo skrolovanje fotke u 1:1 radi pregledanja detalja, ostrine i slicno radi poredjenja recimo, koja ide a koja se brise…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 November 2006 01:52 PM   [ # 110 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Naletoh na ovo malopre pa ko velim mozda neko oce da proba:

JustLooking 1.0.1

‘JustLooking is designed to be a replacment for the “Preview” application on your computer for browsing images. In particular, it has the following differences:

It focuses on files and directories instead of lists of files. Thus, once you load a file, you can easily navigate through all other files in the same directory.
It displays images at their native resolution instead of interpreting DPI information stored in the image meta-data. While images are printed at the maximum resolution possible, on screen they are displayed pixel-by-pixel.
Being designed more for viewing of Images, it properly shows animated GIF files.
The entire program can easily be manipulated and powered by simple keystrokes for a quick and pleasant viewing experience.
JustLooking also supports such basic features as printing and rotating and will hopefully prove to be sufficiently functional for most users’ needs.
It should be noted that the application is not designed to completely replace Preview, as there are a number of features in the latter that JustLooking simply does not have, such as selecting and copying regions, saving images in various formats, and viewing of Adobe Portable Document Format (PDF) files.’

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 27 November 2006 05:39 PM   [ # 111 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  15
Joined  2006-11-04

Jos jedan glas za Xee- malopre sam probao, radi dovoljno brzo i radi ono sto mi je falilo- ne moram da selektujem sve slike koje hocu na brzinu da pregledam nego otvorim jednu i dalje vozis kroz folder na ‘space’... Za sve ostalo su tu iPhoto, PS, Aperture itd…

Profile

Posted: 27 November 2006 07:20 PM   [ # 112 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

pazi stvarno radi… Xee mi se sve vise svidja.
Ali ni ovaj Just ne zvuci lose, sad cu da vidim…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 November 2006 07:33 PM   [ # 113 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ja sam probao, pa sam se vratio na Xee i ViewIt. Ipak, hvala Serbianu na informaciji. :]

I potraga se nastavlja…

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 27 November 2006 07:48 PM   [ # 114 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

E i ovo stalno zaboravljam:

Na >ovoj stranici< je Xee feedback thread, tu možete napisati čoveku šta mislite o programu i preneti mu želje za buduće verzije. Tip je prilično ljubazan pa odmah odgovara, naročto imajući u vidu da je sw džabe.

Ja sam mu predložio da u novu verziju ubaci drag&drop direktorijuma, loop i pamćenje zooma. Za ova dva potonja je rekao da je OK i da mu je to dosta ljudi tražilo ali po njegovoj logici ovo prva opcija je riskantna jer ‘šta ako neko prevuče čtav hard na Xee ikonicu?’ Pa ako mene pita - dobiće šta je tražio! Valjda će i to ubaciti opciono. Ako imate neki predlog ili se slažete sa tamo iznetim javite mu kako bi napumpali broj glasova za sledeću verziju.

P.S. Kako to da je najbolji softver skoro uvek besplatan? :]]]]

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 27 November 2006 09:54 PM   [ # 115 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

meni je bilo super sto se Just sam ponudi da se registruje kao default viewer, ali sam ga ipak skinuo te mi je palo na pamet da bi to mogao biti Xee. I zaista, ima u preferencama opcija Formats, pa se tu moze izabrati ko sta voli. Ili sve. I stvarno radi, dupli klik na jednu a mozes da ides i dalje po zelji, samo jos Loop sto kaze Milos, da se ugradi i super!

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 November 2006 09:58 PM   [ # 116 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

Za pregledanje vise slika u stilu ‘light table’ mi se jako dopada iPhoto, narocito na crnoj pozadini, bez senki a sa outline opcijom. Inace, iPhoto 6 sam dobio (hvala, Simo!) i mogu da kazem sledece:

iPhoto 6 je nesto sto koristim svaki dan i vrlo sam zadovoljan. Ima, naravno, jos uvek zamerki, ali sam se vec i umorio pa pokusavam da ga prihvatim takvog - kakav je. Smeta mi, naime, malo sporiji pregled velikih (pomenuh vec da su mi sad sve takve) fotografija u 1:1 zoom-u, ali na 19’ monitoru u 1600x1200 se vidi poprilican deo slike, a mene najcesce inetesuje par detalja pa ovo i nije toliki problem, narocito ako se uzme u obzir da se do 1:1 zoom-a dolazi pritiskom na taster 1 a vraca nazad uz pomoc 0. Meni je ovo za sad jako cool.
Ipak, iPhoto 6 i ja smo proveli 2.5 dana zajedno prilagodjavajuci se jedan drugom i praveci kataloge. Negde na na kraju prvog dana sam pogledao kako izgleda iPhoto Library folder koji sam smestio tamo gde mi odgovara i video da opcija Don’t copy photos to….itd i ne radi bas najbolje. Primetio sam da je, iako je ova opcija ukljucena (provereno vise puta) program i dalje kopira fotke u svoj folder! Ne aliase, kao za sve do tada vec originalne fajlove! Posto sam proverio da ih slucajno nije pomerio sa originalne pozicije (koja je na istom disku) obrisao sam kopije koje je napravio i probao da ucitam iPhoto i vidim da li ih je obrisao iz biblioteke i - nije! Super. Ali me zatim pitao prilikom jednog od sledecih ulazaka u iPhoto da li zelim da rebildujem thumnailove za best performance? Ponudjeni odgovori: Rebuild i Ok. Ja, naravno pritinsem Rebuild Thumbs i, naravno, zajebem se. Obrisao ih je sve! Ceo dan rada! Umesto thumbova sam video isprekidane crtice u fazonu: to je neka slika a ti zamisljaj koja je. Dupli klik ipak otvara pravu sliku, ali thumbova nije bilo… Onda je usledilo ponovno unosenje fotografija iz svakog foldera u odgovarajuci katalog, ali ne tako jednostavno, jer sam onda imao u svakom od njih i normalne thumbove i one prazne, pa sam prvo morao da brisem iz biblioteke ove prazne pa sam onda dodavao nove, pa kad sam to zavrsio nastavio sam tamo gde sam stao i zavrsio sa importovanjem, pa onda opet obrisao iz njegove biblioteke fotke koje je prekopirao iako sam mu to izricito zabranio. E, tu nije bio kraj. Oni prazni thumbnailovi nisu se prikazivali samo u pojedinacnim katalozima vec i u onom glavnom koji se uvek otvori prvi kad se startuje program, u Library! Pa onda prodji kroz zilion fotografija i brisi samo prazne thumbnailove… I onda opet nije bilo gotovo, onda sam morao i zeni da objasnim da ako je prilikom starta iPhoto pita ono za rebuild da slucajno ne pritisne, vec da ide na Ok….
Uh…
I tako 2.5 dana.

‘And that’s all I have to say about that’ 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 November 2006 10:10 PM   [ # 117 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

A, moral of the story je da kada te god neko nešo pita, ti kažeš Yes, brate! 😊

Profile

Posted: 28 November 2006 07:41 AM   [ # 118 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

DS_Store wrote:

P.S. Kako to da je najbolji softver skoro uvek besplatan? :]]]]

Baš kao i najbolji sex :whistle:
:laugh:

Profile

Posted: 29 November 2006 12:08 PM   [ # 119 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-31

Upravo sam ustanovio da je Xee savršen. Imao sam gomilu slika extractovanih iz pdf fajla za pregledanje, otvorio ih u Xee-u, za one koje su mi trebale za dalju obradu lupio command+E za otvaranje u default editoru (u mom slučaju PS) i vozi 😊 Sjajno. Brz je ko munja 😊

Profile

Posted: 29 November 2006 03:57 PM   [ # 120 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-31

...kao i varijanta Move/Copy pri pregledanju 😊 Kada treba neka slika da se premesti ili iskopira u drugi folder, lupi se command+shift+M/C, iskoč mali bar sa desne strane, gde se bira folder. Posle prve, dalje se kopira/premešta samo duplim klikom u baru, sve vreme vozeći kroz slike na originalnoj lokaciji 😊

Profile

‹ First  < 6 7 8 9 10 >  Last ›
8 of 14